意見反饋
義工

1-3歲 今日: 19|主題: 13733

請教第二胎...

子爵府

國民生產總值:12643

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

囡囡16個月大, 宜家陀緊第二胎(18wks), 我教囡囡有bb係媽咪肚面入, 遲d出黎可以同囡囡玩, 初初佢都會摸我肚的, 但呢輪佢成日好似無腰骨噤撻落我度, 有時無故扭計, 打我肚, 我用手擋, 佢就撥開我手繼續打, 又成日痾爛屎
99話第二胎係噤的, 囡囡係呷醋喎....各位jm, 有咩方法解決呀?

王國熱話
開心傾~~Part 131
讀唔讀master好? (Corporate Governance)
開開心心做個friend~Part 28
轉左工之後完全無鬥志返工

大宅

國民生產總值:1506

回覆:suki2500 的帖子

我都係,囡囡18月,佢唔會打我個肚而係成個人瞓落我個肚到,通常我立即整開佢或避開佢,之後立即抱住佢玩錫錫,同佢講最愛最錫佢,慢慢佢無整我個肚,當佢想爹我時直接來和我玩錫錫,佢而家變得超爹,成日要我係身邊,媽媽奶奶話囡囡和BB爭寵,所以要令佢覺得就算有BB都咁愛佢錫佢,慢慢就正常返,大家加油!

子爵府

國民生產總值:12643

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

回覆 Pekklesum 的帖子

我都有同佢玩第二樣野, 轉移佢注意, 但有時同佢玩玩下會突然大喊, 心都痛埋

伯爵府

國民生產總值:16121

畀面勳章

BB會係咁...始終都細

大宅

國民生產總值:4002

引用:囡囡16個月大,+宜家陀緊第二胎(18wks),+我

原帖由 suki2500 於 13-06-05 發表
囡囡16個月大, 宜家陀緊第二胎(18wks), 我教囡囡有bb係媽咪肚面入, 遲d出黎可以同囡囡玩, 初初佢都會摸我肚 ...
我已經生左一個月,依家大囡廿二個月,未生前都成日中個頭落我個肚度,認真講唔好,要錫錫bb! 依家生左成日指住我個肚話bb, 我話冇喇,生左細佬喇,好似明好似唔明,不過有時發脾氣突然打細佬,都幾驚,不過大部份時間都係錫細佬同抱細佬,遲d大些可以一齊玩應該好點吧!

珍珠宮

國民生產總值:41393

其實BB細個~都會有咁嘅情況嘅~
陪佢玩多D~
轉移注意力囖~

男爵府

國民生產總值:5947

2019勳章

我有朋友教話如果生第2胎, 就買一份佢鍾意既禮物送比第一個, 同佢講話係妹妹/弟弟送既, 叫佢都要好好錫妹妹/弟弟呀, 佢就會對佢好好架喇啵

水晶宮

國民生產總值:59284

小朋友覺得肚入面嘅BB分薄佢嘅母愛~~
或者你試下送份禮物俾佢就話肚入面嘅BB送嘅~~

男爵府

國民生產總值:7115

笑得好勳章

我家姐大仔都系咁呀佢未confirm有時大仔突然好痴身,陀到四個月時成日衝埋去家姐度打個肚呀‧

翡翠宮

國民生產總值:89213

BB防敏心得分享勳章

小朋友仲細,我仲未有生第二胎經驗。我果個依家成日話佢好悶,人哋有細佬妹。叫不如生個哥哥同姐姐陪佢玩。

大宅

國民生產總值:2627

回覆:請教第二胎...

我個仔16個月大,依家陀住一個27週,個仔都係經常瞓係我個肚上面,我由佢瞓,叫佢錫bb,佢一向都好癡身,不過自從有左之後就勁瞓落我個肚到,近排扭眼瞓仲不斷抓我個胸,唔知係未有奶味?有時發皮氣都會用腳踢我,我講極有bb唔好踢,佢都係照踢.... 得我一個照顧佢,避唔到咁多,問過醫生佢話bb有子宮和洋水包住,小朋友既力唔會點整到個bb,只好自己小心啲,避重就輕!我買左個bb公仔俾佢,佢見到都會拎起黎鍚,我叫佢餵bb飲奶暗瞓覺佢又會做,我又試過抱住個bb公仔扮餵奶和暗瞓覺,個仔對住我笑,睇唔到佢有咩唔高興,希望bb出世後佢都會錫bb和唔吃醋。

男爵府

國民生產總值:7231

回覆:請教第二胎...

我係計劃並進行懷第二胎中,最近亞囡(歲半)都痴身咗,唔知係咪

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.