意見反饋
義工

2013年媽媽會 今日: 0|主題: 26092

跳至
[10月] 踏入21wks的體重~

複式洋房

國民生產總值:443

我己經21wks了~但體重都只係重左2kg~我想問其實理想體重應該係要重幾多?
有少少擔心bb係咪唔吸收呢~
同埋21wks了~我好似仲未feel到bb踢我~

王國熱話
知否知否,應是綠肥紅瘦
TVN 玄彬, 朴信惠 阿爾罕布拉宫的回憶
天空城堡原來好好睇(韓劇)
初心不變✨❤黃致列황치열❤✨ Pt. 2 The Fou...

別墅

國民生產總值:747

回覆:踏入21wks的體重~

21week + 3 days
原來 42左右, 現在 47kg. 有信心回復,所以不擔心! 最緊要係B仔要健康呀!

別墅

回覆:judyk0617 的帖子

作晚平心靜氣躺在床上,然後用雙手輕放在肚皮上!感覺到動靜!

複式洋房

回覆 judyk0617 的帖子

你係幾多wks呀?
我都有平訓~但都feel唔到~

複式洋房

國民生產總值:453

引用:我己經21wks了~但體重都只係重左2kg~我想問

原帖由 sosobibi 於 13-06-05 發表
我己經21wks了~但體重都只係重左2kg~我想問其實理想體重應該係要重幾多?
有少少擔心bb係咪唔吸收呢~
同埋21 ...
我都已經22 weeks + 3d, 體重都係重2kgs , 唔使重得太快。

大宅

國民生產總值:4375

我 21w 2d , 重咗10磅 , 有幾次平訓和感覺到個肚, 有點扯扯地 , 唔知係咪胎動 ??!!!

別墅

我有時都覺得好似click 吓 click 吓! 之前都驚架!昨日,去QE檢查時,醫生俾我聽心跳聲!
買胎心機太貴了!

複式洋房

回覆 CANCANCHEUNG 的帖子

咁我都無咁擔心~我見好似好多人都重左起碼有5-7kg~
我d同事又話我重得太少~所以我先擔心~

複式洋房

kitxo 發表於 13-6-5 10:39
我 21w 2d , 重咗10磅 , 有幾次平訓和感覺到個肚, 有點扯扯地 , 唔知係咪胎動 ??!!! ...

我都會有時有扯扯地既感覺~咁樣即係點呢?

複式洋房

國民生產總值:202

回覆:sosobibi 的帖子

有時肚皮好硬,感覺她在轉身,吾知係米呢?

大宅

國民生產總值:3300

2019勳章

我22w重左4kg, 最緊要係bb size 正常, 唔駛擔心

昨天c6放隻手去我肚度都feel到bb郁, 勁開心

子爵府

國民生產總值:12211

我都只係重2~3kg
完全唔擔心太少喎。。仲好開心添

之前去照結構全部週數都吻合。仲有d大左添。。已有胎動

複式洋房

MEKAKI 發表於 13-6-5 15:08
我都只係重2~3kg
完全唔擔心太少喎。。仲好開心添

原來你都只係重咁少~bb仲大左tim呀~真係好呀~
我就係驚自己重得少~咁bb會唔會吸收唔到呢~
我都21wks, 仲未feel到胎動~c6都好期待胎動感覺~
我晚晚都摸佢同佢傾計叫佢郁下格, 但佢都唔郁~

子爵府

國民生產總值:12211

引用:Quote:MEKAKI+發表於+13-6-5+15:08+我都只

原帖由 sosobibi 於 13-06-05 發表
我都21wks, 仲未 ...
你照左結構未
Size岩就唔洗擔心啦
肥 b唔肥媽仲好啦

大宅

國民生產總值:4223

我21weeks, 重咗1kg.

我都想我重返多d, 不過我又暈又嘔, 食唔到野。

14weeks 已 feel 到胎動, 但我第二胎會快d.

大宅

國民生產總值:3566

我21W都係重左2-3KG...上星期照結構成隻B大左2W...
重踩埋大碼B條界, 24W要見醫生傾計~mouth:

媽咪奶奶都話我, 你食野又唔多, 全身上下連個樣都冇肥過,
點解 BB 會大左咁多!!
我點知喎...我唯有話....可能我本身營養過剩..BB 而家同我吸咁D囉..
所以, 你唔重, 唔代表BB冇吸收, 正如肚細唔代表 BB 細~
最緊要醫生話BB SIZE正常! 好多人都係7個月之後體重先急速上升~

複式洋房

國民生產總值:369

sosobibi 發表於 13-6-5 15:59
我都21wks, 仲未 ...

你有無俾d音樂佢聽下 ??
我係15 wk 開始俾音樂佢聽, 3 mins 左右 (定時) , 到17 wk 已經feel到有少少郁, o個時唔係好肯定
但到 19 wk 時, 有次我feel到佢郁, 但唔係好勁, 之後即刻播首平時俾佢聽開的音樂佢, 佢突然郁得好勁, 老公都feel到

另外可能我要老公晚晚都同佢講下野, 所以bb現在feel到老公隻手, 會郁得勁好多

你都試下同bb講多d野先, 之後先放手係上面, 同要等, 我有時等成5分鐘佢先肯郁~~~~

希望你都快d feel到啦~~~

複式洋房

MEKAKI 發表於 13-6-5 17:05
你照左結構未
Size岩就唔洗擔心啦
肥 b唔肥媽仲好啦

我聽日就去照結構了~希望bb一切正常啦~
今朝上磅~又輕左~明明尋晚食多左野~
但我又唔明~如果我都無點重~咁bb係咪都唔會點重格?

複式洋房

Klaire 發表於 13-6-6 09:50
我21W都係重左2-3KG...上星期照結構成隻B大左2W...
重踩埋大碼B條界, 24W要見醫生傾計~

klaire~你好勁呀~重咁少~結果呀b咁大~仲要大左2w~勁呀~
你平時食咩多格?
其實大b唔好咩~生出黎都好湊d啦~

複式洋房

AM7777777 發表於 13-6-6 14:54
你有無俾d音樂佢聽下 ??
我係15 wk 開始俾音樂佢聽, 3 mins 左右 (定時) , 到17 wk 已經feel到有少少郁, o ...

我呢排都有聽音樂呀~但都仲係未feel到佢踢我~
同埋我都唔係好sure踢既感覺係點~
尋日訓平時~係覺得好似有野扯扯下咁~
但我隻手摸住個肚~又feel唔到佢郁~
21wks了~真係好期待呀~

跳至
  • 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.