2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我宜家21w, 之前幾個月因為嘔所以輕咗3kg, 宜家呢2個月重返1.9kg, 星期二照完結構醫生話size ok喎~ 所以我唔理啦~ (最好係可以肥b唔肥媽而亞b又健健康康... 真貪心!!!)

禁止訪問

回覆:elsasuki 的帖子

複式洋房

回覆:踏入21wks的體重~

我而家22wk6d 重左6磅度,之前照結構話bb size中碼,average size (其實照結構個時都係重左3磅ja) 所以你重得唔多,bb唔一定係細粒架。 我都問過啲姑娘重得咁少會否有問題,佢話通常懷孕後期體重升得多啲。 我約20週就feel都胎動,我20週前通常臨瞓覺會同bb傾計,多啲同bb傾計呀,我覺得佢會聽到,之後就會識得比反應你架啦!加油

大宅

sosobibi 發表於 13-6-6 15:21
klaire~你好勁呀~重咁少~結果呀b咁大~仲要大左2w~勁呀~
你平時食咩多格?
其實大b唔好咩~生出黎都好湊d啦~
我覺得可能係遺傳~老公六尺高~我同佢出世都近9磅~同埋....訓得多都都會長胎~我日日都有訓晏覺~

大隻B 陀得又辛苦D, 又可能順唔到產, 又有機會糖尿....所以我而家都驚驚地~

別墅

琴晚,近肚池位置,摸落去肚皮硬硬地圓圓地!感覺好奇妙!

複式洋房

21 Wk 重左5kg

洋房

我都有扯住的感覺,21w4 重左5磅,胃口大左好多!

大宅

20w, 重咗5kg左右, bb正常size, 醫生叫我唔好重咁多喎

複式洋房

星期五照左結構了~醫生都話我既重量係重唔多~
不過佢話其實唔洗擔心~只有bb有成長就ok了~
問佢bb個size係點~佢只係答正常~
我睇返~20週3日~14安士~咁算唔算細呀?
你地20週左右時~bb又係幾重呀?

照結構當日~bb有踢我~但我只係見到佢腳仔郁~醫生都話佢踢梗問~
問我feel唔feel到~但我真係feel到....

男爵府

我都快21w 了 但都重得1.5 kg 但問醫生話bb size ok 所以無咁擔心 我而家都諗住飲媽媽奶 希望小b 吸收d

首頁

尾頁

跳至