意見反饋
義工

網購天地 今日: 20|主題: 65499

[淘寶] 順豐速運加價,1KG$38

大宅

國民生產總值:2422

今日收到件,收$38:;pppp:
好想用集運,但唔識

王國熱話
【快閃優惠】永安全線機票滿$1,500減$150!(...
[有時去旅行唔駛好貴嘅] 歐洲Free Local Tour...
HK Express 飛峴港 一千蚊有找!
中文版韓國地圖App面世

大宅

國民生產總值:1730

畀面勳章

回覆:rose2010 的帖子

37加到38?

大宅

順豐話個匯率變左,人仔好貴:;pppp:

侯爵府

國民生產總值:20540

2019勳章

都唔算係加價, 首重30蚊人仔, 匯率加左, 變成HK$38啫.

侯爵府

2019勳章

rose2010 發表於 13-6-5 11:23
今日收到件,收$38
好想用集運,但唔識

樓主, 你買一件半件唔超重就話HKD38, 買多兩三間分開送香港就差好多GA LA.

不如學下用集運喇, 好易GA JA. 爬下呢版D文再搵間岩你果區GE, 買野發去集運度之前最好旺旺佢問清楚發你地址有無咩住宅費,偏遠附加費之類,OK就發貨去佢個地址,買GE野到左幾多件你想發貨去自己度就拍佢間舖GE鏈接,入面寫齊d快遞單號佢會幫你搵晒出黎磅下幾重然後改價,你俾左錢佢就會幫你發去你果度。 好處係可以加埋至計重量唔使下下俾一公斤,慳好多運費,但就會慢少少至收到貨。初用集運千祈唔儲好太多件至發貨,易處理d.

唔明再問喇,我地個個初初都連淘都唔識淘,呢度好多JM會教你,慢慢你都變專家又可以再教新手。

Happy TaoBao Shopping!

rose2010  謝謝你,我仲研究緊點樣搞集運  發表於 13-6-5 12:23

男爵府

國民生產總值:5670

回覆:順豐速運加價,1KG$38

如果樓主有朋友/同事在國內工作代收貨就更好啦

侯爵府

國民生產總值:20675

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:rose2010+發表於+13-6-5+11:23+今日

原帖由 Obe2009 於 13-06-05 發表
樓主, 你買一件半件唔超重就話HKD38, 買多兩三間分開送香港就差好多GA LA.

不如學下用集運喇, 好易GA JA. ...
我今次都係第一次用集運,但唔知邊間好,所以用咗dimbuy,因有咩地方唔明,有熱線可以查詢,有人教

大宅

katie0921 發表於 13-6-5 16:11
我今次都係第一次用集運,但唔知邊間好,所以用咗dimbuy,因有咩地方唔明,有熱線可以查詢,有人教:igiveup ...

dimbuy會不會好貴?

伯爵府

國民生產總值:16157

好媽媽勳章

rose2010 發表於 13-6-5 11:23
今日收到件,收$38
好想用集運,但唔識
下次先試二間店舖送去集運公司發京廣, 熟悉左個流程再下一次就集多幾間 ^^

侯爵府

2019勳章

katie0921 發表於 13-6-5 16:11
我今次都係第一次用集運,但唔知邊間好,所以用咗dimbuy,因有咩地方唔明,有熱線可以查詢,有人教:igiveup ...

DIMBUY做得唔錯GA, 不過收費唔算最平啫. 起碼都比直接發香港慳番d. 對集運新手都ok喇.

大宅

謝謝各位,我研究研究下,下次玩集運,我唔急收件既,但想可以直接送上屋企

侯爵府

國民生產總值:20675

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

rose2010 發表於 13-6-5 18:36
dimbuy會不會好貴?

我唔知貴唔貴呀? 因我都係第一次

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.