意見反饋
義工

2013年媽媽會 今日: 0|主題: 26092

跳至
[9月] 25w 肚圍 38",個肚好墜喇,尤其食飽後

男爵府

國民生產總值:8845

25w 喇,肚圍去到 38",屋企人話個肚大,街外人話個肚細 .... 大細都唔緊要,但我覺得個肚真係開始墜喇,尤其食飽後落街散步,個肚墜到要用手托住行先舒服啲。 我有托腹帶但仲未用,因為真係好怕熱。

有冇媽媽已經用緊托腹帶喇? 咁返工或者出去食飯時點呢? 會唔會箍住個肚好辛苦架? 定係行街時先用呀?

王國熱話
天氣太凍,完全唔想敷mask
買左支活髮洗頭水希望救得番個頭><
[入黎傾下]冬天大家鐘意用邊支精華?
請教指甲貼真係咁易用?

大宅

國民生產總值:3023

好犀利呀, 25W 38" 肚, 應該屬於肚大喎 , 可以考慮隨時影大肚照~

我星期六先25W, 仍然 keep 住 33-34" 左右~ 個肚都唔識大嘅...

如果你真係辛苦, 你不如夜晚落街散步時用托腹帶啦, 夜晚應該冇咁熱, 如果唔係我驚你遲D腰骨好痛喎~

男爵府

Jen_O 發表於 13-6-5 12:31
好犀利呀, 25W 38" 肚, 應該屬於肚大喎 , 可以考慮隨時影大肚照~

我星期六先25W, 仍然 keep 住 33-3 ...

你就好啦,仲咁 fit ......... 我直頭脹爆咁,我明明之前好 fit 架嘛!! 好傷心!!

男爵府

國民生產總值:9229

2019勳章

引用:25w+喇,肚圍去到+38",屋企人話個肚大,街

原帖由 tys 於 13-06-05 發表
25w 喇,肚圍去到 38",屋企人話個肚大,街外人話個肚細 .... 大細都唔緊要,但我覺得個肚真係開始墜喇,尤 ...
我都25w+都40",我早兩個月已經要用托腹帶出街先夠舒服!!係就係好熱,但唔用個肚就好墜,好辛苦!行路就行得無咁自如

複式洋房

國民生產總值:187

回覆:25w 肚圍 38",個肚好墜喇,尤其食飽後

双胎wk23有38”,太熱用唔倒托復帶!

子爵府

國民生產總值:12274

2019勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我個肚都37寸,用咗托腹帶好耐喇。唔用唔得,不過真係好熱。

大宅

國民生產總值:2041

我都係25W+, 36"已經覺得個肚好大喇...食飽之後好漲呀....暫時都未用托腹帶因為怕熱...如果遲d腰痛先用...

男爵府

queenie718 發表於 13-6-5 14:28
我都25w+都40",我早兩個月已經要用托腹帶出街先夠舒服!!係就係好熱,但唔用個肚就好墜,好辛苦!行路就 ...

但如果食嘢坐低咪好辛苦囉?

複式洋房

國民生產總值:398

25wk有35吋,你個肚都真係大我好多呀,我都用左托腰帶半個月啦,不過食過早餐呀,午飯呀,就要係咁鬆啲又鬆啲,可能食得飽得制… 出夜街既話,就帶到8,9點就除左唔帶lu,托得太耐都有啲唔舒服同好熱

別墅

國民生產總值:868

回覆:tys 的帖子

我都25weeks現在肚圍有39,食完野個肚特別重,沒有用肚圍!

複式洋房

國民生產總值:479

26w 34.5吋,陀得好高。有時有用束腹帶,但唔識掌握。cool得鬆又會走位無用,cool得緊又頂住n熱。有無人可以指點下我?

別墅

國民生產總值:912

Lamsonbb 發表於 13-6-5 16:10
我都係25W+, 36"已經覺得個肚好大喇...食飽之後好漲呀....暫時都未用托腹帶因為怕熱...如果遲d腰痛先用... ...

我而家26w3, 個肚早幾日度36", 但今日覺得個肚向下墜多咗, 不過通常都有用托腹帶,
只係如果返到屋企先除, 之前試過無帶, 扯住痛, 行得勁慢

別墅

國民生產總值:582

tys 發表於 13-6-5 11:25
25w 喇,肚圍去到 38",屋企人話個肚大,街外人話個肚細 .... 大細都唔緊要,但我覺得個肚真係開始墜喇,尤 ...

我都用左一排啦, 真係腰骨好痛, 唔用唔得啦, 同埋肚墜, 子宮扯住, 用左真係好熱, 仲出哂汗, 但係用左真係好D,
返到公司我會除左佢, 係行路時戴番

我問過醫生, 條帶係唔會影響BB架

別墅

國民生產總值:908

25w38.5\",用過托腹帶but太熱又不習慣有野cool住,差不多二小時就頂唔順要除

大宅

國民生產總值:2041

faiyeelam 發表於 13-6-5 23:23
我而家26w3, 個肚早幾日度36", 但今日覺得個肚向下墜多咗, 不過通常都有用托腹帶,
只係如果返到屋企先除, ...

你係幾多w開始用托腹帶呀?? 我依家行都係行得慢ga la....但行眉時候未有腰痛...反而訓落床同起身果下腰就痛...

別墅

國民生產總值:912

回覆 Lamsonbb 的帖子

開始keep住用好似由21週開始, 本來都聽醫生講,話我咁後生唔洗用........但我已經不是二字頭
但後尾行緊路時, 發覺左邊扯得好緊要, 直情由本來時速10公里, 變成0.5公里, 我以為個肚咩事
後尾試下帶托腹帶, 又真係無咁扯, 一路用到而家26w

男爵府

引用:回覆+Lamsonbb+的帖子開始keep住用好似由21

原帖由 faiyeelam 於 13-06-06 發表
回覆 Lamsonbb 的帖子

開始keep住用好似由21週開始, 本來都聽醫生講,話我咁後生唔洗用........但我已經不 ...
我就係覺得行路好扯好墜,但著底褲再落托腹帶再著面褲肯定熱死,所以我仲未用

子爵府

國民生產總值:12322

27w 我第2胎 都38“喇 好5舒服 呢排成日頂住

複式洋房

國民生產總值:150

我25weeks+ 今日度完先得33"睇黎要努力食野

男爵府

國民生產總值:6470

引用:27w+我第2胎+都38“喇+好5舒服+呢排成日頂

原帖由 jojomui 於 13-06-07 發表
27w 我第2胎 都38“喇 好5舒服 呢排成日頂住
我27w+今日度完35",啲人話第二胎無第一胎咁大…我第一胎勁好多…你呢?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.