意見反饋
義工

樓市動向 今日: 16|主題: 66894

跳至
del

大宅

國民生產總值:4102

好媽媽勳章 畀面勳章

del

王國熱話
流感高峰期(emoji)(emoji)(emoji)大人細路都要...
C6生痔瘡
新蒲崗牙醫
懷疑痔瘡,應該睇咩科

男爵府

國民生產總值:6032

即係你買恆景LA...
佢內籠都幾實用架.. 不過遲D 另下兩邊都大維修... 空氣會差少少

大宅

國民生產總值:3556

回覆:masterunion 的帖子

請問大約幾錢租?我想揾租的

男爵府

我唔清楚WOR... 不過見多數9XXX 起

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

del

大宅

國民生產總值:1784

畀面勳章

回覆:TracyC 的帖子

昌景唔好,恆景如對美景街差d,偉景傾緊大維修,三期偉景最好

大宅

畀面勳章

昌景都要维修,唔好是因為聽聞要夾好多錢,因之前法團主席拎左錢走佬,之前有業主在區內遊行抗議。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

del

禁止發言

國民生產總值:55904

回覆:土瓜灣偉恆昌 還值得買嗎

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

偉景另一面 係向海單位. 較貴 同少盤 還要預一筆維修費. 好甘. 恆景中間嗰排外觀 好似比偉景,昌景較好看 . 夾錢維修過 但外牆 好似沒翻 ?

masterunion  外牆 好似沒翻 ? 佢地用馮寶寶方法整  發表於 13-6-6 13:07

男爵府

littlecatmiko 發表於 13-6-5 18:07
昌景都要维修,唔好是因為聽聞要夾好多錢,因之前法團主席拎左錢走佬,之前有業主在區內遊行抗議。

...

之前主席無走... 只係有人要玩遊戲... 再洗牌ONLY

估計今次玩完仲貴過之前

男爵府

TracyC 發表於 13-6-5 21:01
恆景 做完大維修 唔係較好咩 ?
我見上網是沒有 恆景閣資料
如 兇宅. 好似封閉了

首先.. 你要預左有幾年工程要捱..
3期都唔同法團, 偉景最好...LIFT 都換左了
恆景一般............... 昌景嘔血

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 masterunion 的帖子

請問 你指工程要捱 幾年 不是恆景 對嗎 ?

我看過 百佳上 面恆景 中層望大快活
偉景只 老人院上 還是最高沒 Lift 那層

偉景有工程 夾錢 vs 恆景 完工程 不需夾錢

男爵府

UM... 應該係佢地全部都係頂層無LIFT 的..

望大快活是向西...

的確... 如果講要夾錢.. 係偉景, 昌景..
不過如果管理得好.. 就係偉景..

不過講實用.. 偉恆昌算不錯

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

你都幾熟 偉恆昌喎 !
唔知 你有沒有更多資料呢
向西樓好唔好 ?
我見同區中 升值能力算不錯
現在比一年前升了五十萬左右

大宅

國民生產總值:3298

回覆 TracyC 的帖子

恆景外牆汁過架啦, 偉景同昌景好多都有外牆漏水問題。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆 TracyC 的帖子

外牆 用馮寶寶方法整 ?

咩黎 ? 好定唔好 ?

大宅

畀面勳章

頂樓最好就唔好啦,頂樓最多漏水問題。這三期一定是偉景最好,至少佢個平台都大d, 關於偉景維修,照我所知法團有預留一筆錢,應該都係夾幾萬蚊 (below 50k),我諗應該唔洗整幾年掛,整完又升值啦。你問這兩個單位就恆景嗰個好d。俾多少少資料你,685 和 500 間格最好,但少d放盤,最多放盤是444和394,444如改眼鏡房就好用好多,394就超實用和最平,昌景就只有543 ok, 另外仲要睇邊座,向街定內園,層數和坐向。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

土瓜灣區偉恆昌位置上實用上應該有佢的優點嘅 看過附近翔龍灣, 係H室, 另中下層三期757 E 室, H室 眼鏡房 實在太細了, 4人好似不夠住. 757 算好 不過成 650 萬左右 太貴了, 奇怪是 有幾個原本住翔龍灣的校車同學 都搬左去 偉恆昌 . 翔龍灣應有它的問題
我衡量過只可以買 翔龍灣H室, 但供得辛苦, 比偉恆昌供多一倍, 真係唔想綁得太緊做樓奴.

男爵府

我意思捱幾年工程係中九龍幹線丫...........佢會由新山道一路去到九龍城碼頭整落去

大廈維修頂多未15個月...
偉景整咩都精打細算... 唔會過份...

馮寶寶即係一忽忽去補外牆, 當年恆景整完... 足足用左2年去跟進之後漏水問題, 要係外牆打針先OK... 不過佢地只係攪左大堂, LIFT 果D 係整左門面野... 無好似偉景禁換哂D LIFT..

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.