意見反饋
義工
跳至
[葵青區] 葵青區小學邊間係中上架?

大宅

國民生產總值:4664

認識瑞士牛牛第一回 睛靈勳章

我想係第一階段就自行收,又唔想太多功課,但程度又唔好太淺啦!因為我個仔係好懶散...........唉!所以想搵中上程度既小學,邊間好啲呢?

王國熱話
雲閃付新人
7-11角落生物杯 清貨價好抵
KFC enjoy card優惠
銀聯優惠 - 華潤萬家/u select/vango

大宅

國民生產總值:2773

回覆:仁立小學

仁立不算太多功課,仁立紀念就多功課,有後台當然會一定入到啦,但葵青區好多人首選,連深水埗區都有,好難入!

大宅

回覆:hss_qh214 的帖子

你可以博一博,但我仔仔第一階段都係選仁立,但無份,早知咁難入,我就跟個朋友一齊選思源,我朋友個囡囡第一階段思源已經收左!

大宅

咁你囝囝而家派左邊間呀?會叩門仁立嗎?

別墅

國民生產總值:779

回覆:winnie_kin 的帖子

我只記得上年最後階段見校長,等面試時,有就讀家長突登介紹比老師識,打囇招呼!這一幕仍有印象,可能我想多了啩。

大宅

回覆:仁立小學

我仔仔派左去林炳炎試過叩門唔成功,現在要插班,但仁立插班生無位,現在去試荃天,思源,伍季明.......

大宅

仁立真係唔值得揀?我都有啲愁..........

大宅

回覆 hss_qh214 的帖子

你去叩門都有機會面試嗎?

大宅

回覆:有冇仁立小學自行報名收左架?

我仔仔是2010-2011年度,當時都派唔到去仁立,叩門又唔收,上年試過兩次插班都唔收,今年慳番啖氣,去試其他學校!

珊瑚宮

國民生產總值:118395

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:有冇仁立小學自行報名收左架?

我朋友哥哥對孖女過2年都會報仁立,因為爸爸係舊生,要唔要入埋教會穩陣d呢

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

大宅

舊生多數都收到啦!真好!我而家15 16,都唔知揀唔揀好?我又唔夠分,又冇咩後台識人!

民房

國民生產總值:26

葉漢千禧\"\"

大宅

國民生產總值:3914

其實除左果兩間, 仲有無其他選擇?

大宅

仲有世德,主恩,但我想荃官都可,不過我想要啲中上既,有冇呀?

大宅

國民生產總值:1300

BK Milk勳章

hss_qh214 發表於 13-6-5 12:38
仁立不算太多功課,仁立紀念就多功課,有後台當然會一定入到啦,但葵青區好多人首選,連深水埗區都有,好難 ...
應該係仁立多功課同埋比較谷過仁立紀念喎, 依家20分都好難抽中, 不過如果小朋友入到都唔知係福定禍.....mouth: 有冇人可分享下仁立同仁紀功課同考試壓力程度呢? 競爭係咪好大呢?

大宅

國民生產總值:1300

BK Milk勳章

winnie_kin 發表於 13-8-2 22:58
仲有世德,主恩,但我想荃官都可,不過我想要啲中上既,有冇呀?

如荃灣區, 浸聯/馬基/荃基都應該唔錯...

大宅

而家我揀左青衣主恩,睇左佢地既資料,活動幾多,問左啲學生,功課中上,所以決定報呢間!但我仔只有15分,希望世習生唔多,我仔可以抽到啦!

複式洋房

國民生產總值:220

長亨何澤芸, quite good, slight push but not too push as compare to 主恩

男爵府

國民生產總值:8251

回覆:hss_qh214 的帖子

幾分收左?

男爵府

國民生產總值:8773

好媽媽勳章

引用:葉漢千禧

原帖由 wylo_alex 於 13-08-01 發表
葉漢千禧
請問你小朋友讀緊?好嗎,謝謝

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.