母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

已經無乜人奶,好唔好搏一搏,試食一次麥片呢?因為有啲媽媽講會多奶,又有啲媽媽話會收奶。而生完醫院都無俾麥片我哋做早餐,反而食粥。

複式洋房

回覆:Shell930 的帖子

飲黑豆粉啦,包上奶

侯爵府

唉,使唔使講得咁嚴重呀?鍾意食咪食囉,我早餐食一大碗都無咩啦,係有D媽媽錯覺話收奶,仲有,好多醫院早餐例牌白粥架啦。

大宅

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

引用:飲黑豆粉啦,包上奶

原帖由 神妾 於 13-06-05 發表
飲黑豆粉啦,包上奶
請問你飲邊隻?可以係方邊度買?thx

大宅

引用:Quote:原帖由+神妾+於+13-06-05+發表飲黑豆

原帖由 nette_ng 於 13-06-05 發表
請問你飲邊隻?可以係方邊度買?thx
試 green dxt dxt 啦

別墅

引用:唉,使唔使講得咁嚴重呀?鍾意食咪食囉,我

原帖由 Meir079 於 13-06-05 發表
唉,使唔使講得咁嚴重呀?鍾意食咪食囉,我早餐食一大碗都無咩啦,係有D媽媽錯覺話收奶,仲有,好多醫院早餐 ...
咁又唔係嘅,我喺產前房餐餐早餐都係麥片,但產後又真係一餐麥片都無得食,加上陪月都話麥片係收奶嘅,咁有咁嘅擔心都係正常嘅!

伯爵府

naby 發表於 13-6-5 13:22
試 green dxt dxt 啦

每日都咁開心!!!

伯爵府

你可試下:
三文魚刺身
點x綠既黑豆粉
無印x品既黑豆茶包 / 黑豆茶
medela mother's milk

唔知我無咪有錯覺,我覺得三文魚同 mother's milk work work 地, 我個人黎講唔係增到好多,但係明顯有增少少喇

另外如果你飲左又要驚餐死,就咪去博喇
食乜飲乜都係因人而異
   每日都咁開心!!!

大宅

回覆:賭唔賭一舖好?

驚住咁食同飲令自己咁大壓力,未試都已經影響奶量!放鬆啲,飲多點水同休息。自己想試先輕鬆咁試啦。加油!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+Meir079+於+13-06-05+發表唉

原帖由 Shell930 於 13-06-05 發表
咁又唔係嘅,我喺產前房餐餐早餐都係麥片,但產後又真係一餐麥片都無得食,加上陪月都話麥片係收奶嘅,咁有 ...
呢D陪月好多誤導人,有D仲想你唔喂人奶添,可能你個間醫院有食姐,我個間同聽朋友講都無喎,算啦,係屋企咪食夠飽囉,我地好多人奶媽試過麥皮係唔會收奶,如果你怕咪信陪月講。

大宅

Shell930 發表於 13-6-5 11:42
已經無乜人奶,好唔好搏一搏,試食一次麥片呢?因為有啲媽媽講會多奶,又有啲媽媽話會收奶。而生完醫院都無 ...
外國人日日食架... 佢地好多人都係多奶都山洪瀑發咁. 唔使擔心喎

禁止訪問

引用:你可試下:三文魚刺身點x綠既黑豆粉無印x品

大宅

回覆:賭唔賭一舖好?

你可試黑芝麻黑豆粉,more milk plus,無花果乾、焗紅豆水、炒米茶、豆漿、食多d飯
我食麥皮麥包就回奶,回奶食品真係好個人!

男爵府

我日日麥皮都無事。我係e院都係食麥皮做早餐,but係私家生。放心食啦。餵密D,飲多D水ok ga la

男爵府

引用:飲黑豆粉啦,包上奶

原帖由 神妾 於 13-06-05 發表
飲黑豆粉啦,包上奶
我買左,但你用咩開黎沖?

大宅

引用:已經無乜人奶,好唔好搏一搏,試食一次麥片

原帖由 Shell930 於 13-06-05 發表
已經無乜人奶,好唔好搏一搏,試食一次麥片呢?因為有啲媽媽講會多奶,又有啲媽媽話會收奶。而生完醫院都無 ...
我朝朝都一碗大麥皮、全人奶三个月,完全無問題

禁止訪問

子爵府

引用:麥片麥包,我食完真係少奶,唔好博!!食左

原帖由 neuemutter 於 13-06-05 發表
麥片麥包,我食完真係少奶,唔好博!!食左goats rue,出奶出得好快又多,仲多左三四條奶柱。

...
Goats rue系咩黎架?邊度有得買?

大宅

引用:Quote:Shell930+發表於+13-6-5+11:42+已經

原帖由 mrschangc 於 13-06-05 發表
外國人日日食架... 佢地好多人都係多奶都山洪瀑發咁. 唔使擔心喎
山洪暴發,我笑了

男爵府

我都有食過又唔覺有事, 三文魚好多人都話有用對我又無乜用

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊