意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92821

想問同時用兩款奶樽咀,bb 會唔會混淆??

男爵府

國民生產總值:5271

BB防敏心得分享勳章

我有pigeon ppsu 奶樽同nuk 奶樽 (啡咀), 想問如果兩款一齊用,bb 會唔會混淆??
因一套樽係自己屋企,一套樽係99屋企。

王國熱話
葵興童鞋開倉 17/1-31/1
Adidas 開仺
JOY & PEACE
多個日本品牌特賣場

男爵府

國民生產總值:9147

2019勳章 熱血勳章 好媽媽勳章

面包豬豬 發表於 13-6-5 11:45
我有pigeon ppsu 奶樽同nuk 奶樽 (啡咀), 想問如果兩款一齊用,bb 會唔會混淆??
因一套樽係自己屋企,一 ...
我囡初生時住過院..果時E院比NUK佢..到返到屋企我用CHU CHU圓咀..之後到大少少,朋友話PIGEON扁咀都好用..因CHU CHU阿囡突然食我有D慢同漏...我就有試PIGEON...而家到10個月,我兩隻都有同時用..阿囡又OK喎.....

大宅

國民生產總值:3373

回覆:想問同時用兩款奶樽咀,bb 會唔會混淆??

其他bb不知道,但我囡不會,同時期用三款不同的奶咀都可以

大宅

國民生產總值:1604

真係睇bb本身!!
之前d人話喂母乳唔好比幼樽佢用,怕會混淆。
我個仔食了成2個星期奶粉要開始埋身跟人奶,又得喎。
加上我呢個cheap 媽媽,人地送咩奶樽比我我咪用邊d囉,同一時間用3款再加埋身,佢又得喎!!!
真係好睇彩數!

I love my boy as you love me!

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.