親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 boyboy~ 的帖子

請問Centara乾唔乾淨? 你話service唔好係個別定整體文化?

侯爵府

creambb 發表於 14-3-21 10:19
回覆 boyboy~ 的帖子

請問Centara乾唔乾淨? 你話service唔好係個別定整體文化?
清潔一般喇, service第1次去唔得, 當時Centara剛接手營運呢間酒店(Centara group買左間舊酒店番新)幾個月, 好多硬件設備維修各樣未ready就賣房, 結果攪到客人唔滿意, 而當時d 職員又fresh, 冇咩經驗handle, 所以個次我覺得佢整體service係唔合格. 不過係房價平及有waterpark玩就算了. 第2次去, 明顯service係改善左, 職員服務貼心, 但酒店用料設備距離5星酒店水準仍有一段距離. 所以大家唔好抱過高期望可能會玩得開心些.

子爵府

唔好意思,我想問布吉係分左幾多Parts?
我見有巴東又有其他...

我搵地圖搵左一輪都唔係好清楚@@

大宅

回覆:布吉自由行旅遊資料

侯爵府

rebornarmy 發表於 14-3-23 00:06
唔好意思,我想問布吉係分左幾多Parts?
我見有巴東又有其他...
好難答你, 我都唔知有幾多part, 我只係知機埸在西北邊, 巴東在西南邊, 巴東向東行係市中心, 而zoo, 日落崖等在市中心向下走比較南邊.

子爵府

boyboy~ 發表於 14-3-24 16:46
好難答你, 我都唔知有幾多part, 我只係知機埸在西北邊, 巴東在西南邊, 巴東向東行係市中心, 而zoo, 日落崖 ...

我尋日去商務睇左D旅遊書啦,已經掌握左大概係點~ THANKS
而家等到有合理價錢機票就出發 ! :)

大宅

想問布吉幾月雨季?

大宅

我想問下Rawai大概係邊? 如果就咁租架車去睇日落同去Rawai食海鮮有無着數呢?
因為月尾去,但仲諗緊行程呀!
del by bk

侯爵府

大Pat鴨 發表於 14-4-10 12:13
我想問下Rawai大概係邊? 如果就咁租架車去睇日落同去Rawai食海鮮有無着數呢?
因為月尾去,但仲諗緊行程呀!
: ...
南面, 好近日落崖, Rawai海鮮又平又新鮮, 值得去.

大宅

引用:Quote:大Pat鴨 發表於 14-4-10 12:13 我想

原帖由 boyboy~ 於 14-04-10 發表
南面, 好近日落崖, Rawai海鮮又平又新鮮, 值得去.
好,唔該晒,另外我想問日落大約幾點架?

del by bk

侯爵府

大Pat鴨 發表於 14-4-10 14:15
好,唔該晒,另外我想問日落大約幾點架?
http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=phuket

大宅

引用:Quote:大Pat鴨 發表於 14-4-10 14:15 好,

原帖由 boyboy~ 於 14-04-10 發表
http://www.wunderground.com/cgi-bin/findweather/getForecast?query=phuket
唔該晒

del by bk

侯爵府

waiyee327 發表於 14-4-5 16:29
想問布吉幾月雨季?
暑假個幾個月都係雨季

別墅

Boyboy~ 5月頭去布吉玩同拍婚照,你有冇去過白教堂?如果要入去影相啲話要住佢附近嗰幾間hotel先有資格去book,係嗎?如果係外圍影靚嗎?佢附近有咩?many thx

大宅

引用:+本帖最後由+boyboy~+於+13-6-5+12:49+編輯

原帖由 boyboy~ 於 13-06-05 發表

去年去完布吉, 今年八月再encore, 嘗試整理返去年一些有用資 ...
想問你住centera grand 係咪離巴東好遠?一般出入你地都係包車?thanks

複式洋房

大家有冇住過近机場呢間旅舍呢?my place phuket airport mansion

侯爵府

莊C9 發表於 14-4-19 19:45
Boyboy~ 5月頭去布吉玩同拍婚照,你有冇去過白教堂?如果要入去影相啲話要住佢附近嗰幾間hotel先有資格去bo ...
sorry, no idea!

侯爵府

Concon830 發表於 14-4-23 00:19
想問你住centera grand 係咪離巴東好遠?一般出入你地都係包車?thanks
我地住centara最後兩晚,頭幾天完巴東出晒島先,巴東12点幾check out 後包一程去centara check in, 中途去supermarket 入定乾糧水果清水,之後就唔包車,轉自駕,约在centara交收,之後兩晚可自駕去附近海灘食,對住日落吃晚飯,走個日自駕去機場,在機場還車。基本你住在cenra內都唔會預出外玩架,因玩酒店設施及水上樂園都消磨到好多時間,可以唔包車唔自驾都得,走時咪包一程車去airport.

大宅

引用:

原帖由 boyboy~ 於 13-08-26 發表
Boyboy, 好靚呀請問係邊?

大宅

引用:我地今次原本book了兩間penthouse pool 3 b

原帖由 boyboy~ 於 14-03-16 發表
我地今次原本book了兩間penthouse pool 3 bedroom, 其中一間因前年的不快事件,酒店經理今次free了兩晚給我 ...
我上年去星加坡大部分都係跟你介紹,所以今年去布吉都想你向你請教

首頁

尾頁

跳至