跳至

首頁

尾頁

別墅

小朋友即將入讀或現在就讀的媽咪,大家交流,認識吓
小囡今年9月入讀

男爵府

回覆:馬鞍山陳元喜揮手區

Hello,我仔都係黎緊9月響呢間讀小一

別墅

Hello...你好呀!
你昨天有聽简介会嗎?

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大家好, 教育王國亦有此校的專區,大家可到以下連結再詳談!

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=807

男爵府

去左個邊網頁,但唔知點解login唔到……
我註冊後就走左喇,我見22號都有簡介會,到時先聽啦

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:去左個邊網頁,但唔知點解login唔到……我

原帖由 jackie1986 於 13-06-05 發表
Login 唔到? 請問有什麼顯示?

子爵府

各位,你地係填第幾志願架?

別墅

引用:各位,你地係填第幾志願架?

原帖由 crystal5142000 於 13-06-05 發表
各位,你地係填第幾志願架?
我第四志願

別墅

引用:去左個邊網頁,但唔知點解login唔到……我

原帖由 jackie1986 於 13-06-05 發表
都係!佢地真係好注重家校合作,開学前都有4場家長會

男爵府

引用:Quote:原帖由+jackie1986+於+13-06-05+發表

原帖由 JasmineBaby 於 13-06-05 發表
Login 唔到? 請問有什麼顯示?
之前係話“登入失敗”,因為想係個邊問填大抽獎既資料但入唔到去……剛剛重覆試左幾次就入到

男爵府

我係第三,第一馬主第二馬循

dorianchan  前二都係大熱喎,驚唔驚?  發表於 13-9-27 14:44

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:ShinTung820 的帖子

可以講下呢間學校係點架

[url=http://www.TickerFactory.com/]

別墅

引用:可以講下呢間學校係點架 +

原帖由 jaynepig 於 13-06-06 發表
可以講下呢間學校係點架
呢个post既楼主講解得好详細,可參考: 89網5間小學的參觀後感想 (updated

正如以上楼主所講,佢既图書館好吸引,我問佢既图書館館理員,小朋友進來後如何找到適合他們的图書呢?
他們会用題材分類法:例如,安徒生,廸士尼等等,等小朋友按自己興趣找图書!還有会將小一常閱和熱門書放在當眼处,我本人好欣赏!

用戶要求終止服務

大家記住在小朋友開學後多點分享呀!雖然我有朋友的女兒正讀小二...不過我不常碰見她...開學後多點報告實況,讓家長們多個選擇啦!

男爵府

回覆 titanlow 的帖子

一定會將實況分享給大家, 等多d人知道多一間好學校, 我知道每年9月初陳元喜會安排小一新生家長及幼稚園家長參觀觀課, 可以入課室實際睇吓小一上課情況和老師教學法, 有興趣既家長可9月初留意學校網頁

男爵府

6月22日要考分班試, 唔知要考d嘜mouth:

別墅

引用:6月22日要考分班試,+唔知要考d嘜

原帖由 carol123 於 13-06-11 發表
6月22日要考分班試, 唔知要考d嘜
係喎!唔知駛唔駛預備吓呢?

子爵府

請問換了新校長好嗎?可否介紹下這間小學?

男爵府

回覆 mingming112 的帖子

換了校長有無轉變我都唔知, 因為我仔仔都係今年先入讀, 暫時都覺得幾好, 所有嘢交代得好好, 新校長每天早上都會在學校門口迎接學生, 佢都好親民, 好平易近人, 佢地學校好著重家校合作, 你耍預多D時間到學校參與, 課程程度正常沒有教快, 默書一星期英文, 一星期中文, 家課方面暫時4-5樣, 但一般好快完成, 星期一早上會有圖書課, 老師會講故事比小朋友聽, 我仔仔最鐘意上, 逄星期三下午有品格成長課, 星期五下午有聯課活動, 有不同活動比小朋友參與, 還有每個小朋友都要買1部口風琴, 老師會上堂教佢地吹, 增加佢地對音樂既興趣

首頁

尾頁

跳至