想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

多得仁安 "楊姑娘" 指引...... 才能Bingo!!!!

以下是本人小小分享 :

我於今年 02/2006在仁安做過一連串的 Body check , 接住是吃排卵藥, 打針, 照卵子... 做 IUI等。 不過第一次都失敗了!
第二次如事吃藥,打針,但照卵時 e生說只有一邊有閉卵子,她不想浪費我 d $,所以叫我不好做今次 IUI。 還叫我們自己做 homework 在這兩天! e生還給了 reference letter for me apply ivf in 威爾斯, 那時很灰!!!!!

最後付款那刻很想盡快做 ivf, 但政府e院起碼等兩年,所以便向姑娘 check price,就是 "楊姑娘" 那盞明燈指引我, 他知我老公行房有點困難, 她教我用 "針洞"注入陰道內中。 連續做了 2 次....於9月中做的。

14/10/2006 果然 m遲 10天,我終於忍不住去買了驗孕棒, 真的 "有料" 到是很明顯的兩棟。
那天是我本年來最開心呀的一天。

我很感謝仁安醫院輔助生育科 "楊姑娘", 如有些姐妹們是有似我的困難不防試試那個方法。

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 多得仁安 "楊姑娘" 指引...... 才能Bingo!!!!

恭喜~~~ 恭喜~~

大宅

Re: 多得仁安 "楊姑娘" 指引...... 才能Bingo!!!!

ann883

什麼是「針洞」方法?可唔可以詳細些少話我知?如果可以請pm我,謝謝!

「楊姑娘" 那盞明燈指引我, 他知我老公行房有點困難, 她教我用 "針洞"注入陰道內中。 連續做了 2 次....於9月中做的。」
Mama: Janice (楠ma)    卓楠bb~

男爵府

Hi ann883,

我都想知什麼是「針洞」方法?

thx

侯爵府

係咪 "針筒"呀?? 自己用用針筒打d精入去?? ?-( ?-(

男爵府

ann883:

congratulations!!

"他知我老公行房有點困難"~請問是什麼困難? 是你子宮後屈or 你老公...........??
用 "針筒"注入陰道內中",是否要將針筒放得很入? 否則咪同penis 功能一樣?
針筒是在葯房買倒嗎,有冇分邊種同size架?
thanks! :lol:

子爵府

自己用針筒既方法?????有些醫生講過,消毒方面要做到好好.否感染細菌機會好大,所以一般醫生都唔建議自己做.

侯爵府

針筒係我講架, 等佢本人再上里解釋下先!! 唔好信我!!

pollybell 寫道:
自己用針筒既方法?????有些醫生講過,消毒方面要做到好好.否感染細菌機會好大,所以一般醫生都唔建議自己做.

男爵府

ann883:

咁楊姑娘有冇教你or你自己點消毒呢? ?-(

複式洋房

其實針筒個長度會長得過果度?!?!?!?!?...

別墅

咁奇怪 D精液唔係遇空氣就死?點樣將精液入落枝針筒到

民房

咁都得就吾洗做IUI啦,那位"仁安楊姑娘"有冇專業知識?"仁安"是不是大圍指"仁安醫院".勿仁安醫院的姑娘冇專業知識的嗎?

洋房

Dear Babybbma,

Hello.

楊姑娘絕對有 "有專業" , "有心" , 她只想幫我! 所以我一試, 並非你所說 "有冇專業知識" 。

我只是在此分享小小心得及喜悅和自己真實過程, 苦你是不相信的就不要得罪別人 及 仁安醫院 !!!!!!!!!!

ann 883 ( 別怪我得罪的回覆 )

babybbma 寫道:
咁都得就吾洗做IUI啦,那位"仁安楊姑娘"有冇專業知識?"仁安"是不是大圍指"仁安醫院".勿仁安醫院的姑娘冇專業知識的嗎? [/quote]

民房

ann883,

我並不是想侮辱任何人,但是我有一些唔明的地方請指點.

第一 : 你沒有接受醫生給你的意見而接受"楊姑娘"的方法,那麼你的主診醫生的意見是不夠專業嗎?

第二 : "楊姑娘" 教你用 "針洞"注入陰道內",可否告知程序如何?例如幾時做?如何消毒?等.

男爵府

suppose dodo d精射入陰道內lar...咁咩又用針筒多此一舉呢??真係唔好明咩道理....請講明d....thanks!!

別墅

好媽媽勳章

Dear all,

我係有線看過外國做代母的片,真係用lee過方法,又真係懷孕喎。

我唸因為佢地在行房時有d困難先會用,其他姐妹不用懷疑,大家分享o下,唔講真係唔知ga。

洋房

即係點?唔明? 

別墅

好媽媽勳章

我睇ga故事係一對夫婦好耐都未能懷孕,唔記得咩原因,但已做過人工都唔得,其實可以再試,但女方因覺得好難受,所以唔再做人工,決定用代母方法,代母會用排卵試紙試出排卵日,然後通知夫婦叫丈夫準備精子,後就用針筒注入,真係 bingo 喎。(因為睇左好幾個月,故事大約係敢,因為我以前諗住代母一定要去醫院做人工先得,所以印象比較深)

男爵府

但呢d可能適用於dodo有困難果d...但dodo開,又未bingo..會用呢個方法嗎??不過好似有d怪咁...(i mean正常dodo)用針筒注入,倒不如dodo直接射入.....

係咪咁諗法呢?

大宅

Hey all, we should be glad to hear that our sister get pregnant. Let's focus on sharing the happiness of an883 & wish her well.

首頁

尾頁

跳至