論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

[轉貼]菲 傭 遭 迷 姦 棄 垃 圾 站

【 本 報 訊 】 一 名 衣 衫 不 整 的 菲 律 賓 籍 女 傭 , 年 20 餘 歲 , 昨 凌 晨 4 時 30 分 在 港 島 西 營 盤 第 三 街 向 一 名 巡 警 報 案 , 聲 稱 凌 晨 2 時 許 在 中 環 蘭 桂 坊 邂 逅 一 名 男 子 , 並 飲 下 一 包 飲 料 後 暈 倒 , 蘇 醒 後 發 覺 自 己 全 身 赤 裸 , 身 在 第 三 街 一 個 垃 圾 站 旁 , 懷 疑 遭 人 迷 姦 , 警 方 暫 將 案 列 作 懷 疑 強 姦 處 理 , 交 由 西 區 重 案 組 調 查 , 未 有 人 被 捕 。

侯爵府

Re: [轉貼]菲 傭 遭 迷 姦 棄 垃 圾 站

菲律賓籍女傭凌晨2時仲係蘭桂坊
邊個請到佢真係唔好彩啦

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

佢係咪唔係傭工, 點解半夜2點仲可以係街, 佢可能係個d係酒廊唱歌既人, 又或另有工作既人, 仲知應該唔係家庭傭工啦!

大宅

呢的叫自作自受, 不值得可怜. 三更半夜仲在街???

^~^

洋房

It's my friends' maid, Help !
What can my friend should do ?
Normally, she came home around 9 o'clock. Don't know what's happened on her. The policemen are still investigating.

CW-KK 寫道:
邊個請到佢真係唔好彩啦

洋房

可否炒他,會不會犯法?

大宅

sudoku 寫道:
It's my friends' maid, Help !
What can my friend should do ?
Normally, she came home around 9 o'clock. Don't know what's happened on her. The policemen are still investigating.

[quote]
CW-KK 寫道:
邊個請到佢真係唔好彩啦
[/quote]

The employer should talk to her more, to see whether she's sad? able to work? Body check again is very very important.
Again, no excuse for staying in that dangerous place so late & along. It is not a right place for her to find a mate.

洋房

可否炒他,會不會犯法?

別墅

我信報紙有時會不盡不實∼!
佢都係一個女人,好可憐...有咁既事無人想...
如果佢平日做野好,0個次既事唔係佢自己衰而導致既,
再加上做埋驗身佢無問題的話,希望你個朋友唔好炒佢啦...

男爵府

其實, 無論係邊個都好, 一個女性被人侵犯, 都係值得同情. 唉, 先了解發生咩事, 盡量協助啦, 可能, 真係返去老家會幫到佢都未定.

大宅

嘩~好有米的女傭...
在蘭 桂 坊飲野~

複式洋房

魚子 寫道:
嘩~好有米的女傭...
在蘭 桂 坊飲野~
[.

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ellieku 寫道:
我信報紙有時會不盡不實∼!
佢都係一個女人,好可憐...有咁既事無人想...
如果佢平日做野好,0個次既事唔係佢自己衰而導致既,
再加上做埋驗身佢無問題的話,希望你個朋友唔好炒佢啦...

我都同意,無論佢做野好唔好,發生呢D事都係好可憐,希望大家客觀D睇. :-x
反而僱主試下同佢傾傾,或者佢都怕左,想返菲律賓.

禁止訪問

洋房

It was happened at midnight, why she stayed outside so late. It was her mistake, she didn't go home before 9 o'clock.

crystal888 寫道:
其實, 無論係邊個都好, 一個女性被人侵犯, 都係值得同情. 唉, 先了解發生咩事, 盡量協助啦, 可能, 真係返去老家會幫到佢都未定.

伯爵府

我都唔會100%相信報紙講既野.

不過, 個工人半夜仲o係lan kwai fong就擺明有野, 就算佢唔俾人姦, 都會唸住去"介"鬼佬啦, 只係出於"自願"or"非自願".

我同意要對被強暴的女性有同理心, 但係有d事係可以避免的, 佢去lan kwai fong/酒吧, 呢d地方, 就大大增加遇到壞人的機會, 衰d講句, 有一半係佢自己攞黎. 正如有大路唔行去行後巷, 俾人打劫既機會大左, 有得選唔選, 係咪自己攞黎?

反而我同情個菲既僱主, 佢乜都唔知, 個工人半夜唔番, 一見番佢就係o係差館, 俾佢day off佢就去搵佬, 野埋d乜病無人知, 有左bb仲要慢慢同個僱主計, 工人搭到件好野去加拿大都仲無咁hurt, 滾攪到全家人至最慘.

伯爵府

del

伯爵府

del

男爵府

mylulu007 寫道:
我都唔會100%相信報紙講既野.

不過, 個工人半夜仲o係lan kwai fong就擺明有野, 就算佢唔俾人姦, 都會唸住去"介"鬼佬啦, 只係出於"自願"or"非自願".

我同意要對被強暴的女性有同理心, 但係有d事係可以避免的, 佢去lan kwai fong/酒吧, 呢d地方, 就大大增加遇到壞人的機會, 衰d講句, 有一半係佢自己攞黎. 正如有大路唔行去行後巷, 俾人打劫既機會大左, 有得選唔選, 係咪自己攞黎?

反而我同情個菲既僱主, 佢乜都唔知, 個工人半夜唔番, 一見番佢就係o係差館, 俾佢day off佢就去搵佬, 野埋d乜病無人知, 有左bb仲要慢慢同個僱主計, 工人搭到件好野去加拿大都仲無咁hurt, 滾攪到全家人至最慘.

同意呀!仲有係一個女仔出去喎,你講成班friend出黎就話姐...,佢仲要飲一個唔係識好耐既男人野喎,佢咩心態,大家都知啦

子爵府

如果件事係屬實,無論個菲傭幾夜返屋企係幾咁唔啱,佢咁嘅經歷都係一件慘事......

首頁

尾頁

跳至