自由講場

跳至

首頁
23456...99

尾頁

大宅

Re: 申請公屋進度/問題 ~~~ (part 5)

kk_wong 寫道:
[quote]
肥妹仔KanKan 寫道:
想問特快係點分揀樓次序???

點先可以係頭幾日揀??

thanks!!

應該係按申請日期先後![/quote]

明白晒!!! thanks!!

民房

flower2006 :
廚房不算細, 對比我而家間屋講, 已經好好
kudolee,

我想問吓咁個廚房又係唔係好細?

民房

我是第二日揀樓的, 之前7月已做審查, 所以今次唔使再審查
kk_wong 寫道:
kudolee,
好羨慕啊!你地第一日揀樓的人真係好快啊!
請問你地揀完樓後使唔使約期見主任交資料審查架?如果約左期,你地約左咩時候,同埋等左幾耐先通知審過啊?!

水晶宮

好媽媽勳章

今日收到房署第二次配屋信,柴灣峄華

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

你好patpat234:

請問你第二次等了幾耐?

水晶宮

好媽媽勳章

第一次8月尾收信,9月5日去簽租約
今次10月27日簽租約

男爵府

好媽媽勳章

[quote]
kudolee 寫道:
我是第二日揀樓的, 之前7月已做審查, 所以今次唔使再審查[quote]

哦!咁睇來我地真係要等多二、三個月拉

複式洋房

[quote]
patpat234 寫道:

水晶宮

好媽媽勳章

angelnch2001 ,

我係5人申請,G1118XXX家有長者

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

各位新加入既公屋之友,

我地有張list係page 1, 大家可以互相參考大家既進度, 如有興趣, 可以係版面/pm資料俾binbindog, 佢會幫大家update資料的, thanks!!

洋房

今日有無人可以幫手報料1-2人或2-3人東涌係唔係真係無晒單位呀(無出過事個d)? 如果東涌真係無,咁寶田邨有無呀?

侯爵府

希望我都咁快啦
may9912 寫道:
我係8月8號做審查、9月11號補交文件, 之後等...到9月29號接到審查主任電話, 話仲有文件要補, 咁我係10月4號下午出去補, 到10月8號打電話去聽, 話我審查ok等配房啦...... [quote]
kk_wong 寫道:
[quote]
may9912 寫道:
cubixluk:
我都好明白你感受架....之前我都係咁....做完審查之後....日日係度等結果.....一得閒就打去房署熱線度聽結果.....終於係10月9號聽到佢話審查ok....我而家係度等派樓啦...... [quote]

may9912,你地個審查期係幾耐啊?!
[/quote]

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實我唔算快啦. 我見有d人審查完一個星期左右就有樓派啦 :-(
cubixluk 寫道:
希望我都咁快啦 [quote]
may9912 寫道:
我係8月8號做審查、9月11號補交文件, 之後等...到9月29號接到審查主任電話, 話仲有文件要補, 咁我係10月4號下午出去補, 到10月8號打電話去聽, 話我審查ok等配房啦...... [quote]
kk_wong 寫道:
[quote]
may9912 寫道:
cubixluk:
我都好明白你感受架....之前我都係咁....做完審查之後....日日係度等結果.....一得閒就打去房署熱線度聽結果.....終於係10月9號聽到佢話審查ok....我而家係度等派樓啦...... [quote]

[/quote][/quote]

侯爵府

但啱啱聽完録音, 仲係審查階段 :-( :-(
cubixluk 寫道:
希望我都咁快啦 [quote]
may9912 寫道:
kk_wong 寫道:
[quote]
may9912 寫道:
cubixluk:

[/quote][/quote]

男爵府

好媽媽勳章

想問點解我睇申請進度無uxxxxxxx, 得Gxxxxxx既(2~3人)??
我係由1人申請轉做3人架, no.U 0157567-4

咁我應該排邊度??

男爵府

好媽媽勳章

hello各位,

如大家有興趣將資料放係list度(大家可互相估計自己既進度), 可以將資料如: 申請日期, 號碼(e.g1139xxxx), 區域,家庭人數同中間既過程post上版面/pm binbindog(如:何時轉區/人, 何時審查, 何時派第1次同邊區-唔要, 等等....., 之後binbindog會update資料放page 1, 咁就唔使下下up個list, 咁個版面就無咁花, thanks!!

另...我們是以申請日期排次序的!!

禁止訪問

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

[quote]
patpat234 寫道:
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

大宅

豬豬822 寫道:
binbindog ~

但特快公屋唔係=有問題公屋

不一定, 我而家住果間都係特快, 係全新未住架

首頁
23456...99

尾頁

跳至