自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

商台紅DJ 芝See菇Bi自殺

【太陽報專訊】商業電台(相關新聞 - 網站)紅DJ及才女「芝See菇Bi」卓韻芝,疑受至愛母親去年患癌逝世打擊,苦苦思念亡母,情緒陷入谷底,昨凌晨在九龍城住所自殺,卓化妝及穿上心愛服飾後,以紅酒送服藥物並致廣 告

電男友訣別,男友趕至發現她昏迷床上,召救護車送院搶救,留醫深切治療病房,警員在場檢獲兩封遺書,透露生活不開心。

卓韻芝現年二十七歲,據友人透露,阿芝熱愛家庭,痛錫家人,重視家庭生活,○一年,豪擲七百多萬元購入九龍城亞皆老街一五五號嘉豪軒一單位,與父母和弟弟同住。她去年曾說:「近兩年發現自己在家的時間是很享受的」。阿芝與母親的關係極佳,如朋友一樣,間中亦會跟母親往蘭桂坊飲酒。她亦很孝順外婆,兩婆孫沒有代溝,甚至與外婆、母親與弟弟一起去中環蒲SOHO及吃飯。

父母支持予自由空間

阿芝十分感激家人對她的支持,她未成年入行,父母沒有反對,她接受訪問時曾說「我屋企人好叻,因為他們對我的態度,從沒因我與娛樂圈有關連而有所改變」,又說,「在媽媽眼中,我還是個『死靚妹』,不覺得我有甚麼過人之處……家人給我自由空間。」

不過,世事無常,阿芝的母親去年因癌病去世,令她大受打擊,生活於痛苦之中。昨凌晨四時許,阿芝獨自在家,致電姓陳(二十九歲)圈外人男友,表示感到不開心及想死,陳立即趕往查看,入屋後赫見阿芝昏迷床上,身旁有一個空藥樽及紅酒,立即報警,救護員趕抵,替阿芝戴上氧氣罩送院搶救。當時阿芝臉上有化妝及衣

子爵府

Re: 商台紅DJ 芝See菇Bi自殺

下....好意外....平時見佢好樂觀

男爵府

:cry: :cry:

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

:-( :-( :-( :-( :-(

子爵府

真係估唔到呀。她嚴重嗎?
希望快d康復啦!

大宅

我都係arm arm睇到,可能工作太忙令佢舒緩唔到喪母之痛
:-( :-( :-(

希望佢快o的好番啦

大宅

下....好意外....平時見佢好樂觀
:cry: :cry: :cry: :cry:

男爵府

大宅

男爵府

祝芝See菇Bi早日康復。

希望時下青年唔好以為自殺可以解決問題,
[size=x-large]請珍惜生命!

大宅

真係估唔到佢會自殺 :-( :-(

男爵府

希望佢快D振作起黎啦!做番一個豁達而樂觀既開心人!!!
pumpkinbe 寫道:

老公VOICEMAIL 1 2 3 愛是恆久忍耐又有恩慈,愛是不嫉妒不自誇不張狂,不作害羞的事,不求自己益處,不輕易發怒,不計算人的惡,不喜歡不義,只喜歡真理,凡事包容,凡事相信,凡事盼望,凡事忍耐,愛是永不止息

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

:cry:

子爵府

really shock!!
Fortunately, she is still alive.

別墅

:-( :-(

珍珠宮

好意外!不過自殺係解決唔到問題架 :-|

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

自殺之後,可能影響好多年輕人模仿
身邊既人都好難過
咁不單冇解決問題
反而產生更多問題
希望可以好返
重新做人

禁止訪問

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

啊……好突然。
我記得早十年多前,我同老公拍拖佢車我回家,
係車上聽到一個女DJ,講野有文有路,
卻原來只是個會考生,她叫芝See菇Bi。
我同老公都覺得呢個小女孩好成熟,
比一般還只在學的青年識諗得多!
我同老公都好欣賞當時只有16歲的小女孩,
估唔到佢今日竟做出傻事。
家人父母總有一日會離開自己,
與其傷心失落於母親之離世,
倒不如花多點時間比爸爸,佢都好唔開心既。
芝See菇Bi 應慶幸有過一個如此好的媽媽,
唔係人人都有呢個福份架!希望佢可以振作,
我相信作為一個媽媽,只想見兒女好好活下去。

首頁
12345...6

尾頁

跳至