跳至

首頁

尾頁

複式洋房

仔仔出牙仔啦!

發現仔仔有2點白色在牙肉,應該係出牙仔啦,但係老人家話咁早出牙仔唔好wow ,因BB會

男爵府

牛年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章

Re: 仔仔出牙仔啦!

你個仔仔有咩特徵呀, 除左有兩點白色之外.

我個囡囡就成日流口水同埋食手指食得好狂, 又唔係好肯食奶, 我唔知係唔係出牙仔, 4個月同佢打5合一時問過醫生, 佢又話4個幾月

複式洋房

我個囡囡都係成日流口水同埋食手指食得好狂, 又唔係好肯食奶, 佢仲有5日便5個月大.. 都唔知係唔係出牙

民房

我個BB出左一隻牙仔??? 我想問BB唔係一次過出兩牙咩???

洋房

我個仔6個幾月啦, 狂流口水同食手指, 十隻手指放曬落個咀都得呀, 可能就快出牙啦 ,我好期待

別墅

我呀b又係狂流口水, 佢唔止食手指, 仲食埋腳趾添, 加埋仲要隻手攞到咩都食, 飲奶就一時時, 一時飲唔夠3oz, 有時未夠4個鐘就飲o西6oz
但都依家都仲未有發現出牙仔跡象, 好期待呀
[size=small]Cammy

大宅

我個女都係咁!但牙肉未有白色.

stepbystep88 寫道:

我個囡囡就成日流口水同埋食手指食得好狂, 又唔係好肯食奶

複式洋房

係呢, 成日流口水同埋食手指食得好狂 - 唔知咁係唔係出牙仔之先兆.

有時食緊奶佢都要放埋手指入口.... 攪到一咀一臉都係, 比佢激死

子爵府

我仔仔都係咁, 飲緊奶佢都要放埋手指入口.... 攪到一咀一臉都係, 比佢激死, 好搞笑...

別墅

我bb四個半月開始出了兩隻牙仔...又係勁鐘意食手指..腳指...手巾...總之所有佢攞得都的都會放入口...有時一邊食一邊合埋眼...食得好醄醉咁....我後尾買咗個牙膠...佢又係成日放入口食食食...

大宅

[quote]
LincolnMon 寫道:
發現仔仔有2點白色在牙肉,應該係出牙仔啦,但係老人家話咁早出牙仔唔好wow ,因BB會
我家有二隻小魔怪 [img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_223.gif[/img]

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

仔仔五個月開始下面出左第一隻牙仔,跟住兩個幾星期後出埋第二隻,亞B出牙期間心情憫憎,唔想食奶,又訓得唔好,我覺得佢好似瘦左添,真係心痛C. :-(

別墅

精緻種植勳章

我bb就未出仔, 不過佢依家就好似吸彊屍咁見野就好肉緊咁"勢"落去咬, 見到佢個表情真係好過癮架

洋房

哈哈, 我bb都係食緊奶要放埋手指入口, 我以為佢掛住要食手指食得咁緊要!我b未夠5個月, 無想過會咁快出牙, 等我留意下先•

複式洋房

我最近發現阿b有白點啦, 不過就唔係係中間喎, 唔

佢就冇嘜忟憎, 不過就真係發晒狂咁將任何比佢的嘢放入口食, 仲食到好狼... 唔知會唔會攬到個口都大埋

大宅

我個囡下顎出都出牙仔啦,最初唔為意,望清楚先見到.

禁止訪問

侯爵府

曦曦上個禮拜唔肯食奶, 食唔夠兩啖就喊...發皮氣.. 又一路食奶一路食手指wor~
點知前日摸到佢出咗牙仔呀!! 噚日就見到隻牙仔la~~
婆婆仲話佢4個幾月人仔就出牙仔...
佢係兩個幾月果時已經見到門牙位有兩條白線ka~~

複式洋房

最近阿女食奶好忟憎, 食唔夠兩啖就喊...發皮氣.. 好辛苦 ---> 我和佢

平時佢食奶已經好慢, 一般都要最少30min.. 現在差唔多成個鐘

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

lengBma 寫道:
係呢, 成日流口水同埋食手指食得好狂 - 唔知咁係唔係出牙仔之先兆.

有時食緊奶佢都要放埋手指入口.... 攪到一咀一臉都係, 比佢激死

我個仔都係

首頁

尾頁

跳至