想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛小產, 又要重頭來過...

之前成日都o係度同大家一樣期待有bb,
終於等左成年有啦,
點知o係上星期個胎21週小產左..
而家坐緊月,
希望快d keep返個身體再黎來...
囝囝的blog : http://lhc1128.blogspot.com/

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 剛小產, 又要重頭來過...

oiluen,
想必你巳收拾心情, 要好好進補, 下次一定得.
我以為過咗3個月就安全, 唉......,懷胎10月真系唔簡單.

民房

oiluen,

唔好担心,最近我個同事都啱啱又有咗,佢上一胎都成好幾個月冇咗架.佢都好快再嚟過,你至緊要調理好身体

祝你早日有個健康快樂既bb!

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

祝你早日有個健康快樂既baby~take care~

別墅

oiluen,

知唔知點解會咁架?
我聽到都好唔開心.... 希望你個小b在天之靈保祐佢個未來細佬/細妹健康快樂咁啦...
你要好好keep返個身體再黎來, 我地會支持你架...
加油, 加油
oiluen 寫道:
終於等左成年有啦,
而家坐緊月,
力仔三歲四個月啦...超活潑!!!!
細老都一歲半啦...成日大哥.......

洋房

現在最緊要係調理好身體, 一齊加油.

大宅

pandaB 寫道:
oiluen,

知唔知點解會咁架?
我聽到都好唔開心.... 希望你個小b在天之靈保祐佢個未來細佬/細妹健康快樂咁啦...
你要好好keep返個身體再黎來, 我地會支持你架...
加油, 加油
[quote]
oiluen 寫道:
終於等左成年有啦,
而家坐緊月,
[/quote]

首先多謝各位的關心及支持!
老實講, 我地真係要互相支持!

至於點解小產,
其實我住左醫院5個星期,
入院原因係不斷流血, 流血情況就好似黎m咁,
真係好恐怖,
後來照到胎盤後有好大的積血..
我覺得自己已經好叻, 已經撐著成五個星期有多,
要做既都做晒, 所以無憾,
亦希望呢件事係個別事件,
遲d覆診重要驗d血, 睇下我有無乜特別野影響生育呢!
囝囝的blog : http://lhc1128.blogspot.com/

民房

oiluen,

你已經好叻咁撐著成五個星期喇.
調理好身體後, 再努力造人, 加油加油, 支持你 :-P

大宅

oiluen ,
唔好咁難過,過多幾個月又可以再黎過

大宅

謝謝各位的支持!
今日有個陪月員黎左, 佢都好好人,
有個專業陪月員始終好d, 佢識得幾時整乜野比我食最好。
佢話我面色唔錯, 希望我早日調理好身體。

睇下過幾個月之後身體點樣, 我真係好想有bb架。

大宅

陪月勳章

hi oiluen,
我都明白你現在的心情,因為我的小b前兩天都走o左,雖然只是6wks, 但我已經是第三次小產,我擔心的不是現在的身体狀況,而是將來條路應該點!我已是慣性流產,不知下胎可否"妥"得穩!! :-( :-( :-(

大宅

DAUDAUCAT 寫道:
hi oiluen,
我都明白你現在的心情,因為我的小b前兩天都走o左,雖然只是6wks, 但我已經是第三次小產,我擔心的不是現在的身体狀況,而是將來條路應該點!我已是慣性流產,不知下胎可否"妥"得穩!! :-( :-( :-(

DAUDAUCAT,
你已經第三次小產, 你醫生有無同你check下乜野原因, 睇下係唔係真係慣性流產, 因為原因真係好多架!
好似我咁, 我下次覆診, 醫生都會幫我驗血, 因為好似我o個情形唔多, 所以佢會同我check下, 希望下次再懷孕唔會再有咁既情形, 又或者如果我真係有問題, 我可能唔可以再懷孕..都係check下好。

洋房

DAUDAUCAT 寫道:
hi oiluen,

咁你有無試吓睇中醫調理吓呀, 最緊要養好身體先.

大宅

好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

oiluen,
唔知你仲記唔記得我呢....
我諗你而家心情應該無咁差架喇, 不過如果仲有唔開心, 就多 d 上黎搵我地傾下啦! 希望你調理好身體後好快又 bingo 啦 話唔埋快過我添呀
我要努力

大宅

lai88 寫道:
oiluen,
唔知你仲記唔記得我呢....
我諗你而家心情應該無咁差架喇, 不過如果仲有唔開心, 就多 d 上黎搵我地傾下啦! 希望你調理好身體後好快又 bingo 啦 話唔埋快過我添呀

lai88,
我緊係記得你啦~~
真係好多野估你唔到~
你而家近況點? o個陣時你咪睇緊中醫既?
我諗遲d都會睇中醫呢..

複式洋房

oiluen:
您好勇敢呀.我係13週時小產左.下個月就一年啦...... 依家都努力緊, 希望小b 快d 再返黎我度. 我地一齊努力ar.
好好休息ar~~

大宅

catcat10 寫道:
oiluen:
您好勇敢呀.我係13週時小產左.下個月就一年啦...... 依家都努力緊, 希望小b 快d 再返黎我度. 我地一齊努力ar.
好好休息ar~~

catcat10,
其實小產真係唔開心既事, 不過, 大家都要勇敢面對呢!
你係自己計劃一年後先打算有bb, 定係小產後一直都未有呢? 我有些朋友小產後三個月就有, 佢地話好易有, 都唔知係唔係。

複式洋房

oiluen:
我係由4月份正式開始努力. 但至今仍未成功. 之前覆診有問過醫生, 佢叫我唔可以心急. 試多幾個月先. 如超過一年都未得先再check有無其他問題. 所以就順其自然繼續努力下先.

大宅

係, 真係唔到自己心急。
我都係小產不夠2個星期, 我更加不能夠諗這麼多,
而家一定要調理好自己既身體先~

複式洋房

我都係剛剛小產咗
今次已是第2次小產,兩次都係在8wk忽然無咗心跳!e生都唔明點解,因我已由5wk開始 bedrest, 所有安胎既野都做齊,現在唯有驗血,看下搵唔搵到原因

首頁

尾頁

跳至