烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Logastina or Fissler?

Logastine or Fissler?
Which brand is better?

Thanks a lot!

大宅

Re: Logastina or Fissler?

我都想知呀, 到底以下邊隻 高速煲好用易清潔呢?

1. Tefal 特福
2. Fissler
3. Logastine

大宅

請問6-8人你地會買咩size架?

大宅

我用Tefal 五年多 , 我喜歡Tefal 因為容易清潔和收藏 (No手柄).

我一家四口用 8 L.

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

我用 logastina 四五年到, 容易清潔一家三口用 7L 不過老公很鐘意飲湯, 有時都會覺得唔夠用, 如果你時時都有親戚黎食飯的話就可能會唔夠, 起碼要買 9L.

別墅

點解唔買Kern牌高速煲啊? 價錢平剛水好,有哂國際認可證書,5百幾巳有 7L / 8.5 L,仲連玻璃蓋1個,中國制造所以價廉物美,另外Logastina高速煲長期做試範,廣告宣傳勁,價錢必然貴過人,比起Kern 牌高速煲同容量要貴成千蚊,次次係百貨公司見到個 Logastina Sales 做試範用既高速煲用到色澤暗啞,毫無不锈鋼既光澤,煲身摸上手較單薄,就知剛水唔得,仲有 Logastina 煲蓋勁難使用,唔用得玻璃蓋先最失敗,所以都係睇下算數啦,無謂浪費金錢!

~~~相信各位上得呢個網既朋友都係精叻仔~~~

大宅

catjeffcat,
我同你一樣鐘意lagostina, 有兩個7l, 想買多個細既, 而家林其他牌子都係因為價錢問題, 但林清楚都係會買番lagostina.
佢最好係有兩個保險制, 我睇過咁多牌子都冇, 又唔使淋涷水放氣, 用得好放心.

大宅

Fissler lar...價$$合理又易用!! Made in Germany

Kern係Made in China gar!! 所以平好多!!Kern好多時都冇promoter示範...

別墅

KERN家能牌.有線肥媽都用緊.真係好慳火,好好用.煲出來o既湯味道與老火湯冇咩分別.真正(平...靚...快),支持肥媽好介紹!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

如你有親屬朋友係加拿大可以叫佢地代買, 價錢平很多....

bybyma 寫道:
catjeffcat,
我同你一樣鐘意lagostina, 有兩個7l, 想買多個細既, 而家林其他牌子都係因為價錢問題, 但林清楚都係會買番lagostina.
佢最好係有兩個保險制, 我睇過咁多牌子都冇, 又唔使淋涷水放氣, 用得好放心.

大宅

catjeffcat,
果邊得大size渣, 7L起, 我奶奶話未見過細過7L既. 我都叫左佢幫我留意, 佢仲話唔係成日都有得賣, 唔似香港有個counter架.

男爵府

yes, Lagostina真係好正,用得又安全、又放心,俾工人用都唔怕。聽晚燜牛腩食。

大宅

請問平約多少有$??
catjeffcat 寫道:

[quote]
bybyma 寫道:
catjeffcat,
[/quote]
願你開開心心、快高長大、聽教聽話!!

珍珠宮

之前有媽咪話個別做特價加幣 $99, $129, $139 都試過, 不過成日都無貨...

KAHOBB 寫道:
請問平約多少有$??
[quote]
catjeffcat 寫道:

[quote]
bybyma 寫道:
catjeffcat,
[/quote][/quote]

大宅

bbdou 寫道:
yes, Lagostina真係好正,用得又安全、又放心,俾工人用都唔怕。聽晚燜牛腩食。

yes, Lagostina真係好正,好用

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珍珠宮

你可以去千色店,永安, 睇左 SIZE 不過最好就係買大個 D, 因為如果鐘意飲湯 7L 就唔係好夠, 因為我有時都覺得唔係好夠用, 而且有時有人黎屋企食飯就唔夠架啦.... 不過我仲未夠膽係網上買嘢, 仲要係海外.....

[quote]
bernardvictoria 寫道:

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我去

大宅

其實加拿大買既lagostina同香港唔同架, 得一個保險制渣.

男爵府

2個人用幾L煲湯ar??

首頁

尾頁

跳至