烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Re: Logastina or Fissler?

其實 2 個人 7L 就夠, 不過你會唔會有時請人返屋企食飯, 因為我屋企 2 大 1 小老公勁鐘意飲湯有人黎就唔係好夠, 因為有時 D 湯料多煲咁都呀晒 D 位.....

Pretty2036 寫道:
2個人用幾L煲湯ar??

大宅

我都同意catjeffcat咁講, 我自己都係2個大人用7L, 會煲到2大湯碗既湯, 我自己就覺得夠.

別墅

bybyma 寫道:
catjeffcat,
果邊得大size渣, 7L起, 我奶奶話未見過細過7L既. 我都叫左佢幫我留意, 佢仲話唔係成日都有得賣, 唔似香港有個counter架.

係台灣可以買到3.75L (NT5100), 5L (NT5500)
電磁爐適用(5L, NT5800), 而家有商百貨公司做緊特價
8折優惠
因為我係8月份時,剛巧LAGOSTINA 高速煲有做PROMTION
買一個7L, 3.75, 再加一個煲蓋都只係NT10000)

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

你不是買了鍋寶嗎?? 原來你是買了 lagostina, 那你唔不唔道 12L 在台灣那邊買多少錢啊?

迪媽 寫道:

係台灣可以買到3.75L (NT5100), 5L (NT5500)
電磁爐適用(5L, NT5800), 而家有商百貨公司做緊特價
8折優惠
因為我係8月份時,剛巧LAGOSTINA 高速煲有做PROMTION
買一個7L, 3.75, 再加一個煲蓋都只係NT10000)

別墅

catjeffcat 寫道:
你不是買了鍋寶嗎?? 原來你是買了 lagostina, 那你唔不唔道 12L 在台灣那邊買多少錢啊?

[quote]
迪媽 寫道:

8折優惠
[/quote]

我無買鍋寶, 因為鍋寶係台灣國貨, 而且排氣閥不能拆開洗

lagostina 12L (NT7900), 而家有8折 (NT6320)
因為10月~11月大部份百貨公司都做緊週年慶, 所以打緊8折

別墅

[quote]
迪媽 寫道:

8折優惠
[/quote]

lagostina 12L (NT7900), 而家有8折 (NT6320)
因為10月~11月大部份百貨公司都做緊週年慶, 所以打緊8折

珍珠宮

我都估到鍋寶一係就係大陸做, 一係就係台灣做, 我睇東森見過廣告同季芳老師示範, 而且價錢又平都想過買多個, 而且見過肥媽用過一次, 但係因為無見過實物, 香港又覺佢有舖頭係度, 買左有問題都唔點算好. 所以最後都無買到.

Lagostina 係台灣而家都賣到好貴喎, 同香港都係差 $500 到, 12L 香港賣 $2500, 9L $2250, 7L $2080....

迪媽 寫道:
[quote]

[quote]
迪媽 寫道:

8折優惠
[/quote]

[/quote]

別墅

我都估到鍋寶一係就係大陸做, 一係就係台灣做, 我睇東森見過廣告同季芳老師示範, 而且價錢又平都想過買多個, 而且見過肥媽用過一次, 但係因為無見過實物, 香港又覺佢有舖頭係度, 買左有問題都唔點算好. 所以最後都無買到.

Lagostina 係台灣而家都賣到好貴喎, 同香港都係差 $500 到, 12L 香港賣 $2500, 9L $2250, 7L $2080....

[quote]
迪媽 寫道:
[quote]

[quote]
迪媽 寫道:

8折優惠
[/quote]

[/quote][/quote]

對呀, lagostina 越買越貴, 所以我會待在特價時才買

首頁

尾頁

跳至