產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

有冇媽咪最近係聯合生完?

想請問係咪好Full?
似唔似聯合國?
醫院用緊遑隻奶粉?
謝謝!

複式洋房

Re: 有冇媽咪最近係聯合生完?

我剛剛喺Oct 3 生完阿女,因為開力嘅關係, 住咗7 days, 見到D床位都幾 Full 吓, 有D順產媽咪要'訓'喺走廊.
醫院唔多似聯合國, 大部份都係本地媽咪, 新移民 大概有30%,當中只見1名 阿差 only.
依家醫院用緊嘅奶粉= Frisolac 美素力 (美素佳兒). 都ok wor, coz 小女出咗院到依家都繼續食緊.
Hope the above info could help. :-P :-P

洋房

順產媽咪要'訓'喺走廊

如果要餵人奶,咪好麻煩。
:-( :-( :-(

大宅

你幾時預產期呀?我一月都係聯合生

複式洋房

都唔會嘅, 可以喺有需要時拉埋D簾. 同埋 if 順產嘅媽咪只需stay 3 days only, 勉強都可以接受既. 都係返到屋企最舒服.

大宅

我吾想瞓走廊啊!我十二月中生,吾知會吾會好多人呢?如果要我瞓走廊,而我又系順產,我住一晚走人了。我上一胎都系聯合生,系三年前嘅事了,當時都有人要瞓走廊,幸運地我吾使瞓走廊,我順產只住著兩日一夜。

民房

我都係順產, 睡大房床位
(4A姑娘都OK, 幾好人及兒科醫生對BB好細心的)
ualj2003 寫道:
[quote]順產媽咪要'訓'喺走廊

如果要餵人奶,咪好麻煩。
:-( :-( :-( [/quote]

洋房

我都係呢幾日會去聯合生....驚...瞓走廊?? :-(

首頁

尾頁

跳至