自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

JanisLeung 發表於 13-6-14 02:33
果d藥房光天化日都賣假貨,一定有背景架,唔嘢得!

唯有上黎申完就算
不用驚的。藥物或BB食用品賣假貨, 是十分危險的, 他們這樣謍商真是十分可恥的行為。如是假貨,我不會拿去換,我會直接去海關和原廠公司投訴提供資料,阻止他們再這樣害人,減少受害者,尤其BB。

你絕對可以向海關舉報,偵查就由海關負責,你亦可以向消委會投訴有關賣家,你亦可通知正貨原公司,因海關亦需要原公司搵人出黎指正係假貨。
據《商品說明條例》,任何人販賣或管有任何偽造商標貨品出售,一經定罪,最高可被判罰款五十萬元及監禁五年。

lina9316  同意  發表於 13-6-14 13:18
++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

侯爵府

引用:今晚响油麻地+彌敦道突然醒起要買,雖然都

原帖由 JanisLeung 於 13-06-14 發表
今晚响油麻地 彌敦道突然醒起要買,雖然都驚彌敦道嘅舖頭有騙,但真係冇諗過係賣假貨

...
支付樓主報海關。

瑪瑙宮

引用:Quote:tkop+發表於+13-6-14+11:28+唔係喎,

原帖由 Cutemom0808 於 13-06-14 發表
睇個盒既design同名都知佢特登扮雙飛人,但你告佢佢又可以話冇講過呢支係雙飛人 ...
人地廣告已經講為防影射,請認明域x商標

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

回覆 JanisLeung 的帖子

雙飛人真與假既點分?我常買返b6。

珍珠宮

回覆:買左雙飛人&凡士林假貨

真係相似喎

首頁

尾頁

跳至