跳至

首頁
23456...7

尾頁

洋房

引用:Quote:原帖由+beaglelam+於+13-06-19+發表

原帖由 hahaeverybody 於 13-06-20 發表
同意!自己的親身經驗是最好的!直接對話都會有出現誤會,何況在網上?所有網上分享最多只可作參考,無謂過 ...
很有point,十分同意,但我身邊不太多人讀呢間,看來要再了解下。

男爵府

回覆:各位!!大埔循道有消息未呢?

今日有人收到通知嗎?

大宅

現在還會收到通知嗎?

別墅

回覆:crycryip 的帖子

應該冇希望鳥

男爵府

引用:Quote:原帖由+大財@BB+於+13-06-19+發表回

原帖由 yanyan_1111 於 13-06-19 發表
不是
請問你小朋友讀邊間幼稚園?

男爵府

我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+yanyan_1111+於+13-06-19+發

原帖由 ce3021 於 13-06-20 發表
請問你小朋友讀邊間幼稚園?
我女女係屯門讀保良局幼稚園的
小學自己湊返...所以報返大埔小學

別墅

回覆:yanyan_1111 的帖子

你囡囡現派了哪間小學?

男爵府

回覆:pongip88 的帖子

浸信會

別墅

循道你有second in , 還冇消息收??

男爵府

引用:循道你有second+in+,+還冇消息收??

原帖由 pongip88 於 13-06-20 發表
循道你有second in , 還冇消息收??
我沒有second in 的...前日下午收到學校電話通知被取錄

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+pongip88+於+13-06-20+發表循

原帖由 yanyan_1111 於 13-06-20 發表
我沒有second in 的...前日下午收到學校電話通知被取錄
請問係頭3志願嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+yanyan_1111+於+13-06-20+發

原帖由 金仔媽媽 於 13-06-21 發表
請問係頭3志願嗎?
唔係...
4-6其中一間

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

面試一次取錄你小朋友應該好表現。

你已經安心了,不過你另一個疑惑又可能開始,如果頭三志願都通知你叩門成功,你要作出取捨。

男爵府

回覆:mrs.so 的帖子

其實我地心儀嘅係寶舊....
第2志願是田千...因為覺得保良局辦教學幾好(可能因為讀保良局幼稚園...被洗腦吧)但係...諗諗下田千都真係幾遠...同老公相量過搭校車嘅錢倒不如比個女學野...因為我轉做ftm,收入會減少左,所以田千我地應該會放棄...更何況依家田千都冇通知
第3志願係銀禧...但經過面試當日發生嘅小插曲(係亞女講返俾我知的)...銀禧係我地心中嘅位置已經唔係第3志願

公爵府

回覆 yanyan_1111 的帖子

好!

好清楚自己想要咩, 比個GOOD你

不過你都好進取, 二田千三銀禧, 現在循小取錄安心了, 一額汗...

別墅

想問吓、你囡囡本身有冇特殊技能、例如有獎項或有冇考坊間普遍都有嘅劍橋英文starter?

複式洋房

回覆:mrs.so 的帖子

Mrs so ! 好多進取媽媽,可能她有back up 先甘填!我第一田小,二八舊,三寶舊四阮鄭5賽小!我進取過佢!哈哈!

公爵府

回覆 cautionchan 的帖子

你超進取又勇字當頭...

你手上有好強既OFFER係手?

男爵府

引用:想問吓、你囡囡本身有冇特殊技能、例如有獎

原帖由 pongip88 於 13-06-21 發表
想問吓、你囡囡本身有冇特殊技能、例如有獎項或有冇考坊間普遍都有嘅劍橋英文starter?

...
亞女冇咩特異公能
你講嗰張cert我地有...係上年暑假係幼稚園返英文班時攞的...有另外學公文英文,普通話...同埋學校出外唱歌比賽囉...
不過我諗有可能係個副校長buy我講嘅野...因為佢讚我講得好

男爵府

引用:Mrs+so+!+好多進取媽媽,可能她有back+up+

原帖由 cautionchan 於 13-06-21 發表
Mrs so ! 好多進取媽媽,可能她有back up 先甘填!我第一田小,二八舊,三寶舊四阮鄭5賽小!我進取過佢!哈 ...
我冇back up...如果大埔有直資我會去考...點會解大埔冇直資呢?我女班同學仔係屯門考直資...收左半班

首頁
23456...7

尾頁

跳至