自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

整濕佢兩間房個地下, 管理處話乜乜溫室效應, 啲濕氣整濕哂樓上兩間房個地下, 叫我地盡量將部冷氣個風口向下吹, 其實我地部冷氣並不是向天花吹, 而是平向吹, 冷氣機滴水投訴就聽得多, 咁都有得投訴?真係吹佢唔脹

BarbaraX  有幾搞笑...   發表於 13-6-19 13:44

珍珠宮

回覆:搞笑! 比樓上投訴我兩間房部冷氣機...

真係有咁可能的。

珍珠宮

我房個地下凍架,我一起身關冷氣拖地就未乾過,要不停抹到成十二點,最慘阿仔行出行入,怕佢滑倒咋!我都想投訴不過又好似好無聊

BK2002  前幾日我仔間房都係, 我無投訴只係怕佢跣親......  發表於 13-6-19 14:46

大宅

咁塊地板都幾薄下,會唔會穿架?

伯爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

前排岩岩有呢D post, 係對付你呢D樓下!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

死啦,你唔係就係住我留下麻,我前幾日真係落樓下講,因為我地板直頭凍到出水要開抽濕機先得,我叫佢個風口唔好向上,這兩天終於有改善,所以真係唔係講笑架!

大宅

聽過呢d case . 但老實唔知點解決。

大宅

引用:唉我房個地下凍架,我一起身關冷氣拖地就未

原帖由 PinPin 於 13-06-19 發表
唉我房個地下凍架,我一起身關冷氣拖地就未乾過,要不停抹到成十二點,最慘阿仔行出行入,怕佢滑倒咋 ...
Me too

公爵府

醒目開學勳章

引用:唉我房個地下凍架,我一起身關冷氣拖地就未

原帖由 PinPin 於 13-06-19 發表
唉我房個地下凍架,我一起身關冷氣拖地就未乾過,要不停抹到成十二點,最慘阿仔行出行入,怕佢滑倒咋 ...
Me too, 好想投訴,日日返工未得閑去投訴

伯爵府

引用:整濕佢兩間房個地下,+管理處話乜乜溫室效應

原帖由 MANFUN2010 於 13-06-19 發表
整濕佢兩間房個地下, 管理處話乜乜溫室效應, 啲濕氣整濕哂樓上兩間房個地下, 叫我地盡量將部冷氣個風口向下 ...
真係有架mouth:

好多屋企都係咁

子爵府

前排發現床下面塊地板出晒水珠,我都覺得好奇怪

珍珠宮

引用:咁塊地板都幾薄下,會唔會穿架?

原帖由 QQTAFFY 於 13-06-19 發表
咁塊地板都幾薄下,會唔會穿架?
唔係地板薄卦,係佢溫度太低!

伯爵府

引用:前排岩岩有呢D+post,+係對付你呢D樓下! +

原帖由 rosaki 於 13-06-19 發表
前排岩岩有呢D post, 係對付你呢D樓下!
係喇,. 唔知仲係度話人無理,

.其實好多管理公司都出左通告叫人唔好向上吹,....

子爵府

真係會咁架,我未試過,但樓下電梯大堂貼左紙,叫我地唔好將風口推向上,會令樓上出水

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔係第一次聽, 上次聽RADIO教, 唯有放張地毯係出水個位!!!

珍珠宮

我諗唔止係向上吹,仲有係教到溫度好低先會咁~

子爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都比人拍過門叫我地個冷氣唔好向上吹

tyc128  x2  發表於 13-6-20 01:53
808280  me 2  發表於 13-6-19 12:07

珍珠宮

引用:唔係第一次聽,+上次聽RADIO教,+唯有放張地

原帖由 cy101 於 13-06-19 發表
唔係第一次聽, 上次聽RADIO教, 唯有放張地毯係出水個位!!!
我聽日擺塊毛巾先,用地毯隻狗即痾尿落去

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

我刀係而家先咋

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

首頁
12345...7

尾頁

跳至