跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

Re: 有無興趣一齊開個0602bb birthday party?

有問過YMCA TST嗎? 佢地有兒童Birthday Party既Package, tea buffet @$98, 場地夠大掛

YMCA TST

我lunch time問吓先 :lol:

子爵府

好媽媽勳章

Re: 有無興趣一齊開個0602bb birthday party?

B1 寫道:
有問過YMCA TST嗎? 佢地有兒童Birthday Party既Package, tea buffet @$98, 場地夠大掛
GOGOGO, THX
記得佢個場地應該唔係真係好大..
but 問左先, thx.

美麗華211 得, 待覆

子爵府

好媽媽勳章

"D&J"Home 寫道:
不過二月份唔知有幾凍. 諗諗!
呢個我想攪嫁..但諗諗下都係等bb識行晒, 或者歲半體力好d 就岩玩....

唔係我怕一路都係要babamama抱, babamama會好慘
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

男爵府

abyyan 寫道:
1歲紀念冊, birthday card個d我應該幫到手
我親戚係做廠做印刷做好左個板
我可以send e-mail叫佢地報價比我
如果問價錢大約幾多真係答你地唔到
因為要知本身你地想本野或者卡
要幾多色 點做法 用咩紙等等
[quote]
KnN 寫道:
除左場地, 我想做一件有意件既紀念品比各位bb.
1歲紀念冊係我其中一樣好想做到既野, o弟雜誌果d printing house 廣告圍起一本書仔唔貴, 有無媽媽會熟悉呢行既野多d??
另外杯墊, birthday card, 等等我地都搜集緊資料....有無媽媽可以幫幫手, 唔該晒
[/quote]

茵茵:
印刷我都有朋友可以幫手,但我想知幾樣野,等我可以叫佢報下價:
1)係咪全底面彩色;
2)係咪用番A4 Size;
3)幾厚既紙,如150g, 180g既書紙(如果係全彩色,用書紙就可以);
4)駛唔駛睇打稿(唔睇會平d,因為出打稿都幾貴);
5)駛唔駛代設計(如果有媽咪可以自己攪到就好d,一般可以俾AI, photoshop或者coreldraw佢地,咁可以慳番設計費);
6)一本要幾多頁;
7)數量(呢個幾緊要,因為數量多,自然價錢會平,但最後要印1,000,因為一般印得少都同1,000差唔多價錢)

暫時只係唸到咁多

大宅

KnN 寫道:
[quote]
B1 寫道:
GOGOGO, THX
記得佢個場地應該唔係真係好大..
but 問左先, thx.

美麗華211 得, 待覆[/quote]

oh YMCA TST 成個2月weekend計只有3號&24號(星期六) available, 佢個場(無露天個層) 容納到240個大人, 包場min.150人就得, @$98, 半訂.

大宅

無上幾日bk,估唔到咁多mami都想同0602既bb一齊搞生日會,不如大約報個人數先,咁book所有野都會易d。
grass0720 3a2k1b

另外,大家會唔會買一份禮物仔比0602既壽星仔/女?或者到場既小朋友?可以去批發問一下。

大宅

時間真係過得快... 又一年
你地唔講起我都唔記得要搞呢個party..hehe
預先thank you 出力既媽媽

我都可以幫手架
例如禮物分配(最好將人地sponsor/我地既小禮物預先pack好一份份), 收錢呀, 等等
有用到我既地方就pm/msn我啦

另, 我提意, 影即影即有, 每個家庭一張攞返去留念
因為我地咁多人, 有時未必個個都影到
好似上次babyface都唔係所有相show出來架
2子之母

複式洋房

無上幾日bk,估唔到咁多mami都想同0602既bb一齊搞生日會,不如大約報個人數先,咁book所有野都會易d。
queeniews5 2a1b

Thanks.

grass0720 寫道:

另外,大家會唔會買一份禮物仔比0602既壽星仔/女?或者到場既小朋友?可以去批發問一下。

複式洋房

由 queeniews5 於 2006-10-23 15:05:02

bobo223

複式洋房

我都可以出D力
做刺綉燙章好嗎? 燙在帽仔T恤...等 例如 : 

2006 02 ~ BK
 ~ bb's name ~
 1st birthday party
如果OK 再唸設計...

伯爵府

bobo223 寫道:
由 queeniews5 於 2006-10-23 15:05:02

bobo223

前面KnN講左,到時一次過比錢連埋報名啦, 因次次都是好多人報名, 之後唔見人的.
星期五是無飯主婦日

伯爵府

bobo223 寫道:
我都可以出D力

2006 02 ~ BK
 ~ bb's name ~
 1st birthday party
如果OK 再唸設計...

thx
星期五是無飯主婦日

子爵府

好媽媽勳章

queeniews5 寫道:
[quote]

[/quote]
[size=large]再講多次, 唔好留名喇, 希望呢個topic大家攞黎傾.
我地會憑之前2次大型gathering黎預計人數, 當然都會留+- 20-30個位黎"走賺", 一有場地傾到會立即開波比錢報名, 多謝晒

子爵府

好媽媽勳章

bobo223 寫道:
我都可以出D力
okay喎, 有無size/大細/sample o弟下. 當然仲有價錢, 同埋大約幾錢左右, 個個燙章如果唔同bb名行唔行得通??
thx~ 或者你可以msn 我地傾, [email protected]

男爵府

KnN 寫道:
[quote]
bobo223 寫道:
我都可以出D力
okay喎, 有無size/大細/sample o弟下. 當然仲有價錢, 同埋大約幾錢左右, 個個燙章如果唔同bb名行唔行得通??
thx~ 或者你可以msn 我地傾, [email protected]
[/quote]

如果係咁,不如個刺綉章整成name tag咁樣啦(加個扣添),等第時bb去n1呀,playgroup呀,扣係個書包仔/袋仔 ,都唔錯...

等我又去問下我d朋友有無"窿"路先... :mrgreen: :mrgreen:

子爵府

好媽媽勳章

chickchick 寫道:
等我又去問下我d朋友有無"窿"路先... :mrgreen: :mrgreen:
好好,,thx~~~

大宅

會唔會加插d活動比bb玩?好似小丑扭波波咁........
另外我問緊二間可以包場既餐廳,可以比較下個價錢同質數。

子爵府

好媽媽勳章

會唔會加插d活動比bb玩?好似小丑扭波波咁........
另外我問緊二間可以包場既餐廳,可以比較下個價錢同質數。

活動我會攪的, 而家心目中想做既野就有bb 既遊戲(比賽), 整張cert/禮物比winner, 咁係tea buffet 進行既時間, 亦比媽媽上stage講下1st year 揍bb既感受/對bb既祝福(咁我可以預先收相, bkg用projector show bb 剛剛出世既相同近照咁), RUNDOWN 再慢慢傾O弟下邊樣行得通

小丑其實我覺得佢地未識,咁而家氣球我都有小小擔心刮爆左會嚇親bb, 但都可以再傾傾

場地方面,今次除左換片區,餵人奶區之外,會盡量要求一間房比怕嘈既BB 訓教,咁希望bb 玩之餘有教好訓.唔會好似上次咁摟計.

仲有..諗到再講....攝影師/做唔做VIDEO RECORDING 呀果D...再傾喇..

首頁
12345...15

尾頁

跳至