烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

急:急:急:邊隻高速煲好用?

邊隻牌子高速煲好用?
特福好吾好?

高速煲既用法可教我嗎?

Thx!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Re: 急:急:急:邊隻高速煲好用?

永安大減價, 做埋今日你可以去睇下..... 仲有其他牌子, 有 fissler 同 lagostina 都有減價....

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

複式洋房

我用梗kern牌子, 有冇人用梗呢?

男爵府

我用緊Lagostina,超級好用!

男爵府

係咪吉之島買gar?

BB357 寫道:

別墅

我用緊.
BB357 寫道:

別墅

sorry,睇錯,我用緊是Kuhn Rikon.

男爵府

Kern原來係made in China
Fissler is made in Germany
Lagostina is made in Malaysia

today 我去Wing On see see...
Lagostina 比Fissler貴d...但d制複雜d...Fissler 價錢合理,d function易用! 我今日都買左個4.5L,方便炆餸...

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

Pretty2036 寫道:
Lagostina is made in Malaysia <----唔係喎我個個係 made in italy 架喎

Lagostina 比Fissler貴d...但d制複雜d...Fissler 價錢合理,d function易用! 我今日都買左個4.5L,方便炆餸...

男爵府

下~~個promoter老點我?? =.=

catjeffcat 寫道:
[quote]
Lagostina is made in Malaysia <----唔係喎我個個係 made in italy 架喎

[/quote] :

珍珠宮

你可以睇下個煲底, 如果係 Malaysia 賣到咁貴就唔抵..... 我之前都係因為佢係 made in italy 同有爆炸保險先至咁貴都買佢....

下~~個promoter老點我?? =.=

[quote]
[quote]

[/quote] :[/quote]

別墅

點解唔買Kern牌高速煲啊? 價錢平剛水好,5百幾巳有 7L / 8.5 L,仲連玻璃蓋1個,我都在21/10係上環永安買既,(送左2張$50-Coupon, 認真係揾笨實),另外Logastina高速煲長期做試範,廣告宣傳勁,價錢必然貴過人,比起Kern 牌高速煲同容量要貴成千蚊,次次係百貨公司見到個 Logastina Sales 做試範用既高速煲用到色澤暗啞,毫無不锈鋼既光澤,煲身摸上手較單薄,就知剛水唔得,仲有 Logastina 煲蓋勁難使用,唔用得玻璃蓋先最失敗,所以都係睇下算數啦,無謂浪費金錢!

~~~相信各位上得呢個網既朋友都係精叻仔~~~

大宅

why你個個高速煲post既野1樣既?

aifa2115 寫道:
點解唔買Kern牌高速煲啊? 價錢平剛水好,5百幾巳有 7L / 8.5 L,仲連玻璃蓋1個,我都在21/10係上環永安買既,(送左2張$50-Coupon, 認真係揾笨實),另外Logastina高速煲長期做試範,廣告宣傳勁,價錢必然貴過人,比起Kern 牌高速煲同容量要貴成千蚊,次次係百貨公司見到個 Logastina Sales 做試範用既高速煲用到色澤暗啞,毫無不锈鋼既光澤,煲身摸上手較單薄,就知剛水唔得,仲有 Logastina 煲蓋勁難使用,唔用得玻璃蓋先最失敗,所以都係睇下算數啦,無謂浪費金錢!

~~~相信各位上得呢個網既朋友都係精叻仔~~~

伯爵府

好媽媽勳章

我都係買左FISSLER
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

別墅

KERN家能牌.有線肥媽都用緊.真係好慳火,好好用.煲出來o既湯味道與老火湯冇咩分別.真正(平...靚...快),支持肥媽好介紹!

cindyheng 寫道:

邊隻牌子高速煲好用?
特福好吾好?

高速煲既用法可教我嗎?

Thx!

男爵府

家有小朋友,個工人又會用個煲來煮野,所以我覺得安全最緊要,睇過哂咁多隻,都係Lagostina最好,有雙重安全裝置,用得安心又放心。

珍珠宮

如果有賓賓都係用真空煲比較好 d...

bbdou 寫道:
家有小朋友,個工人又會用個煲來煮野,所以我覺得安全最緊要,睇過哂咁多隻,都係Lagostina最好,有雙重安全裝置,用得安心又放心。

男爵府

我個工人好好架,佢已經用咗個煲年幾啦。

如果有賓賓都係用真空煲比較好 d...

[quote]
bbdou 寫道:
[/quote]

珍珠宮

咁你都叫做請到個醒的賓賓, 我只係知有 d 賓賓係好蠢, 教極都唔識, 仲無出奇有....

[quote]
bbdou 寫道:
我個工人好好架,佢已經用

首頁

尾頁

跳至