親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

請問有無人剛去完韓國, 天氣如何?

我上網睇, 過幾日天氣...見佢寫住最高大概20度, 最低係低過10度......月尾會同小朋友去反...咁咪凍囉 CLICK HERE
【施恩企盼天上賜, 晴空劃破千紅紫。】

伯爵府

好媽媽勳章

Re: 請問有無人剛去完韓國, 天氣如何?

施晴媽咪,

剛剛昨晚落機係韓國回來 , 走時有雨氣溫微涼仍可著短衫 , 但導遊話本星期天氣開始轉涼 , 十月尾都會開始涷的了 , 所以要預備足夠衣物。

複式洋房

我下個月去,唔知駛唔駛帶羽(勇)

男爵府

好媽媽勳章

唔該晒iwff :wink:

男爵府

好媽媽勳章

我早幾年11月尾去韓國已經要著羽絨, 無落雪...但, 朋友早我兩日又竟然遇上少少雪

may1668 寫道:

別墅

Hi all,

Can I know which travel agency you have joined? I am planning my trip in X'mas.

thanks for advise.

Little Tin Che

大宅

施晴媽咪
咁凍..
係囉我上星期check 天氣都有 23-15度左右,但今日看得15-10度...
我都是月尾出發...
你講遇上少少雪是否這幾天...
咁咪要帶件厚褸上機... :verycold

施晴媽咪 寫道:
我早幾年11月尾去韓國已經要著羽絨, 無落雪...但, 朋友早我兩日又竟然遇上少少雪

[quote]
may1668 寫道:
[/quote] :
豬仔媽

侯爵府

好媽媽勳章

my boss is now in Korea (he is a korean)
he told me this morning that the weather cold like winter

男爵府

好媽媽勳章

今次我join左東x遊四天團

小天子 寫道:
Hi all,

Can I know which travel agency you have joined? I am planning my trip in X'mas.

thanks for advise.

Little Tin Che

男爵府

好媽媽勳章

少少雪係早幾年11月2x號 :lol:
...我都係月尾團 都未諗定帶咩褸, 又怕室內如食韓燒時咪好熱

[quote]
豬仔媽 寫道:
施晴媽咪
咁凍..
係囉我上星期check 天氣都有 23-15度左右,但今日看得15-10度...
我都是月尾出發...

[quote]

男爵府

好媽媽勳章

like winter
咁要諗諗為囡囡帶定件羽絨看門口勒...大人就話容易d買件褸

叉燒媽咪 寫道:
my boss is now in Korea (he is a korean)
he told me this morning that the weather cold like winter

大宅

係囉我都唔知同阿仔帶咩褸好,如果一落機就凍的話,咁就要
帶件厚褸上機...

施晴媽咪 寫道:
少少雪係早幾年11月2x號 :lol:
...我都係月尾團 都未諗定帶咩褸, 又怕室內如食韓燒時咪好熱

[quote]
豬仔媽 寫道:
施晴媽咪
咁凍..
我都是月尾出發...

[quote]
豬仔媽

男爵府

好媽媽勳章

剛回來...好在有帶羽絨 ...不過, 天氣乾燥(凍), 喉嚨好易痕...我同囡囡都咳, 傷風 ...好在, 有帶藥看門口, 沒發燒...

所以, 如大家黎緊出發去韓國, 羽絨褸係必要。

複式洋房

咁有沒有人住過小木屋,好靚,今天係永安廣告睇到。

大宅

我18號會去啊,咁凍~我怕小朋友會凍親,我個仔得歲幾~

男爵府

好媽媽勳章

KAREN789:

我個女大你囝囝幾個月, 都係未夠2歲。坐凌晨機, 真係辛苦...因為一到步就係行程, 根本唔會夠訓...天氣又開始凍...所以, 一定要小心著夠衫。
提提你, 盡量搭機前6個鐘頭度都同佢反, 唔好比佢訓...直至搭機比支奶佢, 即訓(希望)。另, 一定帶羽絨。仲有, 有定看門口的藥物。帶定蒸餾水。
雖然辛苦, 但係都好enjoy, 好開心。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

施晴媽咪
是否一定要帶蒸餾水? 那裡的水不適合小朋友飲嗎 ?

男爵府

好媽媽勳章

Mrsleaf:

唔係, 只係提醒如不想水吐不服掃興的話; 建議最好帶。...我今次同行都有表姐仔3歲幾, 佢照飲當地煲水, 又第1次出門都touchwood ok...所以, 都係自行決定是否帶。

大宅

我諗我都會帶水去,屋企水包唔會水吐不服

大宅

我都剛回來...我無帶厚褸上機..到了韓國機場個領隊有時間比我地取厚褸出來,天氣真乾燥,我有帶蜜糖沖水飲,但我回來都病了...
第一日住雪嶽山,要在仁川機場坐四個鐘車程才到,因為是郊區的關係所以好凍.. ,但四周的風景好正..阿仔地鍾意個溫泉+水上樂團..
第二日住童話小堡壘, 因為在郊區(我覺得在山區),無街行,真好寧靜,坐在露台看風景,好正 : www.elfpension.com
第三及第四日住回首爾,
我覺得郊區會凍D要著羽絨褸, 但回到市區,一早一晚會凍,但下午出太陽時會好暖.
10月份尾韓國的酒店都已經開了暖氣..
豬仔媽

首頁

尾頁

跳至