派對情報

跳至

首頁
12345...12

尾頁

大宅

Re: 1029 SC K1 Gathering

mmak and CandyBB

我囡囡都係著snow white dress呀, 佢恨左好耐la..我諗星期日都會有好多公主同皇子出現
My name is Jasmine, born in 2 Dec (3.3kg) 我的中文名叫曉琳, 貌似爸爸60%and媽媽40%

子爵府

Jasminipan,

係丫, 記得帶 DC
佢仲迫我要幫佢 帶隻 紅色蝴蝶結 在頭上...

Jasminipan 寫道:
mmak and CandyBB

我囡囡都係著snow white dress呀, 佢恨左好耐la..我諗星期日都會有好多公主同皇子出現
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

mmak,

ok!減1個pizza,即是7個pizza啦!套餐6個汽水,我會keep 4個,2個轉juice. juice要早D訂,星期三就要order,而且即日加都無,外面訂架.

sabina_bb,

噢!今次黎唔到,下次記住到呀!

mmak 寫道:
fyeung & all,

大家都可俾d 意見... 想食咩丫 ??

套餐 有 百事 6渣...
你想 另 order 6渣 juice...
(其實 juice 會抵d...)

唔好全部套餐 百事 轉晒做 juice 喇... 好似好悶, 保留1d 喇..

依家少左個 family 2a1c... 少左 $180, 不如減1個 pizza 喇...

大宅

vhunghk & Jasminipan,

多謝!st. cat媽咪一呼百應,好合作!你地可以諗D野玩,不過地方有限,唔可以點走.上次vhunghk提出唱st.cat歌仔,good idea!
我想建議各位媽咪到時準備D糖果,小朋友到時亦帶個糖果袋,小朋友到時圍圈一條龍咁,問大人攞糖食,好似外國trick or treat咁,小朋友又食又拎,最開心.大家點睇?

各位:

今次聚會係pizza hut入口有個牌,寫咩好?
st.cat k1 gathering好無?有無提議?

大宅

各位:

我覺得mmak建議好啱,飲左soup,我就預計飲百事及juice會小D,飲soup list如下:
南瓜湯 $24/碗
fyeung 1碗
karen8888 -1碗

忌廉湯 $24/碗
buma - 1碗
mabel - 1碗
vhunghk - 1碗
穎晴媽咪 - 1碗

check下仲有無媽咪要sign up.我星期四會order埋.deadline係oct 26的6:00 pm,因為我會check左你地D message,就要出去confirm野食.我一直在控制支出,我唔想當日個function令大家超支,希望大家早D知會,避免oct 29當日改動!

子爵府

fyeung,

好提議...

games:

(1) vhunghk提議:唱st.cat歌仔
(2) fyeung 提議:trick or treat - 問大人攞糖食,
(3) pizza hut: 自制 pizza ... & 扭波

我地得2hrs... 已好夠喇...!! 如仲有提議o既..可留侍 下次 party 再玩 ...

fyeung 寫道:
vhunghk & Jasminipan,

多謝!st. cat媽咪一呼百應,好合作!你地可以諗D野玩,不過地方有限,唔可以點走.上次vhunghk提出唱st.cat歌仔,good idea!
我想建議各位媽咪到時準備D糖果,小朋友到時亦帶個糖果袋,小朋友到時圍圈一條龍咁,問大人攞糖食,好似外國trick or treat咁,小朋友又食又拎,最開心.大家點睇?

各位:

今次聚會係pizza hut入口有個牌,寫咩好?
st.cat k1 gathering好無?有無提議?
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

mmak,

**回應你的提議**

o拿~ 我提議 同 pizza hut confirm 時
將 list 內o既人數 減3個 family (9人) & 食物 都 減 around $600.-....
當日 我地應 可以再加 番order o架嘛... ... (問聲pizza hut 先 穩陣d !!)

**你呢個提議好,我而家會減左散叫pizza兩個,即只有套餐6個,加上小朋友做3個.若大批cut12份,普通批cut8份,共96件pizza.夠食.budget會有$400鬆動,到時少左人都唔會超支.

出席人數, 有時真係未必準... 有時 d hubby 收到call 要做野 o黎唔到, 或者小朋友 有2聲咳, 有鼻水... etc, 俾著我都唔想帶個小朋友 去玩, 野到其他人就唔好意思喇... 係咪 !!
有試過party 前o個晚, o個小朋友 先有唔舒服, 所以有時好難預早知 ...
以上係我 經驗之談 ~~ :idea:

**可能我真係有D"恐嚇"大家,sorry!唔係咁意思,我真係怕人數突然少左,大家到時比多左就唔好啦!

係丫, 今次係第一次 所以我無提議比錢先.... 都唔知入去邊個戶口好, 始終 大家未見過面... (BK 近來雜左好多 )

你唔好客氣, 唔好介意我多口... 我全職揍囡嘛, 比較得閒 d :mrgreen: ... 咪多多聲氣咯 ...

放心, 下次再搞, ... 我可以幫都手, 實幫o既 ...

**大家分頭諗,真係好好多,初時我對住份menu,真係無從入手.

同我之前講一樣咯... 要求參加者 pay 晒 $$ 先 confirm 參加....我地搵個人做財政收錢, 收費會包括埋d 紀念品 & 遊戲用具etc... 所以唔會超支的...:mrgreen:
好計數d 嘛..., 好多場地都有 min charge o架..., 有mami 缺席 都無問題... 唔會影響party o既籌備...只係少左個member 出現, 大家會有d 失落 o者..
d $$ 有剩... 就用o黎(現金獎)抽獎 咯 !!... 都好開心o架...

**下次gathering,可以用此方法,而且book個地方有3-4 hours,可以搞多D野.

大宅

fannyycm,

pizza hut入面個場會包一部份,到時都有其他食客架.
若你唔介意,我暫時真係無諗過seating plan呢樣野.以我為例,包括我有3個NGREEN家長,不過我同其他家長有一齊上興趣班,又有家長係同一區搭校車.大家都有唔同架野傾,而且可能我地各位媽咪會走黎走去傾計.希望你唔好介意無seating plan.

fannyycm 寫道:
ok

真是辛苦你們了,真是好快D到29號和你們見面haha...
我想知道那天是不是會將pizzahut個場包曬?而到時會不
會有seating plan,比如預先詢問小朋友是那一班可安排同一張table,到時就可以節省多d時間,家長可以一到達就可以傾計啦

大宅

仲有,meowross係咪帶顏色畫面?
我可以帶貼紙比佢地貼面or手仔架.
[quote]
mmak 寫道:
fyeung,

好提議...

games:

(1) vhunghk提議:唱st.cat歌仔
(2) fyeung 提議:trick or treat - 問大人攞糖食,
(3) pizza hut: 自制 pizza ... & 扭波

我地得2hrs... 已好夠喇...!! 如仲有提議o既..可留侍 下次 party 再玩 ...

複式洋房

fyeung

傻啦,我只是問吓,怎會介意呢,你地已經為我們出了很多力

複式洋房

fyeung,

我都贊成帶d嘢送比佢地,等佢地玩得開心d.

子爵府

all,

見大家都有意思幫手....我list D 工作 俾大家 揀 !!

招集工作人員:

統籌: fyeung
文書: mabel_leung
聯絡: mmak
印name label: mabel_leung

點名:1-2人fannyycm
需要多1人, 點人數 & 派 label
財政:1-2人 mom1118
需要多1人 當日1人收錢.. 1人計數
遊戲:2個遊戲需3人/6人, 遊戲時幫手&維持秩序..

大家都可俾d意見....

複式洋房

mmak

我可以幫手點名,仲有我有一張JSA membership card,
pizzahut 可以有discount,唔知需唔需要.
mmak 寫道:
all,

見大家都有意思幫手....我list D 工作 俾大家 揀 !!

招集工作人員:

統籌: fyeung
文書: mabel_leung
聯絡: mmak
印name label: mabel_leung

點名:需1-2人, 點人數 & 派 label
財政:需2人, 當日1人收錢.. 1人計數
遊戲:2個遊戲需3人/6人, 遊戲時幫手&維持秩序..

大家都可俾d意見....

子爵府

fannyycm,

thx & updated...

fyeung, 唔該你問下pizzahut張JSA membership card, 用得嗎 ??

fannyycm 寫道:
mmak

我可以幫手點名,仲有我有一張JSA membership card,
pizzahut 可以有discount,唔知需唔需要.

大宅

mmak

pls check pm

大宅

mmak,

thank you!你個list好有用.
fannyycm你幫忙點名,mmak到時係咪用你個list?
今日同mabel_leung傾過,個list佢會有deadline,預1-2日比佢準備,佢會搵你攞.
meowross要預備問卷,以後D 聚會收集意見.有無問題?
vhunghk & jasminipan之前都話想幫手,係咪可以安排遊戲?
收錢,可能搵2-3個媽咪,之後我再計數比pizza hut負責人.mabel_leung及我可以收錢.仲有邊個可以幫手?

大宅

fyeung

你哋set好時間未?如幾時玩遊戲、'國際英文幼稚園合唱團'會幾點唱歌仔

大宅

mmak,

ok!我聽日打去check下有關JSA membership card係咪有discount.

我都會check下有無地方換衫or換片之用.mabel_leung話要問下有無"咪".

個入門口牌係咪大家無意見?

大宅

smallegg,

你會留到幾點?
9:45 - 10:00 am小朋友整pizza.
10:00 - 11:00 am扭氣球,唱歌&trick or treat.你會留到11:00 am嗎?若果唔係我地就你.等Venus都可以唱歌仔,佢仲想玩咩?

別墅

Hi fyeung/mmak/mabel_leung / all,

Thanks a lot for your speedy arrangement.
I can be the helper on that day for 收錢.

Also, mmak- I have PM the info for you.

fyeung 寫道:
mmak,

thank you!你個list好有用.
fannyycm你幫忙點名,mmak到時係咪用你個list?
今日同mabel_leung傾過,個list佢會有deadline,預1-2日比佢準備,佢會搵你攞.
meowross要預備問卷,以後D 聚會收集意見.有無問題?
vhunghk & jasminipan之前都話想幫手,係咪可以安排遊戲?
收錢,可能搵2-3個媽咪,之後我再計數比pizza hut負責人.mabel_leung及我可以收錢.仲有邊個可以幫手?

首頁
12345...12

尾頁

跳至