自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

大廚勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:我要減肥!!!!

Can you share the diet plan please? Thx!

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:事緣老公約3星期前驗到3高,+於是醫生建議要

原帖由 小寶貝兒 於 13-06-20 發表
事緣老公約3星期前驗到3高, 於是醫生建議要見營養師, 咁佢要食營養餐, 我都要跟住食架啦, 夫唱婦隨麻~

結 ...

simple is the best~

大宅

加油

珍珠宮

玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 w1106hk 的帖子

ME 2

公爵府

營養師通常唔會寫餐單俾你,係教你減到你目標要幾耐(每星期約2磅係理想),教你每天要食幾多卡路理,然後教你每種食物點叫一份(例如麻雀咁大既肉叫一份),每餐/每天可以食幾多份殿粉質/蛋白質/蔬菜水果,點用天然調味料代替醬料,外出飲食注意事項同做運動又唔同食量等,係靠自己配搭。

人人目標同情況唔同,唔應該跟人餐單架
唔該唔好同我打招呼,不要點評!

伯爵府

回覆:LittlePlanet 的帖子

加油!

大宅

加油!

珍珠宮

多謝各位既支持同加油, 我地會繼續努力的!!!

餐單其實係冇, 只係營養師會根據返我地既情況, 建議我地每日食D咩, 所以FIT到我地, 又未必等於FIT到大家呢~ (因為我地2個都係痴肥, BMI過35果隻 )

我個人覺得最重要其實係運動, 持之以恆, 唔洗話做到好辛苦, 流晒大汗果隻, 日日都有郁動下就已經夠~ 我比老公做運動多2星期, 果2星期都冇話節食, 仲去食老麥, 都一樣減到, 不過冇減得後期咁多, 但做運動有個最大既好處, 身形真係好左, 以前我去M&S買褲, 20碼走唔甩, 而家18碼好舒服~ HIP位緊左D呢~
而且皮膚都好左, 以前一到夏天我D皮膚就會有類似濕疹咁既野, 年年如是, 今年就冇乜, 有都好細範圍同唔多痕~

另外呢, 我老公係睇荃灣港安既營養師~ 比大家參考下~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

珍珠宮

alik 發表於 13-6-20 12:15
營養師通常唔會寫餐單俾你,係教你減到你目標要幾耐(每星期約2磅係理想),教你每天要食幾多卡路理,然後 ...
係啊~ 營養師都話我地減得太多, 仲叫我地可以食返多D野~ 不過選擇會少左, 尤其是我老公血糖高, 有D減肥可以食既佢都唔食得, 真係好齋~

大宅

事緣老公約3星期前驗到3高, 於是醫生建議要見營養師, 咁佢要食營養餐, 我都要跟住食架啦, 夫唱婦隨麻~

結 ...
可否share下個餐單?

侯爵府

結 ...
add oil

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:小寶貝兒 的帖子

真羡慕你
我要每日做運動同食小D先減得好小!

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

回覆:lam133 的帖子

你都已經減得好好啦

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:babytwinstar 的帖子

珍珠宮

樓主老公做邊行?

近來瘋狂用衣車 梳化套 咕臣 床單 枕袋 被袋 背包都做過   

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

繼續努力

珍珠宮

mvshop8888 發表於 13-6-20 21:24
樓主老公做邊行?
教師呀~

珍珠宮

聽完你甘講好有信心呀~我而家都開始減緊、因為我系office坐足8個鐘,搞到下身肥曬,肚腩又愈來愈,雖然d人睇5到我有肥到,但今年d牛仔短褲已5系好岩著,好緊,所以我決心減肥!三餐無變,但戒油利甜野,每晩晩餐後都去做運動,我都希望好似你甘,一個月后瘦返10磅,同埋我發覺做完運動個人真系好舒服、一日到黑都系office坐住好5健康,5減肥都要不時運動下!

禁止訪問

珍珠宮

tired 發表於 13-6-21 22:41
聽完你甘講好有信心呀~我而家都開始減緊、因為我系office坐足8個鐘,搞到下身肥曬,肚腩又愈來愈, ...

係呀, 呢個方法幾好~ 應該可以KEEP到落去~如果你本身唔似我地咁肥(我地都超過2字頭架.......), 未必可以一個月減到10磅, 但我相信一定減到!!

加油!!!! 我地一齊減呀減呀!!!!!

tired  一齊努力!!  發表於 13-6-21 23:36

首頁

尾頁

跳至