自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Re: 我隻貓比寵物店整斷左隻後腳....毛毛做緊手術喇!

可兒,

希望毛毛做完手術後, 隻腳唔好再有問題啦 :-|

寵物店係衰, 但都叫仲有少少良心, 肯比晒d醫藥費...你都唔好咁唔開心喇

子爵府

希望毛毛快d好返啦

大宅

多謝咁多位關心毛毛呀~thx,毛毛依家已經返左home喇,個手術冇問題,5日後覆診 :-P

珍珠宮

hashtag旅遊勳章 DHA勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

可兒 ~

妳唔好咁擔心啦!毛毛做完手術之後一定會慢慢康復,但都係要睇住吓會好啲,佢哋慣咗跳嚟跳去,怕佢又有事

珍珠宮

可兒,

戥你開心呀 , 仲有毛毛快d好番

男爵府

好媽媽勳章

可兒
毛毛冇事就好喇 好彩個間寵物店都有少許良心~~~
唔係真係一定要告佢 唱衰佢tim
希望毛毛快d好返晒 跳跳紮~~

洋房

我都希望毛毛快d好返晒 跳跳紮!!!

饅頭媽媽(町) 寫道:
可兒
毛毛冇事就好喇 好彩個間寵物店都有少許良心~~~
唔係真係一定要告佢 唱衰佢tim
希望毛毛快d好返晒 跳跳紮~~

大宅

thx咁多位^^ 毛毛依家可以食野喇,頭先開左罐頭比佢,食左少少,情況都ok,不過唔知係咪佢插過喉呢?毛毛把聲沙晒咁...不過毛毛都好乖呀,因為平時困佢係籠,佢實喊晒咁架,今次毛毛好似知道咁,都冇喊過,仲好0爹添呀(係度詐我嬌要我錫返佢)依家毛毛暫時冇事,我個心先安落返d咋,我擒晚成晚冇瞓過,頭先接左毛毛返home,我睇睇下佢自己瞓左都唔知

男爵府

畀面勳章

0廿就早d訓啦,吾係你屋企就多左隻貓0家啦~~咩野貓,咪你對熊貓眼囉,早d訓啦.

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

祝賀毛毛手術成功﹐希望佢早日康復﹗

Cute﹗

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

可兒,

真係好喇!一早入黎便知毛毛手術成功,
佢要乖乖唔好四圍跳,唔好再整傷了。
我睇到你陳述vet 講既野,諗起腳仔Kick 左係籠…
都唔知係咪D 人夾硬拉毛毛出黎扯到咁既?!
我睇到起晒雞皮,真係太離譜了!!:evil:

水晶宮

好彩毛毛冇事喇

間 pet shop 好衰, 唔好好照顧動物
總算佢地有d 良心啦, 不過都要打

毛毛乖呀, 好快好番, 依家多d 休息就好架喇~~

複式洋房

真係冇陰公...........

雖然我冇發生過d咩事, 我都唔敢比寵物店剪毛同沖涼, 唔係自己搞, 始終唔放心....

佢又唔識講, 比人打都事小, 有咩損傷好似而家o甘既話, 點算......

成日剪毛剪腳甲比佢咬到流曬血, 如果出到去, 一定比人打死都似, 所以....寧可辛苦d, 做得慢d, 都堅持要自己搞番.

複式洋房

毛毛無事就好啦, o甘你地要留意佢多d, 唔好比佢四圍走, 費事康復得唔好就唔好啦.........

大宅

毛毛今朝已經精神好多喇,我開左d罐頭比佢都食得晒,仲叫得好大聲,我見到毛毛咁,我都毛咁擔心喇~多謝咁多位關心呀

男爵府

無事就最好啦,間petshop都算肯付責任,
咁佢地有無同你當面道歉呀?定仲係度死撐呢?
係腳果個位nat較唔似係夾到喎
你下次不如去d可以睇住貓狗美容果d鋪度沖啦,
自己沖真係無咩可能,以前養4隻狗都ok,以家養貓d貓毛真係多到嚇死人,吹到天荒地老都未乾....
如果一定要我自己home make佢地的話,我唔養好過喇

侯爵府

Re:我隻貓比寵物店整斷左隻後腳....手術成功,休息緊^^

可兒,

貓貓冇事就好喇...不過如你以後再要沖貓的話,
可以去銅鑼灣有間樓上舖,間舖冇貓狗買,
淨係買d貓狗日常用品同天然糧,
另幫貓細種狗沖涼剪毛(佢有焗爐架),仲有佢自家都養咗好多隻貓架

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

It is great to hear that.

可兒 寫道:
毛毛今朝已經精神好多喇,我開左d罐頭比佢都食得晒,仲叫得好大聲,我見到毛毛咁,我都毛咁擔心喇~多謝咁多位關心呀
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

Re:我隻貓比寵物店整斷左隻後腳....手術成功,休息緊^^

hola 寫道:
可兒,

貓貓冇事就好喇...不過如你以後再要沖貓的話,
可以去銅鑼灣有間樓上舖,間舖冇貓狗買,
淨係買d貓狗日常用品同天然糧,
另幫貓細種狗沖涼剪毛(佢有焗爐架),仲有佢自家都養咗好多隻貓架

响邊處呀? PM我吖! 我依家要由港島東出旺角沖, 因為有窗望實, 放心d...但好遠, 又等成日先排到!

我另一隻貓(已經做咗天使)試過因為沖涼後吹風機d聲, 緊張到狂抓籠底膠格墊, 我接佢返屋企時, 見佢好多指甲邊都在流血, 我即刻打電話去間寵物店問究竟, 佢哋至講原因, 見隻貓嘅可憐眼神, 我喊到攬住佢, 淨係識同佢講對唔住, 以後果隻貓沖凉都由我親自落手(打扙0甘), 直至佢百年歸老....

所以我極度明白你當時感受, 希望毛毛快d好返曬! 不過d貓真係好掂, 永遠都係你痛過佢! :lol:

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

HoW,

我亞marco 同你既天使貓一模一樣架!
佢沖涼好乖,但極度怕吹風機,
佢又係一定要入烘毛機,但東區無pet shop 有,
而家我由北角送佢去上環沖涼架。
hola 講嗰間唔知係咪某貓會會長開嗰間呢?
我都想知咩價錢,去CWB 近過上環。

首頁

尾頁

跳至