跳至

首頁
12345...69

尾頁

男爵府

Re: 0405馬騮仔女之媽咪會~Part 1

monkichi,

Congulations !!!

cscli,

係wor, 你近來點呀?? 有無好消息 ???

homom,

玩開心的, 海洋公園, 幾多野行,應該幾好玩...

男爵府

各位,

前幾日同左QQ去左海南島玩....., 擺左個大烏龍, 以為佢同大人一樣, 只拿左QQ身份証+回鄉卡+出世紙...出境先知唔得, 要 passport先得..., 好彩, 入境處的人好好人,同我地請示上頭, 再check 佢 record 再寫封信比我地出境入境用, 如果唔係可能要坐的士來回一轉 ??(班機又 delay 左 1.5 hrs,免強返到去拿)or 大家一起唔去?? 我地去又邊個接返亞女?? 唔知點好........

大家下次記得唔好好似我甘樣, 再烏下烏下, 記得以前大家提過這問題, 但當 Qpa 問我係唔係唔使passport, 我又無諗就順口答話唔使帶passport...差的衰左

男爵府

monkichi,
恭喜恭喜

homom,
一定有機會, 因為下次等你約人食飯
祝皓爸生日快樂

bebeyan,
話咁快幾日旅程又過去, 好唔好玩.

pat,
tungtung 個頭冇事嗎? 下次小心d. tungtung 真是大個女許多, 你行開時tungtung飮橙汁倒了少少在褲上, 她立刻自己拎紙巾抺, 真係好醒目. 不知幾時再有緣再撞到你.

伯爵府

monkichi,

好野 , 保重呀

homom,

好玩嗎 ? 係咪好倦呀, 祝 hopa生日快樂.
heima,

佢個頭冇事, 佢"揸"嬌姐 有緣千里能相會

伯爵府

qma,

你真係大矇, 好彩比qq去, 如果唔係你同qpa, 真係15/16

有冇相睇呀

伯爵府

heima,

原本聖心係非x利私校, 都重唔知可唔可以用學卷 :-(

男爵府

pat,

私校不是是牟利?
你打電話清楚先.

pat614 寫道:
heima,

男爵府

homom,

昨天玩得開心嗎?

男爵府

我有個問題問大家

我剛剛download 了msn, 但登入唔到去.
話我開了防火牆, 一定要關閉防火牆先能登入, 但我是關閉防火牆都登入不到點解?

伯爵府

heima

我問左啦, 佢話係非x利私校

heiheima咪 寫道:
pat,

私校不是是牟利?
你打電話清楚先.

[quote]
pat614 寫道:
heima,

[/quote]

男爵府

pat,

你有沒有問有沒有學卷呀?

伯爵府

heima,

冇呀, 係邊樹問呀

男爵府

pat,

直接打去聖母問.
問佢地是非牟利私校, 咁會不會有學卷.

男爵府

pat,

上教統會個網有的幼稚園資料 check 唔到咩 ?? 非牟利就有, 私立就無...

大宅

pat,

全港的幼稚園都係私立的, 無官立的, 分為"私立獨立"及"私立非牟利".
"私立獨立"不受制於教統局, 不能享用學券, 而"私立非牟利"因為有政府租金資助, 所以財政要report上教統局及要經批准才能加學費, 明年只要學費每年少於$24,000便可享用學券. 聖心係應該有得用的, 放心.

大宅

各位,

原來海洋公園都真係幾好玩、幾多野行, 皓b都唔肯

伯爵府

HEIMA,

問左啦, 佢話等教署CFM喎

heiheima咪 寫道:
pat,

直接打去聖母問.
問佢地是非牟利私校, 咁會不會有學卷.

伯爵府

HOMOM

YEAH, THKS

homom 寫道:
pat,

全港的幼稚園都係私立的, 無官立的, 分為"私立獨立"及"私立非牟利".
"私立獨立"不受制於教統局, 不能享用學券, 而"私立非牟利"因為有政府租金資助, 所以財政要report上教統局及要經批准才能加學費, 明年只要學費每年少於$24,000便可享用學券. 聖心係應該有得用的, 放心.

男爵府

2011至尊種植勳章

各位,

我好耐無o係度留言喇, 大家好嗎

homom,
被你發現左 tim, 你真係叻
我好好, 無乜唔舒服.
係呀, 都係 5 月 bb, 預產期係 5 月 24 號.
明高仔已經有差不多 2 個星期無食過人奶 lu. 我諗都算係戒左. 而我亦都開似無奶 lu ...

miss,
係真咖 今日 11 wks 1 day.

heima, pat, bebeyan,
thx.

男爵府

2011至尊種植勳章

各位,
你地打算報幾多間幼稚園?
如果只係報一間, 會唔會危險左少少?

首頁
12345...69

尾頁

跳至