嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

別墅

邊隻奶粉好 D

森永, 明治, 和光堂, 雪印?

男爵府

Re: 邊隻奶粉好 D

你係你個b有咩需求ja wor
d mami講4隻奶粉有唔同既工效,但我唔太記得
我個b食明治ga

別墅

我個b食緊 S26. 好大隻,但係好熱氣, 想轉.

別墅

我應同shingma咁講,呢d奶粉好睇你個bb同你想比佢食邊隻.無話邊隻會好d.
我2個小朋友都係食日本雪印

男爵府

我囡囡都係食日本雪印架

大宅

我bb食能恩, 成日都食唔飽, 食到佢超重, 大便又勁臭。

別墅

最怕無屎all

珍珠宮

我囝囝1歲前食雪印< Made in Aust>, 1歲後食日本明治, 日日有便便, 皮膚白白...

別墅

d mami 好多都話日本奶粉好d

男爵府

我個仔都係咁,1歲前食雪印< Made in Aust> d 便便真係好差
2,3日先一次,仲要有血tim ,宜家食左明治日日都有得屙 :-

男爵府

畀面勳章

明治
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

複式洋房

我個女而家兩個月大, 食緊雪印<Made in Aust>, 但每日都有便便, 大約2-3次, 不過亦試過3次全日都無得痾, 我想問係唔係再大d就會出現你

男爵府

yvonneyy
我個仔係醫院食雪印<Made in Aust>, 食到 1yrs old
一直都keep住2-3日先一次便便,但係就食到大碼b lor
個個吸收唔同,好難講ga wor,如果你個b食得好唔好轉住,因為bb d 腸胃唔好,好易屙ga
so我都係等我個仔 1yrs old 先同佢轉奶粉ja

別墅

D 奶粉熱氣, 攪到 Pat Pat 紅晒.

複式洋房

我99教飲開奶茶, 可以清熱同去濕, 不如你試

民房

森永

複式洋房

安嬰兒 A+ OK
每日盡心,明日盡享
New York Life (紐約人壽 - 162 年歷史)

請觀看: 嬰兒用品 --> 兒童「教育儲蓄」及「保障」有妙法!

複式洋房

我個b都係食日本奶粉呀!因為我媽咪,佢之前已經湊咗二個孫,之前係用香港奶粉,佢話深色啲,熱氣啲喎!同埋日本奶粉比香港奶粉無咁甜,佢自己試過!另外我老竇話係食日本奶粉醒目啲喎!

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

其實4只日本奶粉就各有不同.

就好似香港奶粉咁, 無話邊只好邊只唔好, 最重要係 bb 喜歡飲, 吸收好 及 日日有便便就可以了.

我仔仔9個月大前, 轉過幾只香港奶粉都唔得, 以前食過 S26, A+ 及 香港雪印. S26及A+ 食到成身粒粒, 3天先一次大便, 仲要痾到 CRY; 而香港雪印就好易嘔奶, 便便好爛及唔長肉, 果時食左4個幾月都重唔到2 LBS, 由95線下降至25-50線.

最後聽講日本奶粉好, 就幫左亞仔轉森永大仔, 食到而家. 又重左, 又白左, 皮膚好左, 同埋日日有便便, 而家體重升返去75線及90線之間.

複式洋房

日本雪印

首頁

尾頁

跳至