跳至
[2004年或之前] 2002年3月媽咪會

首頁

尾頁

子爵府

2002年3月媽咪會

開咗版新
該用戶已被刪除

Re: 2002年3月媽咪會

子爵府

molly-ma,
乜咁慘呀! 你囡囡之前會唔會咁

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

開張大吉
今日同一班志同道合既媽咪聚會,真的好開心!
好可惜!聽日又未能出席,你地玩很開心D啦!唔使掛住我囉! :-(
唔知小雪呢2日係咪玩得太癲呢?成日訓訓下大喊,好似發夢甘,點算好呢?

My Two Princess

男爵府

Pooh,

It is great can be faster to read ar,
小肥肥一族 我家有個 肥 爸爸, 又 有個 肥 媽媽,一定有個 肥 囝囝

子爵府

今日個聚會, 見到啲bb咁多都大個咗咁多, 好得意呀! 個個都又乖又醒目!

今日啲食物好在係for tea, 如果係當lunch,就慘啦! 同上次係赤柱差好遠. 但可能形式唔同, 上次就純粹食, 今次就玩多啲. 其實我覺得啲姐姐都係唔多識得攪氣氛, 又可能我哋啲bb太細, 唔識得一齊玩啦! 所以好次有啲唔知做乜咁!

有啲媽咪早走咗, 可能錯過咗BQ份禮物, 但都係普通嘢, 唔駛特別可惜.

今次我哋少咗人嚟, 所以同最初預條數有啲出入, 我哋有$170剩, 每人除番又得幾蚊. 所以我提議將佢撥入下次聚會度, 唔知大家有冇反對?

今日條數如下 :
收入 : $80 X 40人 = $3,200
支出 : ($1680(頭25人)) + ($90 X 15人) = $3,030
剩餘 : $170

大宅

pigpig

小雪走光呀

你個女頭髮好靚呀,我女冇乜頭髮 :-(
煮麵高手 :-P

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

拉登:
小雪成鬼日都走光啦!佢好鬼死粗魯,可能似我呀
小雪大約3個月時,我幫佢剃過頭髮,之後就生得唔錯,唔知有無關係呢?

大宅

pigpig

我唸有關架,我本來都想同佢剃,但又唔捨得wor,現在仲係好少頭髮 :-(

你有個咁斯文老公,你一定唔會粗魯得去邊既

琥珀宮

拉登:
你讚我老公?攪到我好鬼開心呀!今晚又訓唔著啦!
係呢?你有無買到Pampers學習褲呀?我一包都買唔到呀 :-(

大宅

pigpig

我未開始比褲佢著,因屋企仲有6包片,但見到個post我都唔執輸,剛入左15包XL 百佳web

大宅

pigpig

不過唔知會唔會明天打來話冇貨

訓唔著就煮個杯麵食啦 :-P

別墅

Pooh,

唔該哂今次既安排,大家都好開心。不過你講得

複式洋房

我都覺得所有bb大個左好多而且唔同哂樣,好可愛呀!

雖然啲食物係for tea但係都OK呀,不過我折返時見到BQ張三文治,CAKE留起其餘就唔要,唔知留番下次定員工自己要呢?

而啲姐姐都係唔多識得攪氣氛但我藍藍都玩得好HAPPY呀 如果平時上PLAYGROUP係同3月BB一齊上就好啦 :-P 其待下次聚會度再玩過啦

多謝Pooh幫我地攪左一個咁HAPPY聚會呀

複式洋房

Yep. It's nice to see how all bbs have grown. Last time, most of them still couldn't walk. I think next time, they will be talking and running and yelling

i just realized i haven't met most of the mamas, hope to meet all of you next time.

Pooh, thanks for the party. Casey enjoyed it so much, esp. the balloon

洋房

拉登
我囡囡同你囡囡一樣冇也頭髮 :-( :-(

侯爵府

2019新春慶豚圓 親子王國15週年勳章 好媽媽勳章

Pooh,

真係唔該晒妳攪呢個party. 可以一次過見到咁多同年齡嘅小朋友, 我自己都好開心. 樂樂好鍾意張叮噹梳化. 成日走去坐.佢都玩得好開心, 比我想像中玩得投入.

ManManChu,

下次攪戶外希望雯雯會開心啲啦, 今次要妳走出走入真係有啲掃興. 我都係望左雯雯幾眼咋 :-P :-P

琥珀宮

見到你地甘開心!我下次[size=large]一定!一定!要出席!
小雪呢排好鐘意大叫,唔知你地BB係咪都一樣呢?

大宅

Pooh,

見到d相真係好開心喎,我都要迫o下我老公係你地攪bb2歲生日大派對時一定要參加。我諗咁多個2歲小朋友一齊玩o既場面真係幾壯觀同開心o架。

pigpig,

我囡囡都有大叫,不過佢係模仿佢姑姐呀,佢姑姐廿幾歲人無論係屋企定係去街,都可以無端端大叫o架。我都同老公反影過但都無乎,因為我姑仔一向都係成個細路囡咁。

依家除了無時無刻同Christy做o下心理輔導之外 (即係提住佢唔好大叫呀、會好冇禮貌而且d小朋友會唔同你玩o架...之類),另外係向Christy想大叫或大叫o既時候sh~佢囉,做埋手勢叫佢唔可以咁嘈、仲要扮埋細細聲咁同佢講唔可以咁嘈o架會嘈住bb訓覺 (我肚裏面果個呀 :-P ) 咁亞囡就會自動收聲又學埋我扮細細聲講野咁。

另外,請問各位已打歲半針的媽媽們:

乜打完呢針會發高燒咩? 會燒幾耐到呀? 因為我原本諗住下星期同Christy去打,但係如果真係會發燒成個星期咁耐,我就會押後到10頭,待我放一星期大假時先至同Christy打,至少我可以全程照顧到佢嘛。因為佢一發燒就唔多肯跟工人O架。所以想問清楚D各位已同小朋友打歲半針的媽媽啊! 唔該哂。 :-P
Hi~Hi~大家好,我係家姐Christy抱住細佬佬Brian係媽媽的小樹熊啊 :lol: :lol: [img align=left]http://www.dotphoto.com/SAN1/92/EE/8F/i92EE8F4B-1C48-48B1-87BD-50E0FF12FDBF.jpg[/img]

複式洋房

想問大家每日比BB食甚麼食到肥肥白白呀
我藍藍星期一至五餐單
8:15 7安奶
11:00 粥
13:00 橙汁
15:00 麥皮
18:30 湯+ABC粉
21:00 YOGURT
23:00 7安奶
星期六日跟我地所以冇啖好食,食無定時

妳地買唔買到Pampers學習褲呀,我向百佳,惠康共買左8包大碼,想買埋XL碼但係屋企冇位放,有冇媽咪想買XL呀,我淘大個到重有呀,睇下百佳送唔送貨

首頁

尾頁

跳至