親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

子爵府

聖誕節去日本邊度好???

請問今年聖誕節去日本邊度好玩呀? 自遊行去好定係跟團平o的呢? 我問旅行社都未出價單, 宜家book自遊行可能已經好遲啦, 有無人可以比o的提議我?

Thanks!

洋房

Re: 聖誕節去日本邊度好???

東x遊今日出左價啦,剛剛打完電話問完!
你打算幾時出發呀? d價錢都幾貴家!
:-D ;-) 8-) :-? :weapon: :weapon: :weapon: :party: :party: :party:

男爵府

我都想在聖誕節去日本玩, 今次想去大阪、和歌山等, 因未去過環球影城, may be 都會跟東X遊, 因每次去日本都是跟佢, 覺得食 & 住都不錯.

男爵府

畀面勳章

830mama 寫道:
我都想在聖誕節去日本玩, 今次想去大阪、和歌山等, 因未去過環球影城, may be 都會跟東X遊, 因每次去日本都是跟佢, 覺得食 & 住都不錯.

我都係諗住去大阪...睇暈晒東X遊d聖誕行程唔係好吸引...又想去玩吓雪wor...e+諗緊d7日團...玩埋東京...因為上次跟團有好多地方都唔夠時間去...縱橫遊d行程好吸引...但係冇跟過佢d團...又唔知點...跟開永安...對佢有信心...但有d行程又重覆咗...佢e+個聖誕7日團巳經成咗團喇...得番10個8個位咋...今晚再plan吓先...都係呢2-3日去報名lor

子爵府

我打算22/12出發, 未決定去日本邊度.
cymummy 寫道:

洋房

rclamlam 寫道:
我打算22/12出發, 未決定去日本邊度.
[quote]
cymummy 寫道:
[/quote]
22/12d價錢已開始貴了,跟23/12一樣價, 你已前去過未呀?
係咪有小朋友一齊去? 幾大呀?問吓佢哋d意見囉!
我囝囝就好想見吓真雪, 但北海道又好貴, 本來諗住平平哋去吓韓國就算啦, 點知都要成5千幾蚊, 最後都係選左去日本東京, 6千幾蚊, 會去滑雪場玩吓雪.
:-D ;-) 8-) :-? :weapon: :weapon: :weapon: :party: :party: :party:

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

cymummy

我也是和你一樣,阿仔好想見吓真雪, 想帶佢去北海道但又好貴,現在還在想去韓國好定係去東京好,東京12月會唔會唔夠凍唔落雪?你報咗邊個團呀?

EmilyBB

男爵府

原本諗住想去北海道,但驚太凍小朋友頂唔順所以改咗去大阪.我報咗名東瀛遊2/12去大阪和歌山$5399.但如果23/12 4日團同一行程要$6699.

洋房

我報左東x遊, 12月5日開始d行程會改去富士山附近的滑雪場, 雖然唔夠北海道咁多雪, 但目的只是見吓雪, 而且又唔洗咁凍同咁貴,冇問題啦!
韓國當然會多雪d, 但其他景點不太吸引, shopping既地方重好像我們的祖國, 樂天世界當然不及disney 吸引啦!
EmilyBB 寫道:
cymummy

我也是和你一樣,阿仔好想見吓真雪, 想帶佢去北海道但又好貴,現在還在想去韓國好定係去東京好,東京12月會唔會唔夠凍唔落雪?你報咗邊個團呀?

EmilyBB
:idea: :idea: :idea: :idea:

子爵府

cymummy

因為要同阿女一齊去, 所以先揀22/12之後起程, 大女就12歲, 細女就2歲幾, 去咁凍既地方就唔打算帶細女去, 好耐之前就去過日本(1996), 日本宜家都變左好多.

去韓國都咁貴, 真係去日本好過囉. 咁日本團4日咁少架, 有無5-7日既團架, 我仲未上網去旅行社度看行程.

洋房

當然有5日和7日啦,我就報左5日,4日太趕啦,而且都冇合適的行程!怏d上網睇吓啦,聖誕d團好快爆家!

首頁

尾頁

跳至