自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

無線光纖台有 sale 上門 sell 野 ge?

頭先有個大約 20 歲男仔按我門鐘話介紹無線光纖台, 仲話 $99/月可以睇到好多台, 又問我有無用 now 同埋有線, 話比左月費用 now 果部機就可以睇到, 又問我有無用 pccw 固網或上網, 又有 package 可以提供.........

查實 tvb 真係有 sale 上門 sell 野架咩?

如果係 tvb staff 點解又關 pccw 事?
O 仔於 2005 年 6 月 12 日出生, 出生時體重 2.905kg, 身長 46cm 大小姐於 2001 年 11 月 8 日出生, 出生時體重 3.220kg, 身長 49cm 歡迎到 O仔的家 一遊 歡迎參觀我的論壇!

男爵府

Re: 無線光纖台有 sale 上門 sell 野 ge?

tvb 果個咪星河頻道...我諗佢都係想 sale你買 package .先問東問西,講真我覺得麻麻地,d劇集勁舊..

大宅

hi

我昨天都有sales上來話送18個月仲話免費收睇,有20個

台,咁筍?有d驚,又話我地用緊有線,又怕影

男爵府

個 sales 話要入屋 mark 低 now 果個機身號碼做 record, 我話要問老公先, 佢又話 $99 都話唔到事, 我話係丫, 乜鬼野都要同老公講左先做得, 佢又話咁平咁低, 無線唔係賺你 $, 有乜理由你老公會唔比, 搞左我成個鐘佢都唔肯走, 又問我攞電話號碼, 又要我即刻決定, 查實我覺得佢有可疑啫, 雖然佢有係咁 2 拎個 pass 出黎.

所以我想問問究竟 tvb 會唔會有 sales 上門 sell 架?

O 仔於 2005 年 6 月 12 日出生, 出生時體重 2.905kg, 身長 46cm 大小姐於 2001 年 11 月 8 日出生, 出生時體重 3.220kg, 身長 49cm 歡迎到 O仔的家 一遊 歡迎參觀我的論壇!

男爵府

其實個sale係咪pccw個staff呀,
又問now,又問上網,
因為e+用now電視,可以join埋tvb個收費電視架喎,
我諗係咁喇

男爵府

傻鴨菇芝 寫道:
又問now,又問上網,
我諗係咁喇

但係佢個 pass 只有 tvb 個 logo, 無 pccw 果個

男爵府

咁你可以問返佢,
如果有用now,交緊月費既,
就可以+$99睇埋tvb收費電視,咁d用費係咪係now個月費度計埋先(用同一個a/c架麻),咁如果係,佢地咪即係pccw d人囉

O媽媽 寫道:
[quote]
傻鴨菇芝 寫道:
又問now,又問上網,
我諗係咁喇

但係佢個 pass 只有 tvb 個 logo, 無 pccw 果個[/quote]

男爵府

傻鴨菇芝 寫道:
咁你可以問返佢,
就可以+$99睇埋tvb收費電視,咁d用費係咪係now個月費度計埋先(用同一個a/c架麻),咁如果係,佢地咪即係pccw d人囉

佢淨係話 tvb 同 pccw 有聯繫, e+ pccw 門市有 package 做, 但係唔係呢個價, 仲話如果我做左登記, 電視城會有人聯絡我

男爵府

咁奇怪,咁就問佢,公司有冇電話,
你打去確實一下好d喎
邊有咁大隻甲那隨街跳呀
小心為上
另外,你有冇用和記上網呀?
和記上網用戶+$38就有哂tvb收費電視睇架啦,
仲平呀
O媽媽 寫道:
[quote]
傻鴨菇芝 寫道:
咁你可以問返佢,

佢淨係話 tvb 同 pccw 有聯繫, e+ pccw 門市有 package 做, 但係唔係呢個價, 仲話如果我做左登記, 電視城會有人聯絡我[/quote]

大宅

個sales話如用第2條線,如有線or其它會影

大宅

O媽媽

請問你住

男爵府

傻鴨菇芝 寫道:
咁奇怪,咁就問佢,公司有冇電話,
你打去確實一下好d喎
邊有咁大隻甲那隨街跳呀
小心為上
另外,你有冇用和記上網呀?
和記上網用戶+$38就有哂tvb收費電視睇架啦,
仲平呀

我無用和記架, 固網 + 手提 + 上網都係 pccw

男爵府

[quote]
natalieleung 寫道:
O媽媽

請問你住

大宅

O媽媽

me 2 ,i lived in north point ar are u ?

大宅

are u lived in healthy garden ??

男爵府

O媽媽

me 2 ,i lived in north point ar are u ?

我唔係 north point, 係 shaukeiwan 果頭

大宅

果sales 話做推廣,會free,收睇20個台,話之前已經駁了線,因我用緊有線,話有線staff張tvb條線轉左佢條線wor,吾知真定假?不過無話要登記

男爵府

果sales 話做推廣,會free,收睇20個台,話之前已經駁了線,因我用緊有線,話有線staff張tvb條線轉左佢條線wor,吾知真定假?不過無話要登記

我就覺得佢講得好混亂, 又有線, 又 pccw, 又 now, 但總括係話 e+ 大廈有條光纖線安裝左, join ge 話只須每月 $99, 仲會續年減費, 因為 tvb 唔係要賺 $, 手續好簡單, 如果已經有 now, 就入屋將 now 部機 ge 機身號碼 record 左做登記, 順手幫我 check 埋部機可唔可以睇到 tvb 光纖台, 如果唔可以就會同我換過一部, 登記左之後電視城會有人聯絡你, 另外仲有一張唔知咩 tvb 咭附送, 可以到一系列商店購物有 8 折優惠 wor, 跟住話如果想平 d, 可以幫我搞埋固網+上網+手提 package (pccw ge) 好鬼抵咁話, 因為公司同 pccw 有聯繫.

我覺得佢死纏爛打確實有可疑, 梗係唔比佢入屋, 所以推說話要同老公商量, 叫佢留低資料同 name card, 但佢話無帶 leaflet 又無 name card, 只係用紙寫低佢個名同手提 no. 仲 mark 住係 tvb, 佢用左成 45 min 幫我諗理由說服我老公, 我仲見到有個大隻佬係條走廊行黎行去, 咁我更加唔會開門比佢入黎 na.

別墅

我好耐之前上左當la~~ 佢係銀河衛視ka ,, e+改左名叫"sun"電視ar~~
我一開門個女sales 就話自己係tvb 職員 ,, 又話pccw 同tvd 合併 ,又講到唔洗$$ 禁ar ,, 象徵式收費4蚊ar ~~我老公個時聽d唔聽d wo,, 原來係每日平均收費4蚊ar ,, 即個時成$128 1個月 ,1年約,又話好多台睇,, 點知好多垃圾大6台lo ~~ 仲要過左幾個月冇鬼埋個美亞電影台wo :evil: 如果唔係99 睇佢d tvb舊劇集,我都廢時續約lo ...... e+$ 981個月la..... but 我99同我講佢有個c9 fd打去話cut ,, 個sales即刻話俾$ 68 1個月佢 真係激c我lo .... 下年3月到期,我都要出c9個招ar !!!!!

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

其實而家個 d sales 的推鎖手法真係無出奇有, 成日黎話而家成個屋苑轉晒佢地做, 幾多號一齊轉過去呀咁, 又幾 $ 但無講話係一日計, 跟住又話送台比你但係係 d 垃圾台你唔會睇, 睇得個 d 就要比錢仲要之後先至同你講, 佢地最鐘意迫住你即刻覆佢唔比時間你唸, 所以千其唔好即刻覆佢. 再同老公傾下先至裝啦. 佢地咁講你不如打 tvb 度問下係咪有 d 咁的事. check 清楚比較好 d.

mimi30080,

而家唔係已經由銀河變左新電視再變左 tvb 收費電視咩??

O媽媽 寫道:
[quote]

我就覺得佢講得好混亂, 又有線, 又 pccw, 又 now, 但總括係話 e+ 大廈有條光纖線安裝左, join ge 話只須每月 $99, 仲會續年減費, 因為 tvb 唔係要賺 $, 手續好簡單, 如果已經有 now, 就入屋將 now 部機 ge 機身號碼 record 左做登記, 順手幫我 check 埋部機可唔可以睇到 tvb 光纖台, 如果唔可以就會同我換過一部, 登記左之後電視城會有人聯絡你, 另外仲有一張唔知咩 tvb 咭附送, 可以到一系列商店購物有 8 折優惠 wor, 跟住話如果想平 d, 可以幫我搞埋固網+上網+手提 package (pccw ge) 好鬼抵咁話, 因為公司同 pccw 有聯繫.

我覺得佢死纏爛打確實有可疑, 梗係唔比佢入屋, 所以推說話要同老公商量, 叫佢留低資料同 name card, 但佢話無帶 leaflet 又無 name card, 只係用紙寫低佢個名同手提 no. 仲 mark 住係 tvb, 佢用左成 45 min 幫我諗理由說服我老公, 我仲見到有個大隻佬係條走廊行黎行去, 咁我更加唔會開門比佢入黎 na.[/quote]

首頁

尾頁

跳至