跳至
[荃灣區] 仁濟育嬰院

首頁
12345...77

尾頁

複式洋房

Re: 仁濟育嬰院

Hello 各位仁濟育嬰院媽咪:

又有新人報到 呀

我係Wing Wing 媽咪呀, 請多多指教.

大宅

Hi Wing Wing 媽咪 ,

有時間可以去 "荔景媽咪" http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=499205&forum=68#11698058 睇下個活動, 生日會個日我都會再問下其他媽咪有無興趣嫁, 可以玩得熱鬧 d 呀 ...

複式洋房

Nam_ma & wingwinglee,

好開心你地加入,咁我地可以隨時傾計

今朝希瑜返學時見到育嬰院麥老師,麥老師叫佢得閒返去探佢,希瑜話吾去,原來佢已經忘記佢地 :cry:

大宅

Hi 藍藍媽咪,

而家定左 12/11 喎, 你再 check 下 OK 嗎 ?

複式洋房

希瑜媽咪:

唔需要傷心,因為佢哋個個小朋友都是一樣呀,已經忘記晒佢哋! :-(

因有一次我帶wing wing 返育嬰院探老師,佢一入去就話要走,佢重話要返邊耀良唔返仁濟 :cry:

wing wing 媽咪

大宅

wing wing 媽咪,

諾諾又係咁呀, 佢話最鐘意係媽咪同曾老師, 佢係荊冕堂的一位男老師.

大宅

Hi all,

今日同諾諾去遊電車河, 跟住去中央圖書館玩, book 左 2hrs電腦遊戲同 1hr 玩玩具, 佢就盡興而回啦, 難為我由香港抱番去荔景

複式洋房

fan_cs,

中央玩具圖書館好難book,特別假日上晝,我都帶過希瑜去,佢都玩得好開心,所以諾諾都玩到吾捨得走

希瑜今日學校旅行,佢同其他同學仔玩得開心,尤其一齊由育嬰院過來既同學,我諗聽日wingwing生日會都一樣咁Happy,see you tommorow

大宅

BBFONG,

我都試過打電話去 book, 真係好難嫁.
咁之後我就改左方法, 去到至 book 後備, 好好彩咁多次都成功喎, 有一日重過玩左兩次添 , 昨日我地係 2:00 到達, book 左 3:00 2hrs 電腦遊戲, 再去玩具圖書館 book 5:00 後備. 你都可以試下呢個方式啦, 可能佢地原本都有預留後備位比人book 嫁.

今日諾諾玩得好高興 , 離開一陣都未到車站就睡著了, 難為又要我抱餐飽 ...

大宅

各位有無興趣呀 ?

[size=large]嘉道理農場─風情遊
IJL嘉道理農場、老婆餅制作坊、海豚金像一天遊 【午餐:魚蝦蟹(鮑魚)海鮮餐】

日期 : 12/11(日)
收費 : 1歲或以下($40) 2至11歲($88) 12至 60歲($98) 61歲或以上 ($88)

fan_cs (2大 1小)
florence (2大 1小)
elaineymso (2大 1小)

行程如下:

早上於紅磡體育館綠區集合,由導遊帶領乘專車出發。
嘉道理農場
香港著名農業花園,近年大力推廣有機耕種。我們有機會看到有機蔬菜的種植情況,增加智識。嘉道理農場全名為「嘉道理農業試驗推廣農場暨花園」,佔地三百多英畝,山腳部分設有家畜、家禽、蔬菜及果園等部門,山腰以上是「高山花園」,遍植林立之花卉和多個景點。遊客可近距離觀看種植情況。
流浮山后海灣
遠眺對岸深圳灣,團友可自由購買海味特產。
午餐品嚐:魚蝦蟹(鮑魚)海鮮餐
老婆餅制作坊
團友可參觀制餅的過程或可得節扣選購各式各樣新鮮出爐的唐餅。
海豚金像
海豚金像廣場,是在零五年九月正式作遊客參觀的景點。廣場座落在黃金海岸沙灘步行五分鐘左右的地方。這海豚像是由三條金色的海豚組成屹立在廣場的中央。遊客可在此觀看美景,人生一樂也。
遊畢後,送返集合地點解散。
魚蝦蟹(鮑魚)風味餐
白灼生蝦 清蒸海上鮮 果皮蒸鮑魚 薑蔥焗靚蚧
碧綠炒鮮魷 家鄉盬焗雞 鳳梨生炒骨 田園油菜
合時生果
*** 行程到此結束,敬祝各位旅客旅途愉快!*** 備註:
1.出發日期: 逢星期六, 日及公眾假期出發。
2.報名時請留下日間及夜間電話,以便聯絡。
3.出發當天,每位團友憑收據上車(無收據者,責任自負)。
4.出發當天,集合時間2小時前,如天文台懸掛3號風球或以上、或黑色暴雨警告,當天出發的團隊取消,旅客可憑收據於1個月內前往各分社更改出發日期。
5.以上行程僅供參考,如有調動,以導遊安排為準。
6.根據嘉道理農場入場規定由1-11及或60歲以上可憑身份證明文件免票入場。如不符合者需自費買票進場(門票$10位)。
7.本行程由2006年06月03日 至2006年12月31日生效。
8.建議旅客付予導遊的服務小費:每人港幣15元正。
9.嬰兒不佔餐位。 HK-IJL060515

複式洋房

Hello,

Wing Wing 媽, 歡迎你呀

藍藍都唔記得張老師同葉老師佢地啦. 兩個星期前d野, 佢地已經叫做好奈了.

複式洋房

我都想去呀, 但嗰日藍藍Daddy要返工, 我驚自己一個搞唔掂藍藍喎

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Hi!
你地覺得邊個老師最好呢?
我比較喜歡(衣次序)鄭老師,陳老師.林老師.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

想問下你地BB湊到幾大先要走? 我囡囡9月出生,下年9月便2歲, 我唔係好想太早比佢返N1,因為佢細粒我怕佢會比人”蝦”. :-(

大宅

nam_ma,

上次我地一家三口去 "濕地公園", 都係跟中旅, 佢地有導遊, 食飯同上落車都安排得好好, 唔洗花時間等, 所以我都覺 OK 喎, 你有物野驚呢 ? 我估藍藍無諾諾咁難攪掛.

大宅

wingyee_ma

我就比較喜歡張老師和葉老師啦.

曉諾湊到差不多三歲先去 K1, 如果你唔想穎怡出去讀 N1, 咁可以留係 "仁濟" 嫁, 咁照顧得好 d, 你都安心 d 啦.

今日同d媽咪傾開計, 佢地都話隔離 "蔡百泰" 麻麻地, 話d老師唔係好喜歡d小朋友咁活躍, 但係育嬰院長大的小朋友一般都特別活躍可愛, 所以將來選校時就要留意下啦, 如果唔係小朋友會比d老師忽略左嫁, 咁會影響成長嫁.

複式洋房

fan_cs,

我怕藍藍扭計同要我正天抱佢, 因我的腰有事, 唔可以整天抱住佢嫁. :-( 所以如果唔係係同一個地方停留, 我都唔敢自己同佢去嫁.

複式洋房

wingyee_ma,

我就比較喜歡張老師同麥老師啦.

張老師好細心, 因為兩歲時藍藍有個壞習慣, 張老師觀察咗一段時間, 懷疑佢已經成為心引, 仲主動同我商量點致可以阻止佢, 我哋要每天同對方說成效. 但她都無唔奈煩, 藍藍好過一段時間, 但這壞習慣都是戒不掉.

而麥老師, 就好多表情同想像力, 藍藍一歲時經常在家扮佢嫁.

複式洋房

Hi Wingyee_ma,

我就個個老師都喜歡,除了陳老師。

因為佢個樣好惡 而且有一次wing wing daddy 話見到佢打小朋友的手掌

複式洋房

Hi all,

請問你哋可否send昨日wing wing 生日會D相給我, 因為我想幫wing wing 做隻生日VCD,謝謝

wing wing 媽咪

首頁
12345...77

尾頁

跳至