自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

睇完一公升眼淚全劇的感想!

:-( :-( :-( 點解呢個世界上會有人咁慘架! :-( :-( :-(

我覺得亞也好堅強,雖然佢得到個咁既病,但係佢無放棄過佢既人生,佢唔知自己幾時會真正行唔到,佢就每日盡佢既能力、努力去行自己既路,總之佢就好珍惜自己既日子,做佢能夠做到既事,直至佢再無能力做任何事為至!

亞也個媽咪仲慘,睇住自己個女咁,又唔可以幫個女做d乜令個女無咁辛苦喎!又唔可以代個女病喎!好心痛!

如果換轉係我有呢個病,我諗我無可能咁堅強,亦都無可能咁堅持,分分鐘走去死添!

不過我諗我以後會同自己講,要珍惜身邊既人,珍惜時間,要更愛我2個仔,因為人生真係好鬼化學,今日唔知聽日事,我要同自己講,唔可以到有咩事發生既時候先識得珍惜或者後悔!

總結:呢套劇好正!!!真係令人睇到眼淚不停流呀!

子爵府

Re: 睇完一公升眼淚全劇的感想!

小天使bb 寫道:
:-( :-( :-( 點解呢個世界上會有人咁慘架! :-( :-( :-(

我覺得亞也好堅強,雖然佢得到個咁既病,但係佢無放棄過佢既人生,佢唔知自己幾時會真正行唔到,佢就每日盡佢既能力、努力去行自己既路,總之佢就好珍惜自己既日子,做佢能夠做到既事,直至佢再無能力做任何事為至!

亞也個媽咪仲慘,睇住自己個女咁,又唔可以幫個女做d乜令個女無咁辛苦喎!又唔可以代個女病喎!好心痛!

如果換轉係我有呢個病,我諗我無可能咁堅強,亦都無可能咁堅持,分分鐘走去死添!

不過我諗我以後會同自己講,要珍惜身邊既人,珍惜時間,要更愛我2個仔,因為人生真係好鬼化學,今日唔知聽日事,我要同自己講,唔可以到有咩事發生既時候先識得珍惜或者後悔!

Agreed with you too although I have just seen in TV version. But I don't know how their family can afford the hospital expenses for Aya? :-( :-( :-(

大宅

係咪真人真事改編架??

大宅

HAPPY-BABY 寫道:
係咪真人真事改編架??

---------------------------

Yes!

:-D

禁止訪問

大宅

:-( :-( :-(

子爵府

me 2所以一定要珍惜生命珍惜身邊的人,由其是仔仔囡囡 :-(
小天使bb 寫道:

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

So am I, really don't want to see such sad story :-(
conniechan1975 寫道:
i scare to watch this. coz i scare i will cry and feel more DOWN.. so i try to avoid watch this programme and switch to other channel when this show is on :-(

首頁

尾頁

跳至