跳至

首頁

尾頁

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Re: 英屬婦女島註BK分站~Part 4

avalyl,

big wife club好似幾interesting咁喎

gathering in London無問題

avalyl 寫道:
Oops, I should post my new message here....

I agreed to hold a gathering in London, . Do anyone know that there is a "big wife club" organised by Taiwanese women. They have regular gathering sometime in London, sometime in Scotland, etc

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

一姐,

我D英文一向都係咁差 :lol:

唉 ~ 老公一知道之後即刻低沉哂...不過我已經開解左佢架喇!

團聚就要等攪到居留先 :cry: 好多謝你既支持 真即醒神不少

yatjeh 寫道:

YO,
妳D英文一向都唔差架, 不如妳快快補妳HUBBY補吓習啦, 佢為咗將來一定會努力學習的!

唉, 妳真的想搬出嚟嗎, 不如妳同hubby商討吓幾時可以團聚啦, 如果住得唔開心真係好難頂架. 無論妳有咩去向我都會支持妳架!

象牙宮

kwong,

唔好擔心啦!到時應該咩都settle哂架喇!

kwong 寫道:
HI 各位mani,
唔知仲無人記得我呢!因為我好少搭咀,多數睇左就算,
因為懶........
我book 左Oasis出年3月去UK,但係見到佢在既情形
都有D驚,唔知到時會唔會仲係咁混亂,仲比哂錢,無得
退,真係貪字我個貧,買左6張機票.
:-( :-( :-(

象牙宮

一姐,

我D表弟妹叫我"B表姐"架

yatjeh 寫道:
YO,

唔記得同妳講添, 我HUBBY個乳名都係叫亞B架, 佢D長輩有時仲叫佢做亞B, 佢D鄰居妹妹仲係叫佢做亞B哥哥添呀! 呵呵…. :lol:

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

hello, long time no chat. i am back!

wawa

congraulations!!! how are feeling now? what is your baby's name? take more rest~relax

we were very happy during this half-term, trevor thinks the best bit is fireworks~we bought some fireworks from tesco, and we played it at our back garden. Trevor really loves it, Irene likes it too, but she was a little bit scared.

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Kwong

agree with Stkyo, actually, it wasn't Oasis's fault wor, it seems like the Indians don't know what they are doing. Oasis said they signed the contract, and paid the money already, it just the Indians don't let them to fly ?-( . Anyway, 到時應該咩都settle哂架喇

等待驗證會員

stkyo 寫道:
twingirls,

撞鬼你仲咩加個姐字係我個名度
由我呢度搭火車落倫敦應該2-3個鐘就到架喇!因為我每次去探我老公都係搭火車,所以我經常都會搭架,咁你以前係Swiss搭火車去返學架?

Yo 姐

嗰時我喺Swiss係做樓面o架唔係讀書,邊有咁多錢呀,搭火車係去我阿叔度或者啲朋友度咋~~

等待驗證會員

Yokongi 寫道:

Zenia,
好提意 一於叫齊各路英雄齊集倫敦開聯盟大會啦

妳梗係話好啦 :lol: 就晒妳 :lol: :lol:

大宅

一姐,
識人在車房做就好好多了,起碼唔會收多啦 我又係傻大姐喎,我地幾時約出來傻番一晚呢

twingirls,
唔好咁講啦 我都係順應民意吧

yo,
我明年四張野啦,我都未話自已年紀大,你咁快就話自已年紀大啦,唔係年紀大唸野會通透些咩?我都睇化左好多野了,總之難過的日子總會過去的,在乎你用什麼角度去睇吧!係呢,現在轉左鐘,你這邊快唔快天黑呀,我這裡4點就開始天黑啦,一陣接女放學都要開車燈添呀!

等待驗證會員

yatjeh 寫道:

LOUISE,
咁由而家到生之前係咪都無得再照小B呀?

一姐

我嚟報到啦~

係呀 無得再照小B啦,除非意外囉(touchwood) 或者感覺唔到小B move,咁咪要去醫院聽心跳囉~但 28/11 有個 appointment 去我屋企附近嘅細醫院見顧問醫生,咁或者個顧問醫生會聽小B心跳囉 :lol: :lol:

等待驗證會員

[quote]
阿B,

到Howie識講野我都可能唔記得曬D日文, haha.... 其實要教兩文三語都唔易啦 我依家都有同佢一齊睇故事書講故仔佢聽. 佢都好鍾意人地唱歌佢聽架, 不過我一時間真係諗唔起有咩兒歌 有無website 呀? 我搵到Tumble Tots D information 喇, thankq.... 遲D可以帶Howie 去試

等待驗證會員

stkyo 寫道:
avalyl,

big wife club好似幾interesting咁喎

gathering in London無問題

big wife club 未聽過喎..........

等待驗證會員

Yokongi 寫道:
一姐,
識人在車房做就好好多了,起碼唔會收多啦 我又係傻大姐喎,我地幾時約出來傻番一晚呢

twingirls,
唔好咁講啦 我都係順應民意吧

yo,
我明年四張野啦,我都未話自已年紀大,你咁快就話自已年紀大啦,唔係年紀大唸野會通透些咩?我都睇化左好多野了,總之難過的日子總會過去的,在乎你用什麼角度去睇吧!係呢,現在轉左鐘,你這邊快唔快天黑呀,我這裡4點就開始天黑啦,一陣接女放學都要開車燈添呀!

我又要傻番一晚 :lol: :lol: 乜妳咁後生o架

唔好咁講啦 我都係順應民意吧 =====>

象牙宮

twingirls,

Sorry! 仲諗住你話成日搭火車應該係讀書添 以前係Swiss做野,咁你咪識講當地話囉! 你既戚友遍佈全球

twingirls 寫道:

Yo 姐

嗰時我喺Swiss係做樓面o架唔係讀書,邊有咁多錢呀,搭火車係去我阿叔度或者啲朋友度咋~~

象牙宮

Rita白姐姐,

我心境老丫嘛 唉~無錢梗係多野諗架啦!其實我好明白你既講法...但係...我做唔到呀 :lol: 控制唔到自己添 可能係夜蘭人靜,寂寞呀我 不如你過黎陪下我

我呢度而家大約5點開始天黑,未到6點已經黑哂...真係討厭 :lol:

Yokongi 寫道:

yo,

大宅

stkyo 寫道:
biscuits,

其實我先前搵到工架喇!個僱主驚死我係非法勞工,要我申請到NI先可以返工,申請NI個度又話一定要我搵到僱主聘請信先可以申請...咁我都唔知點好,無NI又話唔比返工,無工返又唔可以申請NI... :lol:

我今日無瞓過覺,因為多野諗 :cry:

stkyo,

O I C ~ 咁不如你叫佢寫信話已經請咗你跟著拎去申請NI, 睇吓得唔得??

多嘢諗?? 如果唔介意可以睇吓我哋lee到咁多位媽咪幫唔幫到你?? 訓唔到, 好辛苦架, 又會容易病, 唔好諗咁多la, 仲之船到橋頭自然直丫嗎!! 以家諗唔通, 再諗都冇用, 有精神先再諗!!!

大宅

BISCUITS,
睇到妳D靚相喇, 睇到我個心都飛走埋, 妳地去布拉格係自由行定係跟TOUR呀?

Yatjeh,

今次去旅行係自由行, 其實嗰到好細, 好多景點好close, 差唔多可以用腳行得晒, 唔洗點樣座車!! 自己去好方便, d人又nice, 好多都識英文, 所次唔洗驚話雞同鴨講!!食有好, 洗費又平, 老公仔話等佢未入Euro前再去多次喎!!!

話時話, 我都想去日本呀!! 我都未去過!! 不過都唔知幾時先有機會lu!!:-(

象牙宮

biscuits,

就係對方唔肯寫信個下敝 :lol: 我驚屎我係illegal worker咁 :lol: 如果唔係都唔駛咁頭痕 :cry:

好多謝你地既關心 我會盡量唔亂諗咁多野架喇!

biscuits 寫道:
stkyo,

O I C ~ 咁不如你叫佢寫信話已經請咗你跟著拎去申請NI, 睇吓得唔得??

多嘢諗?? 如果唔介意可以睇吓我哋lee到咁多位媽咪幫唔幫到你?? 訓唔到, 好辛苦架, 又會容易病, 唔好諗咁多la, 仲之船到橋頭自然直丫嗎!! 以家諗唔通, 再諗都冇用, 有精神先再諗!!!

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至