親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

12月中帶2歲BB去北京有咩需要注意?

12月中會有2歲囝囝去北京玩~

到時係咪已經好凍?會落雪嗎?
有咩需要注意?要帶D咩??

請幫忙~

別墅

Re: 12月中帶2歲BB去北京有咩需要注意?

囝囝是否需要著羽絨呢?

知道那裡有得買嗎?

還要帶些甚麼囝囝需要?

別墅

有冇人幫到我?

別墅

PLZ~

別墅

今年1月我帶過2歲半仔仔去北京, 好凍, 落哂雪。頭2日佢好開心, 見到d 雪又話唔凍, 唔肯帶羽絨褸頂帽, 見到佢又成頭汗, 就唸住佢細佬仔可能真係熱, 到咗第4日就冷親, 流哂鼻水, 好慘。
仲有最好帶水, 佢哋distilled water可能係水喉水, 連導遊都叫我哋唔好比個仔飲, 好似好恐怖咁。
12月都應該好凍, 小心照顧BB

洋房

早兩年12月我仔仔差不多到2歲時自由行去左東京, 我就帶

BB車+小毛毯 - 如果好大風, 可以擋, 咁細個坐車好D
厚褲, 厚褸 - 保暖
冷帽 - 除左保護個頭仲要可以保護耳仔
頸巾 - 必要時可以擆住個鼻, 因為好容易冷親個鼻
俄羅納英雪花膏 - 好重要, 因為成日面仔都爆擦

希望你玩得開心!!

別墅

我想問禁如果o係酒店既水但煲滾左之後又有冇問題呢?因為囝囝仲要食奶奶~

禁你知唔知十二月定一月既北京會凍d呀?

流鼻水都事小~我有個朋友帶囝囝去北海道玩~又係有落雪~第二日已經發燒~到第4日先好番~但第5日已經番香港了!!好慘!!

thanks!

民房

向私家醫生攞定一些葯, 例如發燒,傷風. 記住幫小朋友買埋travelling insurance.

如果你不怕麻煩可以帶水for小朋友only.

別墅

你好~

禁12月凍d定1月會凍d呀?
因為我地未決定12月定1月出發好d~
同埋知唔知係咪兩個月都會有雪落架?

別墅

Hi lamchung610 ,

好似1月凍d, 2個月份都已經落雪。

我係酒店煲水都係用自己帶d水, 雖然已經住inter-contential都係小心d好, 大人無所謂, BB就驚d

別墅

明白哂~

禁駛唔駛特別買d咩衫比囝囝著呀?

羽絨就一定要囉呵?禁仲有冇其他野要買定呀??

別墅

冷帽, 手套, 頸巾, 我連滑雪褲都有俾佢着, 因隻腳件羽絨cover唔到。仲有帶多d <物>, 佢哋踩雪地會整濕隻腳

別墅

唔明呀~點解踩雪會整濕對"物"既??禁唔係著住對鞋既咩??

禁滑雪褲邊到有得買呀??
係咪即係呢條呀??
http://www.gap.com/browse/product.do?cid=8787&pid=367220

別墅

Hi lamchung610,

我仔仔見到雪就一支箭咁衝埋去, 對波鞋即刻濕哂, 連襪都濕埋。佢條雪褲係Giodano買咋, 而家就應該無囉

別墅

禁呢條係咪就係雪褲呀?其實我未買過唔知係咩黎~禁o岩見到個網有snowsuit~所以問下你係咪呢d就叫雪褲~

http://www.gap.com/browse/product.do?cid=8787&pid=367220

慘啦~如果真係要買呢條要o係外國訂番黎~
你之前買幾多錢呀?

別墅

我今日去羽絨城睇過~適合2~3歲小朋友個sales話只布一隻牌子有~不過唔記得叫咩名~但係價錢就 $14xx ~好似貴左d~~

佢話north face有xs碼~不過應該唔o岩我囝囝~佢話應該係for 4-5歲的~

都唔點算好~你估xs碼大少少可以嗎?

大宅

我0岩0岩係童網天地買左~你地去睇0下啦~中銀卡有半價tim~買左3歲size~micky0既

別墅

KAREN789 :

你買左幾錢呀?有幾多% down呀?

我今日又去左羽絨城睇~搵到件短身細件d既xs碼~都係north face~不過冇折~$ 895~

大宅

lamchung610
你係唔係問有幾多羽絨啊?係70%~我係有中銀卡所以299.5買左,仲係新款TIM~不過有0的味~我諗住算啦,咁平又咁靚,仲係MICKY~ 因為其實著到羽絨0既時間唔多,我唔捨得用成千去買,仲要出年又唔0岩著~~你都去睇0下啦

複式洋房

Hi lamchung610

Pls remember to bring enough 奶粉. It is quite difficult to buy imported 奶粉 in Beijing. Most of them, even the big brand ones, are made in China. Hence, if you worry about the quality, you will need to bring from HK.

首頁

尾頁

跳至