跳至
[2004年或之前] 2002年11月BB會 (PART 81)

首頁
34567...87

尾頁

大宅

Re: 2002年11月BB會 (PART 81)

多謝各位...

[size=large]各位11月小朋友生日快樂, 努力讀書, 快高長大....

Toma,

老實講君仔份禮物是否轉手禮物呀?

Tata,

算啦 ! 新手5好博啦 ! 都係買過給他穩陣些... :mrgreen:

禁止訪問

子爵府

toma, 睇黎你都係要快d 換大屋啦...

侯爵府

TOMA派禮物, 我即刻彈出黎

tata
點解你叫toma唔好送番你買果份禮物比彤彤?
莫非你送大人帽
話說我有個朋友攪party, 嚇見其中1份禮物係大人帽, 仲要係唔靚果隻, 個女當時3歲

侯爵府

[size=medium]Belated happy birthday to tommy, ian, 君君!!

男爵府

[size=xx-large]Belated happy birthday to tommy, ian, 君君!!

子爵府

Good morning all:

Mei & 老歌: 有野想問: 上次聽你話過出水痘, 買金銀花定芫荽邊樣煲水沖涼好 仲有煲咩粥 有咩好?? 有d咩要注意?? 棠棠契姐成5年級, 比人野到e+可能出水痘, 所以想請教下你地, thanks

大宅

心:
妳知toma幾大濛架啦. 收咁多禮物, 可能唔覺意咁岩將tiff個份轉送返比佢麻.

豆昨日撞見妳工人帶naoki返學. 同佢傾左幾句. 妳工人大讚naoki is a nice boy. 主動做功課, 主動自己練琴, 唔琴高唔琴低. 唔怪妳可話好輕鬆. 真係好sin mo妳教到naoki咁乖, 妳又唔使勞氣.

男爵府

老婆婆
樂樂去左睇西醫, 食藥水因藥的成份有收乾水痘, 醫生說食後三日開始水痘會乾, 所以我就無再煲野比樂樂沖涼, 因聽聞會發多些痘出來, 但另一說法是發晒出來會比較好, 因身體內無晒菌不過患者會好辛苦, 另外醫生有比藥膏塗止痕, 所以最辛苦會是開頭三日, 可以煲竹庶馬蹄紅蘿蔔水當水飲, 千祈唔好找破'水痘', 因入面的膿會跟住流後又起第二粒, 當水痘出到七七八八時可去藥材鋪買'膨魚腮'煲粥食, 可清肺熱
出水痘好快可以見到, 先有兩三粒係前後背, 不到一兩日會蔓延到手, 腳, 跟住面, 連頭皮都會有想起都幾辛苦
棠棠契姐有無打水痘針? 以前未出過?

男爵府

他貓/心
<主動做功課, 主動自己練琴, 唔琴高唔琴低>
淨係做功課我都好頭痕, 日日同阿仔講數(時間)

子爵府

老歌: Thanks 好詳細, 棠棠契姐無打水痘針, 以前未出過

男爵府

老婆婆
咪咁客氣啦, 無打水痘針?! 好彩宜家出, 總好過大人時先出水痘, 有無睇醫生呀?

子爵府

老歌: 睇左喇...現在只燒未有其他, 因日日同佢搭一齊校車個小朋友上星期出

禁止訪問

子爵府

toma
re: birthday party - 你條banner令生日會生色不少 :mrgreen:
btw, 我要同你計數, 好窮呀 ))))))

popo
cw打左水痘針 - 幫你唔到
cy就出過rose - 不過我就烏sir sir都唔記得詳情.

naoki好瘦呀, 快d攪攪佢啦

glory
幾時得閒同我lunch :mrgreen:

大宅

Hi All 好耐好耐好耐冇上來chat,呢到仲好熱鬧喔

星期二琳琳生日(同daddy same day),所以放學後去Ocean Park,save 2 tickets fare :mrgreen: 玩到6點去食buffet,亞女終於支持唔住sleep左,我又save $200 :mrgreen: 好在Sunday已開party & cut cake,我都收到份無厘頭蠟燭台 ?-( 真係唔知邊個咁有品乘機出貨 :evil:

Hi Glory:樂樂上公民OK嗎!有冇報普兒,我見平平地報左睇下點 但係上呢d班都要著制服真徙$$!

[size=medium]今個月係我地D小朋友既birthday month,祝各位11月小朋友生日快樂,健康活潑,聰明乖巧

男爵府

老婆婆
水痘傳染力好高, 在未發病前七日已有傳染力

lunch緊係好啦

美/tanny/姑姑/suz
星期一或者二lunch得嗎?

sandy
公民阿仔返到又愛又狠, 愛上堂狠做功課, 宜家吊住上堂
琳琳返星期幾邊幾點既普通話, 睇下係咪同學仔 樂樂星期日何文田1點, 申請左轉星期六下午將軍澳

大宅

Glory:琳琳返星期日2:00pm!why轉class呀!樂樂張大頭遊水相好得wor,仲keep住玩有冇比佢升班

我10月換左新工人,呢個印印only 22歲,但已在Singapore & HK做左合共4yrs,個前香港男顧主係鬼佬,太太 part-time教playgroup,所以佢英文講得唔錯仲好過我之前個賓,又識同琳琳玩,而亞女竟然冇掛住個舊工人!最緊要係我mother都同佢溝通到,唔會好似同亞賓咁勢成水火,所以我放心晒

子爵府

Mei & 老歌: 知道.... thanks

Mei: 係你Blog度我都有見到個小朋友好似Naoki but 真係好瘦, 所以我以為認錯 仲有個cake好靚, 係邊樹訂架??

SandyMa: 恭喜哂你揾到合識工人

男爵府

Sandy
琳琳係咪都係何文田呀? 轉班只因佢阿媽唔想星期日返學, 一諗起有時想出去玩下都無晒時間就 去史游左咁耐, 今次先pass, 話有得升自由泳班, 不過我由今期都放棄唔報, 因次次阿仔都係哭住話唔去游, 見佢咁又加上天氣開始凍, 所以唔再報住, 張大頭相呃人架, 阿仔坐係梯階吹水咋
個新工人又幾好喎, 最好同婆婆溝通到, 好既工人真係返工都會安心d

首頁
34567...87

尾頁

跳至