自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

係mtr等人無啦啦問我有冇散子
又話八達通唔知咗,爭幾蚊
佢話入返比我,我就傻下傻下比咗幾蚊佢
依家係度諗我有冇比佢呃咗

lina9316  應該比人呃咗。我試過2次  發表於 13-7-2 14:04
OO2011    發表於 13-7-2 12:12

禁止訪問

回覆:無啦啦比人問攞$

侯爵府

陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

就算呃都系呃幾蚊,如果系真咁你就做左件好事

男爵府

回覆 clementbaby 的帖子

我都遇到過,話入返比我,我話算喇。幾蚊應該唔會呃人o卦,要呃就呃多D喇

子爵府

畀面勳章

引用:回覆+clementbaby+的帖子我都遇到過,話入

原帖由 Aphrodite 於 13-07-02 發表
回覆 clementbaby 的帖子

我都遇到過,話入返比我,我話算喇。幾蚊應該唔會呃人o卦,要呃就呃多D喇 ...
我都係咁諗,幾蚊姐,又唔係多

大宅

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我都試過做好人,個伯伯話冇錢返車票返屋企,問我攞$3,咁我都毫不猶豫俾左佢,但佢竟然喺我面前再問第二個,嗰一刻自此我不再理會街上問嘢既陌生人

shine1981  我都試過同你一樣情況,不過係個阿婆,我嗰次係$10唔係$3,嬲到爆  發表於 13-7-2 14:59
lina9316    發表於 13-7-2 14:05
wcpcelia    發表於 13-7-2 13:29

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

但係佢日日咁問人攞幾蚊即係日日唔洗錢搭車

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我都試過,佢又話自己急住一陣搭車用(仲要係月台問喎),佢攞住幾個散紙黎問我有無十蚊,我話無,又問我有無廿蚊,我話無,之後我打開銀包話得張五十,佢又話ok,又話佢差十幾廿蚊問我介唔介意,我心諗,點解要sit俾你。之後叫佢上去客戶服務中心唱錢,佢鬧咗我幾句就係對面月台上車

子爵府

子爵府

畀面勳章

引用:我都試過做好人,個伯伯話冇錢返車票返屋企

原帖由 babyying 於 13-07-02 發表
我都試過做好人,個伯伯話冇錢返車票返屋企,問我攞$3,咁我都毫不猶豫俾左佢,但佢竟然喺我面前再問第二個 ...
我都有諗過
但唔比都比咗,算吧啦

男爵府

我以前試過,我覺得係呃人嘅,佢初初會令你以為佢想唱錢,到你比咗錢佢,就急急腳走. 當你諗緊佢究竟係攞$定唱$, 以為自己聽錯,佢已經走咗. 又唔係好多錢,多數人都算架啦!

子爵府

畀面勳章

引用:但係佢日日咁問人攞幾蚊即係日日唔洗錢搭車

原帖由 細BB 於 13-07-02 發表
但係佢日日咁問人攞幾蚊即係日日唔洗錢搭車
最緊要面皮一定要厚

子爵府

畀面勳章

引用:我都試過,佢又話自己急住一陣搭車用(仲要係

原帖由 stepchk 於 13-07-02 發表
我都試過,佢又話自己急住一陣搭車用(仲要係月台問喎),佢攞住幾個散紙黎問我有無十蚊,我話無,又問我有無廿蚊 ...
個男人咪就係係月台入面問,我都覺怪怪地,入到月台點解會話冇散紙佢又好似好趕咁,所以就比咗十蚊散紙佢,唔通係另類呃錢手法(好似籌棋)

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我都試過係屋企留下, 有一男一女(年齡我古中一,二倒啦), 見佢地行嚟行去個樣好似唔知點算咁, 跟住個男仔行過嚟問我可唔可以比十蚊佢地搭車返屯門, 我就比咗佢地, 個小妹妹仲係咁多謝我, 我見佢地攞咗$就走咗, 當時都諗佢地會唔會握我, 不過唔係多$就當佢地係真囉!

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

clementbaby 發表於 13-7-2 12:49
個男人咪就係係月台入面問,我都覺怪怪地,入到月台點解會話冇散紙佢又好似好趕咁,所以就比咗十 ...
我覺得係囉,佢當時係咁不停講野,我初頭都覺得有d亂,但最清晰係佢講到明唔夠錢同我換,我覺得三九唔識七,做咩要貼俾你,當我傻架,所以唔俾佢

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:clementbaby+發表於+13-7-2+12:49+個

原帖由 stepchk 於 13-07-02 發表
我覺得係囉,佢當時係咁不停講野,我初頭都覺得有d亂,但最清晰係佢講到明唔夠錢同我換,我覺得三九唔識七,做咩 ...
佢好似擾亂你個思維咁
係咁不停咁係你側邊講嘢
搞到你集中唔到:;pppp:

珊瑚宮

clementbaby 發表於 13-7-2 12:58
佢好似擾亂你個思維咁
係咁不停咁係你側邊講嘢
搞到你集中唔到
係呀,佢就係想咁,好彩我頭腦清晰,所以佢條氣唔順鬧完我跑去對面月台上車

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 stepchk 的帖子

"佢鬧咗我幾句"
太過份, 唔應該鬧人

stepchk  就係因為攞唔到錢丫嘛,我當時都呆咗,但已證明佢係呃我錢囉  發表於 13-7-2 13:07

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

有一個女人長期在旺角地鐵站問人攞5元,長頭髮。他問左我先生兩次,我先生不是儍,第一次比左,吾會再比人騙第二次,她好似專向男人問,當心

stepchk  我果個係黃大仙地鐵站,男人黎既  發表於 13-7-2 13:07

大宅

認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

我兩星期前向南昌站都有人問呀, 佢又係話唔見八達通, 起初問我唱散子, 我話有, 點知佢話係無錢坐車, 話會過比我, 當時我諗住算...但呢d case, 好似有預謀...

首頁

尾頁

跳至