在職全職

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

Re: 我係全職爸爸

您好偉大呀,咁您BB 而家幾多個月大呀??[/quote]

偉大真的不敢說,我老婆擔起頭家,放工回來又幫手,佢重偉大。我BB出生日期是06-06-2006,就快5個月啦 :lol: 。

別墅

小青蛙BB 寫道:
HI 各位媽媽,

我都係初黎報到, 剛剛做了兩個月全職媽媽!
臨臨爸爸, 咁你習慣做全職爸爸未呀?

妳咁o力,知道我個仔叫‘臨臨’,我名乎實係‘臨臨爸爸’,好好聽啊! :lol: :lol: :lol:
大致可以說習慣,但都要看那方面,如要我每天都煮飯,我到現在都未習慣;日常照顧BB都ok了;自由是一個不容易適應的難題,因照顧BB相當困身……,現在大家都明,已前我吾明!難怪過去一直也說媽媽真偉大!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

堯堯豬媽:

你好o力啊!照顧家人之餘,重可以寫了個咁有意思的網頁(堯堯豬樂園)!

男爵府

我也認識一些全職爸爸,而家愈來愈普遍, 真的為了仔女, 是一個明智的決擇!

大宅

臨臨:

如果唔得閒蛇下點平衡自己.蛇王 我最叻.加油.

別墅

memecat 寫道:
臨臨爸爸
歡迎加入全職湊bb行列! 加油啊!

你覺得辛苦嗎到現在?

你話吾辛苦就假o既,相信大家都有同感!但辛苦得來開心嘛!過去我想都未想過(咁開心)。未有BB之前,我是個不喜歡BB的男人,感到照顧BB好煩,間吾中玩o下就得,當現在有了BB之後這些完全改觀(生命更充實、有活力同有意義),這個實在是天父賜給我家一個好大的祝福!
:-P :-P :-P

別墅

LeeAnn'sMum 寫道:
我地明白做全職爸爸一d都唔易架,你要加油哦

謝謝妳懂得明白我這個全職爸爸,我也需要大家支持啊!所以我便上來加油。

(大家是街坊啊!)

大宅

臨臨訓左拿.

別墅

kwokwong 寫道:
臨臨訓左拿.

細臨臨就睡了,大臨臨在透o下氣!

別墅

AKLAMY 寫道:
我也認識一些全職爸爸,而家愈來愈普遍, 真的為了仔女, 是一個明智的決擇!

睇見你對子女咁可愛,就知冇決擇錯啦!
講還講,點解你個註冊日期咁特別,係未特別選民來o架!

民房

臨臨 寫道:
[quote]
小青蛙BB 寫道:
HI 各位媽媽,

我都係初黎報到, 剛剛做了兩個月全職媽媽!
臨臨爸爸, 咁你習慣做全職爸爸未呀?

妳咁o力,知道我個仔叫‘臨臨’,我名乎實係‘臨臨爸爸’,好好聽啊! :lol: :lol: :lol:
大致可以說習慣,但都要看那方面,如要我每天都煮飯,我到現在都未習慣;日常照顧BB都ok了;自由是一個不容易適應的難題,因照顧BB相當困身……,現在大家都明,已前我吾明!難怪過去一直也說媽媽真偉大![/quote]

臨臨爸爸你都好叻呀! 照顧BB之餘又可以煮飯, 真係唔容易, 我响呢兩個月都只係煮過5次飯, 多數都返我媽媽屋企食或出街食, 因為實在太辛苦啦!!

大宅

爸爸: 能夠睇住佢長大同慢慢在學習中成長是千金難買的.現今好多人都不願意付出這麼多時間去做一個全職父母,其實我地得到的係比金錢更加寶貴.努力,比心機.

禁止訪問

別墅

小青蛙BB 寫道:
[quote]
臨臨 寫道:
[quote]
小青蛙BB 寫道:

臨臨爸爸你都好叻呀! 照顧BB之餘又可以煮飯, 真係唔容易, 我响呢兩個月都只係煮過5次飯, 多數都返我媽媽屋企食或出街食, 因為實在太辛苦啦!!

其實我多你吾係好多,之前部份晚上去做義工,所以都會買外賣,剛剛冇做才可煮o下飯,妳都加油啊!辛苦得劑記得上來‘透透’!

別墅

爸爸: 能夠睇住佢長大同慢慢在學習中成長是千金難買的.現今好多人都不願意付出這麼多時間去做一個全職父母,其實我地得到的係比金錢更加寶貴.努力,比心機.

謝謝妳的鼓勵!我也是明白到金錢不能替代這些,而有這決定。要處理和面對的事還多,好感謝現今有大家的同行和照顧,叫自己行的時候不是孤單。 :-P :-P

大宅

爸爸:

你又點會孤單之前我睇電視果個爸爸揍孖仔添幾勁.

別墅

爸爸:

你又點會孤單之前我睇電視果個爸爸揍孖仔添幾勁.

咁妳這對是否孖仔來的。

大宅

全職爸爸﹐

歡迎你呀﹗
習慣做全職爸爸未﹖好少男人肯全職做湊仔公呢﹐你好叻呀﹗
比著我HB﹐對半日佢已經頂唔順﹐開始唔係咁好老脾﹗

首頁
12345...10

尾頁

跳至