婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

有無人找鄭競偉醫生做過微創手術?很心急想知啊!

請問有無人找鄭競偉醫生以微創手術切除畸胎瘤?
可以給我一些意見嗎? 非常心急啊! :-(

複式洋房

Re: 有無人找鄭競偉醫生做過微創手術?很心急想知啊!

Try to take a glance on the link below. And if you want to know more, just type his name on the search.

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=480217&forum=12

複式洋房

多謝你的回應,但我想知的是做畸胎瘤那種手術.
是否可以分享一下呢?

男爵府

畀面勳章

鄭競偉醫生做ge微創手術你可一萬個放心...佢好細心ga...雖然我冇做過畸胎瘤手術...但我可以話比你知...佢同我做ge微創手術比任何微創手術更精細...就係幫我駁番條輸卵管(用嚟駁輸卵管ge線比頭髮還要幼一倍...駁咗3個半鐘)...成功咗...不過自己唔爭氣...小產咗兩次...全香港得佢一個e生肯花咁多時間去美國受訓ga...你真係唔洗担心...佢係一個細心又有醫德ge好醫生嚟ga

複式洋房

多謝你的回應, 我也是朋友介紹去看鄭醫生, 不過她們都是生BB為主, 所以才想知一些做手術的口碑.
我致電去預約時, D姑娘都幾好.至少第一個印象不錯.
希望醫生真的是有耐性的人啦! 因為我試過一些很急的醫生或是姑娘態度古怪...... :-|

大宅

good!
Let try him!

男爵府

畀面勳章

astor_yue,
放心啦...Dr Tay唔會因為有病人等緊...而馬馬虎虎睇症ga...你book咗幾時呀...睇完佢上嚟發表吓啦

民房

monchan: Can you give me Dr.Tay tel. no.?Thanks.

男爵府

畀面勳章

lettie678,
Dr.Tay...35210631

民房

monchan, Many thanks.

複式洋房

非常多謝各位的回應, 我預約了本星期五, 看後再與大家分享一吓.
lettie 678 是否想看鄭醫生? 你身子無恙嗎?

民房

astor_yue,

My sister is pregnant,but she's 40 now.She want to
find a good doctor. I saw many comments of Dr.Tay
topics on BK before.This is my first time......on BK....
Thanks for your topic ,hope you can get well soon.

Her booking is on Jan 2007,so many people ar......

大宅

好媽媽勳章

all sister :

可否send 鄭醫生的資料比我呀 !
thanks !

大宅

好媽媽勳章

monchan
thank you very much !

複式洋房

各位,

我已看過鄭醫生了, 亦已約了期做手術.
他算是有耐性了, 不似一些醫生說話快快快~~~~
他對做手術亦很有信心. 實際是甚樣, 做完手術再分享啦...
我見了他差不多30分鐘, 有非常足夠時間去問問題,
只不過我不懂得去問, 好彩他解釋得都算詳細,
至少基本要知的都知到了.

不過我想問, 做完腹腔鏡手術, 肚臍位是否會很疼的????
其他小孔會疼嗎? 可以沖涼嗎? 可以吃東西嗎?
好似突然很擔心咁忝!

lettie678 你sister要等下年一月見都值得等下的, 但若她有其他問題出現, 我建議可試下打去同護士話, 看看是否可以提早見醫生.
因為護士都是幫我涉時間才可以那麼早有期的.

洋房

astor_yue,

我也是Dr Tay 幫我做腹腔鏡手術, 佢手勢好, 傷口好靚, 你放心啦!!!

做完腹腔鏡手術, 是可以沖涼, 也可以吃東西, 我好鬼怕痛, 我就覺得肚臍位比其他位較痛, 但可接受, 我手術後也沒有吃止痛藥

祝你順順利利, 手術後早日康複
[img align=left]http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb008_ZS[/img]

複式洋房

各位,

我已經做完手術差不多三個星期了, 鄭醫生很好, 一切都很順利, 亦沒有想像中的嚴重痛楚, CD-R說得很對呢!

不過, 我想問到現時為止, 我肚臍內的位置間中有不知明的輕微痛楚, 很難形容的, 像是少少撕裂的感覺, 只是間中有時是這樣的,.

1. 想問下各位有否這感覺?
2. 是否正常現象?
3. 到可時才沒有呢?

有沒有人可以回覆我呢....

男爵府

畀面勳章

astor_yue,
肚臍內有輕微痛楚係正常ga...我做咗差不多兩年...耐唔中都有少少扯住咁啦...e生話係神經痛wor...我10年前生完細女之後...會陰曾經剪過ge位...耐唔中都有d唔舒服ga...不過影响不大...相信你ge現象好快就會消失好多ga la...唔洗担心la

複式洋房

非常多謝你的分享,
因為之前醫生又無話過會有那樣的感覺,
所以有D擔心是否自己唔正常,
那現在我就安樂一d啦!
感激萬分!

別墅

astor_yue,

我都系看了这些comment 而看Dr. Tay. 约了下礼拜做微創手術. 看完Dr. Tay 後,心情很差,因爲個Cyst 都算大!但現在都接受左!! 想知道手術過程如何??

Thanks!

首頁

尾頁

跳至