婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 有無人找鄭競偉醫生做過微創手術?很心急想知啊!

astor_yue,

So happy that you still remember me! You know, Dr. Tay is really have good fame and does not need us to promote here. He doesn't need to issue any VIP card for business.

Yes, I'm his patient. But I just see him once only. For some woman problem and 'chocolate cyst'. My cyst is just below 2cm. He suggested me to remove it by operation and if I don't want, I can keep observation every 6 months. As I really don't want operation, I ask comments from other doctor's too. But all said it's small and no need to cut until it's over 5cm.

Anyway, I feel Dr. Tay's very nice. Apart from the cyst I mentioned above, he could solve my another problem which no other doctors can see or realise. He spent about 45-60 minutes on me.

Although I like him, I don't like his nurses. Impatient and unfriendly! As my company is really busy, I have to change the appointment date sometimes. But whenever I told them, they seems so annoying. Or if I want to ask doctor's questions, they will try their best to stop you.

複式洋房

"tong kwai" 是否當歸呀??-(
"Tong Chung Zhou" 是否冬虫草呀??-(

yyam,
多謝你的支持
我於手術前數天剛開始有m, 仲好鬼正常咁來, (激死我呀 要正常時就唔正常, 唔要佢時偏偏要來 )

好彩 dr tay話唔會影響做手術,不過佢會麻煩D(真系辛苦晒啦 ), 否則book醫院.....都唔知點算 :cry:

正是m come, 所以抽血, 驗荷爾蒙.......(私家驗很貴, 公家很平呀). 其中一種荷爾蒙偏高, 公立醫生話那種荷爾蒙正是影響我的M之原"空", 而那荷爾蒙不是因為生活壓力, 亦不是因那粒瘤. 她只說是 "腦下垂體分泌" 而影響的, 接著沒有再解釋了. 只說3個月要再驗血.
而中醫都表示我一家要再驗血, 他也同意公立醫生的說法, 並說"腦下垂體分泌" 要再解釋就很複雜, 而且是很醫學了,
他促請我一家要再驗, 並把結果告知他"乍"
至於dr tay那方面, 我就沒有請他跟進此事, 因當時我只想找他做手術而已. 我找dr tay之前, 我都看過其他婦科醫生,(當時我未驗血的) 她表示亂是不重要, 反正我不是要生BB. 而瘤是不會影響M, 不過2位中醫就肯定地說 是與瘤有關.

yyam,
你的結果何時有呀?

複式洋房

pluva,

我前2天都是來了2天淺啡黃色, 很少很少的, 像是2片手拍甲size, 同樣問題, 這是否m呀?
2天就消失了.

多謝大家支持!

good health,
咁你要多多保重呀!
你是可有子宮內膜移位, 通常有此症就容易有此瘤的.
對於nurse, 我亦有同感呀! 不過唔只這間, 有很多都是給人不好之感覺, 有的更差, 但個醫生就偏偏相反呢!
正所謂 "針無兩頭利", "食得咸魚低得渴"
:-|

大宅

Hi Astor,

Even with the operation, the M will come on time. if your M is on 1 Jan and if you cycle is 28 days, then you should have your M on 29 Jan regardless you have operation in btwn the date. My Dr told me the same thing and I also checked with few BK sis and they had their M come on time also.

2天淺啡黃色, 很少很少的--> might be due to the operation, not necessary M ah. I was on pad for two days after the operation also..

別墅

hi astor,

淺啡黃色那些是M的先兆。兩日前我都有﹐所以有D擔心。以為係手術後裡面出左D問題。現在證實左。

關於Dr.Tay 的nurse, 我就覺得還好啦。只是沒有什麼笑容。我叫她們幫忙﹐都還可以啦﹗相比我之前看的梁振文醫生的nurse, 梁醫生的nurse人就不錯。但是梁振文醫生就完全不行﹗﹗﹗她都不答問題﹐也不了解病人的心情。我看完她之後﹐她還要我再去照ultrasound(其實我已經有照過﹐她又要我照多次). 那天我的心情跌到谷底﹐哭了一下午﹗﹗ :-( 之後看了BK 那麼多sis recomment Dr.Tay. 就打電話預約。好彩nurse幫我涉時間﹐我才可以那麼快見Dr.tay 和安排做手術。我都很感激她們。

複式洋房

hello bloveb

It is a good idea to have a gathering of Dr Tay "Fans Club". Do you think Dr Tay will join us? He is so busy!! I try to discuss with him when I meet him next time. Thanks for your support & blessing!!

hello all other Sisters
多謝各位關心! 現在dr tay 代安排再做一次化驗, 希望無事!會update 大家!
我呢2日都有少少白色分祕, 未做手術前很小有o

hello pluva
你的畸胎瘤是生在那處?曾的有10cm x 8 cm? 是不是有很多是水份??

別墅

hello yyam,

Gather Dr.Tay fans club this time.. Then few years later, need to gather Dr. Tay's LITTLE fan club.. as I am plan to have 2 BB ah.. What about you bloveb?? how many kids are you planning??

yyam, update us asap when you got the report..

My dermoid cyst was at right ovary..it's 10cm x 8cm x 3cm.. It's huge!!! It is filled with many hairs and yellowish liquid.. I haven't seen the cyst. but only the picture and report..report showed it's benign.

複式洋房

pluva,

淺啡黃色那些是M的先兆, 我都希望成你貴言啦!
我初初都以為是先兆, 不過現在已經無分泌啦!

複式洋房

bloveb,
2天淺啡黃色, 很少很少的---是我手術(即M)後一個多月才出現的.

大宅

HI Astor: Dont worry so much as it will affect your M cycle.

HI Pluvo: Err...i think I will be grateful enough if i get one. Can't be too greedy to think of two while trying hard to have one..hehe

YYam: I am just kidding to ask Mr Tay to join...he is such a busy man leaving just the Sunday for himself and family...it will be too cruel to ask him to see his patient again..haha. Anyway, hope you are well.

複式洋房

各位,

今日同大家分享一件開心事, 實在高興的, 相信是Pluva羡慕的事, 就是我輕了5磅,

原本以為手術可以輕磅, 但當日出院時一磅, 竟然沒有輕, 真的有點兒失望, 估不到數個星期有規有矩的生活(只是三餐定時,多吃蔬菜, ) 便有成果了. 不用吹灰之力, 不用花費, 仲可以慳錢 ( 少買零食).

pluva,
你今天有沒有約中醫呀? 何時有得看呀?

bloveb,
多謝你的意見, 我有很多朋友都是這樣說, 不過好難唔去想住它.

別墅

astor,

aiyou....你就好啦﹗﹗我看來看去﹐我的臉還是那麼圓﹐腿還是那麼粗﹗﹗ :-( 我老公說我瘦了一點點﹐但是今天見了一個一段時間沒見的人竟然說我胖了一點點﹗﹗﹗我上禮拜已經開始喝花膠和冬蟲草湯﹐看來不要放肆﹗﹗還是繼續吃清淡點好﹗

我今天忙到都忘了打電話﹗而且受了"胖了一點點"的刺激。只想到如何瘦下來﹐都忘了要看中醫調理。 Astor, 老老實實﹐你這個中醫開的藥吃了會不會補身+增磅﹖﹖ 我好怕﹗﹗ 我只要補身﹐ 不要增磅

複式洋房

Plova,

瘦了一點點 + 胖了一點點 = 0, 這條公式很易計算呢!

醫師話我現時食藥是調理, 不是補身, 亦未去到那步驟,
因我都未能吸收, 所以不要補身住.

而我已吃了4星期中藥, 未見有肥, 我反而覺得是食得定時, 簡單及清淡才是關鍵. 亦因此當我返工後未能做到以上原則, 我諗我能KEEP得住2星期都很開心了. 大那那5磅可能好快就返來啦! :-| :-(

複式洋房

hello pluva

我上次在診所見你, 都不覺你肥呀, 不用減啦! 身體健康先重要, 我都系成日減肥, 先致做成身體差咗, 最重要飲食均衡+適當運動o 其實, 中醫會視乎個人的體質處方,不會隨便幫你補身, 好似我以前看那中醫, 話要將我體內的濕熱清後, 先可以補, 重有有時肥可能是水腫, 調理好身體可能會自自然減磅o 如果你看中醫時, 問吓可否可以吃花膠和冬蟲草湯, 因為有d 中醫話只要飲開的中藥就好啦o

別墅

hello yyam and astor,

我今日看左譚醫師﹐開左3劑藥。星期六復診。我唔知他開的要系調理身體定係清濕熱﹗﹗淨係傾畸胎瘤的形成同埋手術之類。

yyam, 我穿了件長褸將D肥肉包住﹐看不出遮﹗﹗已家同我8個月前比真係重左10幾磅﹗﹗ 不過都好﹐我今日看中醫時﹐磅左係輕左2kg.. 我想系拿左粒瘤的重量。 我身體基本上都ok la.. 譚醫師都沒有叫我特別要介口﹐ 都可以吃花膠和冬蟲草.但冬蟲草最好隔日吃﹐每次不要超過10條。感冒也不可以吃。

複式洋房

hello pluva

你昨天約今日已經可以見譚醫師, 咁都好快o 他知吾知畸胎瘤是什麼? 我之前同d中醫講, 但中醫好似無分咁多種唔同的瘤o 我都想再看中醫調理, 我之前睇開那位在灣仔, 不大方便, 等我明天試吓book譚醫師o

Bloveb & all sisters, 我應該無事, 等我擔心了好多天, 如有機會, 我先將我的case告知o 今次真的要多謝dr tay 的幫忙, 他用了很多時間在我呢個case, 當今天收到他的電話時,第一句說"你無事"時, 真的開心到喊, 不過, 他好似重開心, 可能他知道我好擔心, he is really a nice doctor. 多謝大家的關心!!

別墅

Hello yyam,

那就好了!!好開心你無事!今天有想起你的report,但唔想影響你心情,所以沒問.

譚醫師說畸胎瘤通常是一出生就有, 好多都是沒有症狀.還有他說他以前做左40年手術。我想他都好有經驗的醫師。他說他大部分時間在黃大仙醫院。你可以打去黃大仙醫院預約。 電話:2354 3000.

大宅

Hi Yyam,

Glad that you are fine. Dr Tay called you personally shows that the really care. Am glad we all here found a great Dr like him. Fortunately Dr Tay is so professional and can tell the cyst is benign! Soo glad that you are find now. I think i know how you feel...coz when i was told to check the blood for ovarian cancer by a gynae (not Dr Tay), i was so scared to death. I was so eager to get the result but yet when it was about time to get the result, I was terrified to death.

How can a lab made such a mistake??!! if the gynae you saw was not Dr Tay, it will be risky if that Gynae trust the report and operated out the ovary...

Go sue the hospital..hehe

複式洋房

hi bloveb

yes, the lab overlooked a point. luckily, i met Dr Tay who really helped in finding out the true. if for other doctors, i may need to do another unnecessary operation and lose the ovary.

hi pluva
thanks for your concern! yes, i am fine. after reading your message, i have booked to see dr Tam tomorrow. really not many chinese doctors know about the surgery. it is good that he knows what is 畸胎瘤. i will share with u all here after seeing him tomorrow.

複式洋房

yyam,

恭喜你呀! 無事啦!
有時再的話, 再告知發生過什麼事, 讓我可以警剔一下.

pluva,
你31/1去看譚醫師, 咁快有得看?難為我等了幾星期呀!
當天你上午還是下午去呀? 因我當日下午2:30看他的.

而下星期是7/2下午2:30, 會否跟你一樣呢?

你有否告知他你想生bb呀? 或者他有不同的處方.
你覺得那醫師如何? 是否藉得推薦?
無論如何, 都恭喜你身體無事, 至少比我好呀!

首頁

尾頁

跳至