跳至

首頁

尾頁

子爵府

你地的bb 訓覺如何呀?

我bb 而家訓覺訓得好差呀... 半夜可以起身玩返1.5鐘先訓返呀... 你地的bb 有無呢個問題呀??? 我就來想死的啦....

大宅

Re: 你地的bb 訓覺如何呀?

我隻仔會起身,一係吃奶,一係牙仔痛,咬下野,一陣就訓,起身玩成個鐘 人都顛
早上訓成點?成日訓?

大宅

有時都會醒, 但俾D暖水俾佢就就會訓反. 冇試過要玩咁耐先訓呀, 你可以試下日頭唔俾佢訓咁多或唔俾佢訓, 等佢夜晚攰D.
cecilau 寫道:
我bb 而家訓覺訓得好差呀... 半夜可以起身玩返1.5鐘先訓返呀... 你地的bb 有無呢個問題呀??? 我就來想死的啦....

子爵府

gu
乜你仔仔都係呀.
我bb 又係咁搞野呀. 去搞fan, 搞cd, 係張床到爬來爬去/行來行去呀.. 日頭又唔係訓得多呀. 早上都係訓1個鐘, 下午多極都係2個鐘呀. 我而家叫佢做super baby, 真係唔駛訓咁呀.. 難為我第二日仲要返工呀.

你咁會唔會陪住你仔仔呀?

子爵府

人間天堂
其實佢日頭都唔係訓得多的啦... 都唔明點解佢咁精神呀...

大宅

咁即係日頭都有2-3個鐘, 咁你試下下午唔俾佢sleep, 同佢不停玩下. 你試下.佢夜晚幾點訓? 早上幾點起身呀?
cecilau 寫道:
人間天堂
其實佢日頭都唔係訓得多的啦... 都唔明點解佢咁精神呀...

大宅

[quote]
cecilau 寫道:
gu
乜你仔仔都係呀.
我bb 又係咁搞野呀. 去搞fan, 搞cd, 係張床到爬來爬去/行來行去呀.. 日頭又唔係訓得多呀. 早上都係訓1個鐘, 下午多極都係2個鐘呀. 我而家叫佢做super baby, 真係唔駛訓咁呀.. 難為我第二日仲要返工呀.

我仔早上都係訓3-4小時,晚上不會起身玩成個鐘,好快訓番

子爵府

唔訓午睡, 佢會勁扭計的...
如果正常的日子, 佢會9pm 訓, 7am 起身的.
禽晚就超不正常, 9pm 訓, 2:30-4am 玩 (因為咳醒), 7am 又起身玩啦... 佢真係唔駛訓咁呀....

人間天堂 寫道:
咁即係日頭都有2-3個鐘, 咁你試下下午唔俾佢sleep, 同佢不停玩下. 你試下.佢夜晚幾點訓? 早上幾點起身呀?
[quote]
cecilau 寫道:
人間天堂
[/quote]

大宅

好明顯係唔舒服,咳醒呀 甘可能平訓時,想咳,咪起身 :lol:

子爵府

係呀... 佢真係唔舒服呀.. 咳呀... 不過佢好精神呀... 食左藥都咁精神的...

你仔仔係唔係識得行啦?

gu 寫道:
好明顯係唔舒服,咳醒呀 甘可能平訓時,想咳,咪起身 :lol:

大宅

有時bb都有一兩晚失眠架, 大人都會啦. 如果係長期就有d問題囉. 大人好辛苦. 如果佢下次又係咁, 你都要熄哂所有燈, 只係拍拍佢背脊.俾水佢飲下. 唔好同佢玩. 令佢明白夜晚係要覺覺豬的.[quote]
cecilau 寫道:
禽晚就超不正常, 9pm 訓, 2:30-4am 玩 (因為咳醒), 7am 又起身玩啦... 佢真係唔駛訓咁呀....

洋房

cecilau

我個女都係會半夜起身玩番1-2個鐘先訓,但就唔係晚晚囉 :cry: 之前就會唔理佢由他自已玩,但佢會cry。e+我會比奶佢飲然後再比佢盡快訓番

子爵府

子爵府

多謝你的suggestion呀.. 我都有拍下佢的啦.. 不過佢c都要起身呀... 希望佢今晚乖乖咁訓覺啦.

人間天堂 寫道:
有時bb都有一兩晚失眠架, 大人都會啦. 如果係長期就有d問題囉. 大人好辛苦. 如果佢下次又係咁, 你都要熄哂所有燈, 只係拍拍佢背脊.俾水佢飲下. 唔好同佢玩. 令佢明白夜晚係要覺覺豬的.[quote]
cecilau 寫道:

大宅

cecilau 寫道:
係呀... 佢真係唔舒服呀.. 咳呀... 不過佢好精神呀... 食左藥都咁精神的...

你仔仔係唔係識得行啦?

[quote]
gu 寫道:
[/quote]

甘,我稔你應該比需要先:比暖水�拍下�抱下等,光線要暗,柔和些,比巨知要訓。有時我仔晚上9時仲未訓,我會照同他入房,比巨知要訓,多數在床上轉轉轉,之後就肯吃奶訓啦。
另外,我仔都叫識行,不過,行行下都會跌,你有無睇條片?好好笑,係甘衝

子爵府

我都有諗過俾奶的, 不過又食返又唔係幾好呀.
我仔仔之前個星期都試過半夜起身玩呀... 真頭痛啦..

Jovita_yung 寫道:
cecilau

我個女都係會半夜起身玩番1-2個鐘先訓,但就唔係晚晚囉 :cry: 之前就會唔理佢由他自已玩,但佢會cry。e+我會比奶佢飲然後再比佢盡快訓番

子爵府

gu,
未睇呀... 一陣睇下先..
你仔仔都好叻仔呀.. 咁快識得行啦. 勁呀.

大宅

cecilau 寫道:
gu,
未睇呀... 一陣睇下先..
你仔仔都好叻仔呀.. 咁快識得行啦. 勁呀.

真係個個不同,他不太喜歡爬,有些bb爬得好快 ,他好鐘意行,可能改錯名,他個名有個行字 死未

洋房

之前我都好似你咁念,但有時bb醒左就會肚餓好難要佢訓番,所以飲奶後就可以好快訓番,唔需要玩1-2個鐘啦!佢又唔會覺得係夜奶會晚晚起身。或者你安排夜少少訓大約10-1030pm,訓前飲支奶睇下會唔會好D

伯爵府

好媽媽勳章

cecilau,
好耐無傾過計添﹗

我個女而家仲係訓得唔好﹐通常我都要拍返佢訓﹐如果唔得就抱一陣﹐再唔得就餵奶(不過我仲係餵人奶)。如果我真係好眼訓﹐就直接去餵奶﹗

首頁

尾頁

跳至