興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

昨天剛買了這部新電話, 其他功能同S3 差唔多,唯獨是聽電話那部份最唔滿意,聽對方說話好似有一層膜蓋住在,對方講說話好唔清晰
有冇人用緊這部,可否分享下?

大宅

回覆:LG Optimus G Pro 用家分享下

我用水貨好清晰喎,你用咩台呀?

大宅

我用123囉! 關台事?! 我諗住係部機問題

別墅

回覆:beargarden 的帖子

認同 beargarden的說法,LG 的音質令我非常失望 ( 首次用 LG ) . 其它是 ok 的 . 通話質素同台有關係?
我用 smartone 10 多年,從未有這問題,换了 LG 首次出現.

大宅

通話音質係淨dd,但都ok,呢部LG G pro ,整體都好高質素,我由note1轉過來,用得好happy, 起馬正過note2先。

複式洋房

用pccw好正常

大宅

用左部機幾日,覺得好好用,影相超靚,
但聽電話曚都真係冇計

別墅

回覆 beargarden 的帖子

我用了大半個月 , 也無法接受電話矇 , 音量開大一點會有爆音問題 , 手機最常用於聽電話 , 聽歌 , FM ( 原來 G Pro 沒有 FM ) , 現時唯有飛線到舊手機度 ( 我用開 motorola ) , 其實都唔知有否買錯 ?

大宅

al1913 發表於 13-7-9 01:06
回覆 beargarden 的帖子
你聽開摩記既話音.........,好難搵到第二個牌子有得比,或者 nokia 都接近但應該都係差少少。

別墅

回覆 tommythumb 的帖子

可能真係用 MOTO 太耐 ( 10 多年 ) , 已習慣它的話音 , 唯有等 moto 新機 ( 如合用的話會轉回 moto ) , nokia 沒有 android 機 , 現在學習接受新的話音, 希望能適應 .

大宅

al1913 發表於 13-7-9 21:49
不過,moto 已經撤出香港...........所以要用 moto 新機,最多只能幫襯水貨(但 moto 唔多人用,所以有無水貨都好難講),或者等唔知幾耐之後 moto 再臨

男爵府

Thansk your nice sharing.
It is very useful...

大宅

但佢4G收得好勁,吾知關吾關G pro本身既事,但佢下下40M以上,正。

大宅

回覆:yanyanchuchu 的帖子

Which service provider u r using ? It is really very fast!

大宅

回覆:dictma 的帖子

吾想同人賣廣告。我間係 G at gel. 幻想下。

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章

今日買咗都係音貭嘛嘛,但用家居電話又ok哦,但個mom好靚手感超好,正過S3,速度都夠快

別墅

moto 撤出香港 , 對我來說是失落的 , 也難怪 , 香港沒市場 , 只有我這老餅才會用 , 就算有水貨 , 香港也未必用到 , 而我也保留首部 moto 細龜及一部 v 3 i , 功能健全 , 希望 moto 重臨香港 , 期待中 .

禁止訪問

大宅

ha8mo 發表於 13-7-12 10:29
撤出香港?

motorola係成個移動手機部門業務賣左俾google喎
摩記係將手機業務賣左比 google,不過,其他地方仍然有摩記代理賣行貨手機,但香港已經無,所以話佢撒出香港。
我鐘意佢既話音質素,都係舊年明知佢就快無代理情況下買左兩部。

大宅

push

首頁

尾頁

跳至