母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

擒日第一次用條sling

我買左條sling三個幾月,擒日第一次係街用,雖說係屋企試過幾次,但一出到街就好論盡,老公又成日驚我走光.攪到我成頭大汗,阿b又熱.好失敗!

我睇都要係屋企practice多d至得!

男爵府

Re: 擒日第一次用條sling

[size=medium]Practice make Perfect ar!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

複式洋房

Dear Pigletchan,

GOOOOODD!!! You are so brave and smart to fd in public area.

I bought the sling for 2mths, still not dare to feed BB at outside. You know, very scare ga ma, and my bb is 4mths old and become not concerate on sucking, moving around, and have "water poo poo" during eating usually. I am so afraid , now I still pump out for feeding when outside.

子爵府

Pigletchan,

終有1日您會用得好好

諗起當初我第1-2次用,Glenda仲俾我拋到嘔奶,至今我都可以邊行邊餵,神不知鬼不覺,所以您只係流吓汗,好叻la

大宅

功多藝熟呀!我第一次都好ner hair,老公全程睇到實,驚我走光
但宜家習慣晒,出親街都帶sling,食飯又餵,坐車又餵,去到邊餵到邊,真係方便

複式洋房

請問sling係唔係冇咁易走光?set好條sling and bb要幾耐?洗唔洗人幫?

邊個brand好用又靚? 有冇唔洗係網到買,又可以睇&試?

我用緊圍巾唔夠大,bb郁來郁去好易走光.....

thanks!

複式洋房

請問sling係唔係冇咁易走光?set好條sling and bb要幾耐?洗唔洗人幫?用前開bra唔用哺乳bra得唔得? 用t-shirt唔用哺乳衣又得唔得?

邊個brand好用又靚? 有冇唔洗係網到買,又可以睇&試?

我用緊圍巾唔夠大,bb郁來郁去好易走光.....

sorry!好多問題!thanks! ?-( ?-(

子爵府

如果當圍巾用,一定唔走光,sling範圍大
set好條sling and bb要幾耐?好個人,我初用時3-5mins而+十幾秒都ok..
用熟就唔需要人幫
我用moms in mind,網上order
旺角"孕媽媽"有其他brands'現貨,但我唔知新舖地址

複式洋房

basilmama唔該曬,我仲想問下我個bb要食曬兩邊,咁係唔係食完一邊就要除曬所有野先可以轉到去另一邊?

Thank you!!

子爵府

唔需要除曬所有野,都可以轉到去另一邊

複式洋房

唔需要除曬所有野,都可以轉到去另一邊

咁又幾方便喎!點整嫁?

?-( ?-(

水晶宮

好媽媽勳章

我昨日係屋企諗住比阿女試下用條sling食奶,唔知係咪姿勢問題,佢喊得好勁,最後佢啜到之後先停,但啜左20分鐘之後,佢突然間嘔返晒d奶出黎..........佢從來都未試過咁嘔....好彩係屋企,如果係街都唔知點算.....
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

patpat234 寫道:
唔知係咪姿勢問題,佢喊得好勁

BB needs time to adjust the "new thing"---baby sling.

Hayes also cried loudly, when I newly used the sling.
Now, he smile & run to me, whenever I am going to use the sling for breastfeeding him outside home.

練多D, O.K. D!!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

男爵府

Baby sling 使我的母乳路, 走得更多姿多彩,
Hayes可以多D去街 & 可出外旅遊.
行到邊, 餵到邊!
親子間, 留下了無數難忘回憶!
我打算留比Hayes, 長大後話佢知, 比相片佢睇..hehe!

我好似sales添!
不如要求sling公司, 分 D comission比我地, 去做民間 推動母乳運動, 呵呵...發夢中...

Hayes mama

男爵府

各位奶媽,

作為奶媽用sling時需要學,作為bb用sling也需要學習,如果因為第一兩次用時,bb喊就唔用,其實係冇俾機會自己同bb,我第一次用sling時丁丁才2個月,初初他也喊,c都唔食,但當你多試幾次就ok.

你地試下啦.用sling真係好方便,丁爸,丁丁和我都覺得sling係出街的必備品,我地用得到,你地都得,不要因為一兩次bb不適應就放棄!

大宅

hi,
我都買左baby sling,,(分別係pouch形 & 印尼揹帶形都有)但係我都唔係咁識用,,
1. bb唔肯訓入去,,(可能我整得唔舒服)
2. 好似承擔唔到bb條頸咁,,想跌想跌,

請問可否有高人指點一下,
1st Anniversary

大宅

mimiworkshop,

請問baby sling响邊度買呢? 我都好想買但係又唔係好知邊度有

大宅

新舖響CALIFONIA上面17樓~響隔離棟大廈入搭LIFT上~ :lol:
basilmama 寫道:
如果當圍巾用,一定唔走光,sling範圍大
set好條sling and bb要幾耐?好個人,我初用時3-5mins而+十幾秒都ok..
用熟就唔需要人幫
我用moms in mind,網上order
旺角"孕媽媽"有其他brands'現貨,但我唔知新舖地址
可惡呀!!憎死bk!!!!

大宅

邊行邊餵我就唔得啦~~
我覺得bb好重 ~~~0

大宅

我條baby sling 果牌子係hurrah果隻
我向北角城市花園買架...
dnbb2006 寫道:
mimiworkshop,

請問baby sling响邊度買呢? 我都好想買但係又唔係好知邊度有
1st Anniversary

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊