跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

Re: 有冇媽咪用Pampers會漏尿?

洋房

我個仔6月出世, 用緊Pampers (M) size - 日本
我覺得幾好, 質地唔錯.

反而Nepia就唔未好得, pat pat會紅.

請問goo'n~是否日本產品及有無媽咪試過Fitti?

大宅

用pampers,pat pat, fitti都無漏過喎!可能諾諾比較大隻啦!反而用huggies就會側邊漏大大
在壓力中仍能平靜,在忙碌中仍能悠閒,在失敗中仍能歡笑,在逼迫中仍能屹立,上帝的兒女何等有福。
在絕望中仍有盼望,在冷漠中仍有關懷,在困境中仍有出路,在死亡中仍有生命,上帝的兒女何等有福。

侯爵府

slu0316 寫道:
我個仔6月出世, 用緊Pampers (M) size - 日本
我覺得幾好, 質地唔錯.

反而Nepia就唔未好得, pat pat會紅.

請問goo'n~是否日本產品及有無媽咪試過Fitti?

我個BB之前用過Fitti喇,我覺得唔好用囉,本身條片已經厚,濕左之後直情成本"黃頁"咁躂住BB個pat. Goo'n我就未試過,所以我覺得都係Made in Japan 果隻Pampers最好用,so far so good 喎

男爵府

我個仔用過幾隻唔同牌子o既尿片都冇試過漏尿,Pampers都唔錯

大宅

囡囡而家好鐘意玩轉身,次次轉身同埋舉高腳做運動如果咁啱痾緊就會漏尿,mommy poko好好用,冇呢個問題......

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pampers超薄會側邊, 後面漏屎......
日本版即係咩色包裝?
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

BB識轉身就好易漏屎尿,PAMPERS個大髀位唔係咁好,條片又唔夠長,腳仔升起好易向後漏,NEPIA包得好好,係厚D都幾軟熟,不過平,HUGGIES包得好好但硬D。。。

複式洋房

Me too!好麻煩。次次零晨餵夜奶,後腰漏尿,BB睡着了,換衫又怕搞醒佢。
請問Goo'n網上有沒有到訂購?

洋房

sherryyeung :
Pampers的日本brand是有尿濕指示及在膠袋有註明的.

侯爵府

sherryyeung 寫道:
pampers超薄會側邊, 後面漏屎......
日本版即係咩色包裝?

日本版係黃色包裝,國產版係綠色包裝,唔好買錯

大宅

有呀有呀!我bb都一樣,3隻顏色pampers 我都有用過,眥因都是朋友送的,我自己就因有另一媽媽介紹而買nepia, 真係比pamapers好用好多,而且nepia的尿濕顯示好清楚,半夜未睡醒都包冇睇錯,質地仲柔軟好多呢,我私人仲覺得nepia 貼口嘅corner位唔會對bb 括到•

大宅

我BB用緊PAMPERS特級棉柔S碼,NEPIA M碼(但好似大左D),聽講GOON既SIZE較大,有無人可以話我知差幾多?我覺得NEPIA M碼好闊好厚,S碼都仲好好用,所以都諗緊遲D轉GOON,因為阿女開始轉身,我張床無鋪尿墊架,真係心驚驚!

但屋企仲有一包PAMPERS S碼,兩包PAMPERS M碼,之前老公又買左NEPIA M碼 :-( 。。。不過阿女消耗得好快既

洋房

我昨天買了GOON 的M size. Size 長過和薄過Neipa.
效果幾好.
buibui 寫道:
我BB用緊PAMPERS特級棉柔S碼,NEPIA M碼(但好似大左D),聽講GOON既SIZE較大,有無人可以話我知差幾多?我覺得NEPIA M碼好闊好厚,S碼都仲好好用,所以都諗緊遲D轉GOON,因為阿女開始轉身,我張床無鋪尿墊架,真係心驚驚!

但屋企仲有一包PAMPERS S碼,兩包PAMPERS M碼,之前老公又買左NEPIA M碼 :-( 。。。不過阿女消耗得好快既

大宅

goon係咪淨係卓越先有得賣呀?

如果用nepia嘅s碼都較為大咗少少的話,goon會用咩碼好?

洋房

Goon的 M size = Pampers 的 M size (好似還大小小).

但我都是買Goon的 M size, 因為亞仔會著得舒服d.

我覺得Goon幾好, 昨晚overnight用, 都ok而且bb的pat pat都無紅.

acpurples 寫道:
goon係咪淨係卓越先有得賣呀?

如果用nepia嘅s碼都較為大咗少少的話,goon會用咩碼好?

別墅

PAMPERS 有3個COL,其實點分??
我之前用黃色,但係我成日都不懂分別,於是用開呢隻就照入貨,所以有問題都不知買牌子好...

你們有沒有見過玩具反X城有尿片買,唔知OK 不OK呢??

首頁

尾頁

跳至