自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+Brainwave+於+13-07-09+發表c

原帖由 mama01 於 13-07-09 發表
慣左<--第一次聽人咁講
係呀,兩年來不斷睇牙,實慣。Cool 啦,諗得來已經cool 完啦,如果你上次cool 咗,你現在已經有不排整齊牙齒啦!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+13-07-09+發表慣左

原帖由 Brainwave 於 13-07-09 發表
係呀,兩年來不斷睇牙,實慣。Cool 啦,諗得來已經cool 完啦,如果你上次cool 咗,你現在已經有不排整齊牙 ...
當年未有上網,咩都唔識,又問唔到人,自己諗諗下就驚左。
聽到呢到d jm分享,又好像無咁驚,有人鼓勵易d踏出第一步。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

都OK呀,我都識人3X歲才去箍牙

子爵府

我個舊同事廿幾歲cool 但佢話d牙唔郁
即cool完都無用

侯爵府

引用:Quote:原帖由+marykk+於+13-07-09+發表講開

唔夠位夾硬cool,個矯齒定普通牙醫?
佢貪平去羅湖cool,慘

珍珠宮

2018復活節勳章

我都成278先cool, 有後悔, 就係既然COOL點解唔早啲COOL可以靚多幾年, 諗在幾年浪費時間

My Egg Egg Egg Egg Easter House

珍珠宮

黃家小新抱 發表於 13-7-9 11:33
其實我嗰時係去普通科~同佢講想cool 牙~~咁佢會轉介你去矯齒科~矯齒科嗰d 牙齒就有cool 牙牌~!普通 ...
普通科?邊度既普通科呀?

黃家小新抱  走咗入去普通牙醫到轉介呢~!  發表於 13-7-9 14:20

侯爵府

引用:我都成278先cool,+有後悔,+就係既然COOL點

原帖由 fishes 於 13-07-09 發表
我都成278先cool, 有後悔, 就係既然COOL點解唔早啲COOL可以靚多幾年, 諗在幾年浪費時間 ...
係喇,我今次會的起心乾去cool。

禁止訪問

回覆:mama01 的帖子

侯爵府

引用:依個post搞到我40歲人都心思思想箍 +

原帖由 Superman-GF 於 13-07-09 發表
依個post搞到我40歲人都心思思想箍
好呀、一齊呀。

子爵府

引用:Quote:原帖由+samanyan+於+13-07-09+發表我

8隻 相信要好大推動力先做到。

可以比你個牙醫資料我嗎?
我朋友話佢同學要脫11隻,
脫完都冇晒牙啦!

我叫葉比比,英文名叫Tristin Ip!

侯爵府

引用:Quote:原帖由+mama01+於+13-07-09+發表8隻+

原帖由 tiffany_wong23 於 13-07-09 發表
我朋友話佢同學要脫11隻,
脫完都冇晒牙啦!
11隻咁有無脫到?
脫咁多cool完都易去位?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+tiffany_wong23+於+13-07-09+

11隻咁有無脫到?
脫咁多cool完都易去位?
移位*

複式洋房

cool啦,你一定不會後悔的,一來你有實際需要,二來外觀看上去真係靚D架!你先咁後生,好值得架!

我當年出黎做野之前cool,本身牙好整齊,只是太大隻,有些假哨牙,影響到咀型唔好睇
我都係要脫了4隻牙,一次過脫晒,因為有麻醉針,其實唔係好痛,只係初頭一兩天面有些腫,同脫了之後有4個洞要D時間習慣

價錢方面反而唔係一個大問題,因為好多醫生可以俾你俾咗首期跟住再分期供,你個個月要返去見醫生一次,佢都唔怕你會走咗去,因為自己係無本事拆個cool架

我自己cool了年18個月左右,完成之後再倒模做一個透明cool定型用,除了吃東西,要早晚帶住! 可能當時係用透明膠粒加鐵線,每個月返去醫生道拉緊D,其實除了好熟的同學,當年唔係好多人知我cool緊牙

勇敢踏出第一步,你不會後悔的!

男爵府

唔好成日諗驚 ,攪到自己唔敢做.
做左就一了百了 .
365日... 痛同驚1日姐..
一定過到架 ..向前看啦

侯爵府

引用:cool啦,你一定不會後悔的,一來你有實際需要

原帖由 luklukmum 於 13-07-09 發表
cool啦,你一定不會後悔的,一來你有實際需要,二來外觀看上去真係靚D架!你先咁後生,好值得架!

我當年出黎做 ...
多謝你既分享呀,好正面

男爵府

回覆:3X歲先cool牙?

有心唔怕遲!我拉你講,我嘅人生由我cool完牙開始!我從來冇做過甘啱嘅決定!下定決心啦,JM!

侯爵府

引用:唔好成日諗驚+,攪到自己唔敢做.做左就一了

原帖由 limchee 於 13-07-09 發表
唔好成日諗驚 ,攪到自己唔敢做.
做左就一了百了 .
365日... 痛同驚1日姐..
係係。

大宅

回覆:3X歲先cool牙?

我箍牙都完全冇後悔~有啲人同我講“箍完都三十幾啦,好無謂”~
我心諗我唔箍就仲有幾十年都要對住棚衰牙,我而家箍咗就對少幾十年喎 我後悔自己咁遲先箍添呀

複式洋房

amenda32 發表於 13-7-9 15:24
有心唔怕遲!我拉你講,我嘅人生由我cool完牙開始!我從來冇做過甘啱嘅決定!下定決心啦,JM!

...

Totally agree!! 上網找多些資料,找個好醫生,年半至兩年時間其實好快就過架啦,你見到個效果係會好開心架!

溫馨提示:
個人不建議貪平上大陸cool,衛生固然是一個問題,另外醫生的專業資格我都好懷疑,如果不幸有咩事,真係投訴無門,仲要返香港搵醫生跟手尾咁就大件事

首頁

尾頁

跳至