親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

USS 我星期一去完, 岩岩係星加坡假期, 多人到下午仲落大雨, Food Court又排長龍,玩左3個遊戲咋:;pppp:

大宅

louiseter 發表於 13-7-9 21:27
我在上星期四去,9:45am Sentosa Festive Hotel出車,11:45am到Legoland. 最耐係喺新加坡過關後,經過一段 ...

想問你包車資料架, 由SENTOSA去LEGOLAND幾錢呀? 有包車CONTACT嗎?

因為我會帶21個月既仔仔去, 覺得包車去會方便過係 FLYER 搭COACH去

THANKS

男爵府

回覆 Portialeung 的帖子

我7/15 去legoland, 7/16 USS, 兩個地方都唔多人, 每樣遊戲都可玩幾次, 大約排五分鐘, 最多排十分鐘, 有d唔駛排.

大宅

我12/7去完Legoland回來, 當天很順利, 無論過關或Legoland入面都唔多人. 唔知係唔係星期五關係. 不過Legoland真係唔算大, 所以人唔多, 可以玩得晒, 仲可以一個game玩幾次都得.

希望各位都過關順暢.

同時如搭WTS, 記得之前填定新加坡入境紙, 因為人唔多好快到你, 到時先填就唔夠時間. 同埋佢過關個度又唔多覺有入境紙取. 所以係機場入境時攞定多幾份, 免麻煩.

子爵府

Just come back from Singapore & Malaysia (legoland)!! 覺得入樂園(i.e. USS, adventure cove & legoland) 一定要揀weekdays, 否則排隊都好浪費時間! 如怕過關時間長, 可在新山住一晚(房租平過星加坡), 晚上到新山訓一晚, 早上晨早搭紅色的士(rm30 左右)到legoland (1/2 hr 車程 from JB central to legoland). 新山過關後有個大商場, 有得食又可shopping又可買馬拉手信.

大宅

回覆:JO_100 的帖子

我正正打算晚上过新山住一晚之後第二天去Legoland . 晚上什么時候过关会較少人?在新山找的士難吗?是否肯按表收费?谢谢。

子爵府

回覆:請問有無人在星期一至五(最近幾天)去過Legoland

我又好好彩sat 去legoland,包車聖淘沙,來回都是用個半鈡,一切順利!
包車資料
Tim contact +60 167122061
記得如果到左Singapore 先call,前面一定打左加號先

子爵府

回覆 ben2009 的帖子

我係JB central 搭紅taxi 要問價, rm30-35 is reasonable price. 如榙blue taxi, will be much expensive even 睇錶 (some of them 會話睇錶!, 吾講價).

if evening 上新山, weekday 上會多人下班返新山 so try to go earlier (before 5:00 pm) or later (after 7:00 pm) but Saturday & Sunday are o.k.to go at the evening.

子爵府

JB central 超多的士!! 但legoland 回程提議你搭shuttle bus 返 JB central or directly back to Singapore! Legoland information counter can provide you the bus schedule.

大宅

我在上星期日去legoland & 今星期三去USS, 兩個地方都唔多人.
在SINGAPORE 9:30出發包車去馬來西亞, 11:15到TRADERS HOTEL, 過馬來西亞關時有塞車, 由於司機插隊, 所以不用2小時到, 如果要認真排隊, 可能都要超過2小時.

大宅

好媽媽勳章

回覆:請問有無人在星期一至五(最近幾天)去過Legoland

我岩岩星期二先去完legoland, 我係早上9點係Hard Rock Hotel包車出發, 去到大約10點半左右, 當日玩到下午6點左右先走, 果日唔算多人, 機動遊戲大約等5至10分鐘就可以玩, 當日都有啲塞車, 係入到馬來西亞有少少塞, 大約塞左15至20分鐘左右啦!

子爵府

回覆 MWFCHAN1 的帖子

hello,我見你是住traders ,請教下呢間酒店好住嗎?我訂了四日三晚traders,我兩公婆加囝囝再加上一個老人家,我見酒店房好大,所以想四個人入哂去住,有見過酒店查房嗎?

伯爵府

2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 nganga 的帖子

3個鐘?? 小朋友急急咪弊傢伙.....

子爵府

好媽媽勳章

23/7去完legoland. WTS coach: 9am from Flyer, 10:30am到Legoland, 回程少少塞車, 5:30pm from Legoland, 7:30pm到Flyer.

男爵府

引用:23/7去完legoland.++WTS+coach:+9am+from+F

原帖由 NamB 於 13-07-29 發表
23/7去完legoland. WTS coach: 9am from Flyer, 10:30am到Legoland, 回程少少塞車, 5:30pm from Legoland, ...
咁都好快喎,我訂左9:15

子爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+NamB+於+13-07-29+發表23/7去

原帖由 happyvv 於 13-07-29 發表
咁都好快喎,我訂左9:15
係呀,過關都好快!係過關後要等齊人開車就要啲時間囉!

而且legoland唔係好多人,唔駛點排隊,每樣遊戲都玩到幾次!阿仔阿女都好鍾意,仲問幾時再黎玩過!

大宅

jemswin1 發表於 13-7-29 10:49

hello,我見你是住traders ,請教下呢間酒店好住嗎?我訂了四日三晚traders,我兩公 ...
我沒見過有人查房, 我是住新出的traders, 即hello kitty land 隔離, 你是否指這間Traders?

子爵府

係呀係呀~我在管網訂的,我見包早餐+門卷好抵,所以就訂了。
早餐多種類嗎?你覺得好吃嗎?
每次出國我最期待就是酒店的自助早餐了,因為我早餐要食到好飽的(我早上要吃飯^^)

子爵府

你還有去過新山哪些地方?可以介紹吃的給我嗎?我住四日三夜,總不能每天也去酒店吃,KITTY商場入面吃得好嗎?

大宅

jemswin1 發表於 13-7-29 17:44

係呀係呀~我在管網訂的,我見包早餐+門卷好抵,所以就訂了。
早餐豐富, 多種類, 質素ok啦, 可能在新加坡住個間hotel的早餐實在太豐富和好食, 所以相對就覺得D味道
只是ok, 我大約9:00去食早餐, 就不是太多人, 我都是係官綱訂的.

首頁

尾頁

跳至