2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

別墅

B B 兩個月4日, 已經2日幾冇 poo, 我見佢間中好努力地出力, 又放d 好臭的屁,但就係痾唔出,點算, 有冇辦法。

複式洋房

奶粉B? 唯有比佢有多點水及按摩下肚仔

如人奶B便秘都冇乜大問題, 因為人奶B 在未食固體前都是呵水便

別墅

回覆:便秘

人奶加奶粉, 奶粉多d。已經食緊澳洲雪印。欽飲水是否每餐之間?

大宅

引用:人奶加奶粉,+奶粉多d。已經食緊澳洲雪印。

原帖由 hyatt 於 13-07-10 發表
人奶加奶粉, 奶粉多d。已經食緊澳洲雪印。欽飲水是否每餐之間?
我係每餐之間,同埋按摩肚仔好有效,你可以上莊生BB網頁度揾點按摩,我晚晚都有同BB按摩,佢好開心架

大宅

引用:Quote:原帖由+hyatt+於+13-07-10+發表人奶

原帖由 reneckc 於 13-07-10 發表
我係每餐之間,同埋按摩肚仔好有效,你可以上莊生BB網頁度揾點按摩,我晚晚都有同BB按摩,佢好開心架

...
食字添,係每餐之間飲水,每日做10-15mins按摩

Hello hyatt ,其實BB 未必日日都有大便嫁,一日幾次、或者幾日一次都無問題,只要大便質地是軟身或者糊狀,一日有6包以上重嘅小便,就不使擔心! 放屁即係腸有蠕動, 而且可以放到風, 係好事黎架! 另外,媽媽餐前可幫BB順時針搓肚, 都可以幫助到腸蠕動以及排便架!
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

別墅

回覆:便秘

今早終於痾到, 唔知係咪之前食過榴槤, 所以d人奶熱d?

首頁

尾頁

跳至